Strelska zveza Slovenije

Strelska zveza Slovenije (SZS) je nacionalna panožna športna zveza s področja strelskega športa, včlanjena v Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez.  SZS je včlanjena v Mednarodno strelsko športno zvezo (ISSF), Evropsko strelsko konfederacijo (ESC) in Mednarodno samostrelsko zvezo (IAU). Članic Zveze je 113 strelskih društev in klubov z nekaj več kot 2100 registriranimi tekmovalci, skupno vsem pa je, da se ukvarjajo s strelskimi disciplinami po pravilih Mednarodne strelske športne zveze.

 

V nadaljevanju je v zavihkih in povezavah predstavljena SZS s svojimi organi in predstavniki v mednarodnih organizacijah, razdelitvijo na strelske regije in seznamom društev po regijah, seznamom licenciranih sodnikov in trenerjev. V zavihku "Licenca" je seznam tekmovalcev s tekmovalno licenco za tekoče leto in priloženimi BIB številkami za tekmovalce. Zavihek "Kategorizacija" pa vsebuje podatke o kategoriziranih športnikih ter povezavo na OKS s vpisanimi rezultati tekmovalcev doseženih v tekmovalni sezoni.

 

Predstavljena je tudi zgodovina strelstva na Slovenskem, kjer se že leta 1562 omenja društvo ljubljanskih ostrostrelcev. Naslednja pomembna letnica je 9.5.1948 ko je bila ustanovljena Strelska zveza Slovenije in pa seveda dogajanja po letu 1991. SZS je kot podpisnica ustanovne listine postala članica OKS ter med prvimi panožnimi zvezami tudi članica mednarodne zveze UIT (sedaj ISSF) in ESC.

 

Izkaznica SZS

STRELSKA ZVEZA SLOVENIJE  / Shooting Union of Slovenia /

Dolenjska cesta 11, 1000 Ljubljana

Tel: +386 51 346 326

Fax:

e-pošta: info[@]strelska-zveza.si

TRR:   SI56 0400 0028 1106 523, odprt pri NKBM, d. d.; SHIFT: KBMASI2X

Davčna številka: SI46395016

Matična številka: 5137608000

 

 

Zaposleni na Strelski zvezi Slovenije

Sekretarka: Sabina Suljić, mail: sabina.suljic.szs [@] gmail.com

Pomoč v pisarni: Saška Maček

 

 

Organigram

Predstavitev organov Strelske zveze Slovenije

 

Člani v mednarodnih institucijah:

European Shooting Confederation - Technical Committee

Robert Ferenčak Member - Pistol Discipline Group

Elvira Valant Member - Rifle Discipline Group

 

ISSF

Robert Ferenčak - Member of the ISSF Pistol Committee

 

 

Joomla templates by a4joomla