Pravilnik o državnih rekordih določa merila in pogoje za priznanje ter vodenje državnih rekordov ali izenačenih državnih rekordov. Državni rekord se lahko doseže v vseh strelskih disciplinah in kategorijah, navedenih v Pravilniku o državnih prvenstvih Republike Slovenije, če so zanje izpolnjeni pogoji, ki jih določajo pravila Mednarodne strelske športne zveze, Mednarodne samostrelske zveze in Strelske zveze Slovenije.

Državni rekord je lahko posamični ali ekipni.

Ekipni: Doseže ga ekipa reprezentance Slovenije ali ekipa, ki jo sestavljajo veljavno registrirani tekmovalci iz iste članice SZS;

• zanj se uporablja oznake EDR (ekipni DR) ali IEDR (izenačen ekipni DR).

Posamični: Doseže ga veljavno registriran tekmovalec članice SZS. Po pravilih mednarodne strelske zveze se v olimpijskih disciplinah vodi državni rekord za finala teh disciplin z upoštevanjem le finalnih rezultatov. V priznanih neolimpijskih disciplinah se vodi državni rekord za skupni rezultat teh disciplin. V olimpijskih disciplinah se vodi posebej kvalifikacijski državni rekord z upoštevanjem skupnega rezultata v kvalifikacijah.

• za državni rekord se uporablja oznake DR oz. IDR za izenačen državni rekord
  • za kvalifikacijski državni rekord se uporablja oznake KDR oz. IKDR za izenačen kvalifikacijski državni rekord

Joomla templates by a4joomla