Pravilnik o državnih rekordih določa merila in pogoje za priznanje ter vodenje državnih rekordov ali izenačenih državnih rekordov. Državni rekord se lahko doseže v vseh strelskih disciplinah in kategorijah, navedenih v Pravilniku o državnih prvenstvih Republike Slovenije, če so zanje izpolnjeni pogoji, ki jih določajo pravila Mednarodne strelske športne zveze, Mednarodne samostrelske zveze in Strelske zveze Slovenije.

Državni rekord je lahko posamični ali ekipni.

Ekipni: Doseže ga ekipa reprezentance Slovenije ali ekipa, ki jo sestavljajo veljavno registrirani tekmovalci iz iste članice SZS;

• zanj se uporablja oznake EDR (ekipni DR) ali IEDR (izenačen ekipni DR). Dosežen ekipni rekord po določilih Pravilnika o DP RS se označi  NEDR (nacionalni ekipni državni rekord) ali INEDR.

Posamični: Doseže ga veljavno registriran tekmovalec članice SZS. Po pravilih mednarodne strelske zveze se vodi državni rekord dosežen v kvalifikacijski stopnji tekmovanja.

• za državni rekord se uporablja oznaka DR oz. IDR za izenačen državni rekord

Joomla templates by a4joomla