Komaj smo pričeli s tekmovanji državnih lig, pa smo že pred ponovnim zaprtjem

 

Komaj smo dobro pričeli s tekmovanji in izvedli drugi krog državnih lig SZS z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ glede preprečevanja in širjenja virusa SARS-CoV-2, pa je pred nami zopet popolna zaustavitev javnega življenja in s tem tudi izvajanja tekmovanj. S ciljem zajezitve širjena okužb je sicer predvidenih le 11 dni lockdowna, vendar v tem času odpadejo tudi vsi treningi. Nekaj izjem je sicer predvidenih, vendar za večino »Stay at Home«. Mladinska liga, ki je predvidena v tem času je prestavljena, tekmovalci I. državne lige pa bodo imeli le  tri do pet dni časa za priprave na naslednji krog lige, seveda, v kolikor se po predvidenem času vrnemo  vsaj na stanje, ki je bilo pred ponovnim zaprtjem. Strelska zveza bo o ukrepih takoj seznanila članice.

 

V tem krogu pa se je v ePrijavah na tekmovanje že pokazala nepazljivost odgovornih oseb saj, kar štiri ekipe niso opravile svoje prijave. Žal bodo za to ob dve točki, kateri pa jim bodo morda manjkali kasneje za napredek v boj za višja mesta.

 

1.A.DL puška

Živa DVORŠAK po zmagi v trojnem položaju na svetovnem pokalu tudi z zmago v državni ligi

Živa Dvoršak

Živa DVORŠAK (OLI) je tudi tokrat z zmagovalnim rezultatom 629,0 kroga pokazala odlično pripravljenost. Preskok iz discipline trojnega položaja, s katerim je pred dnevi na svetovnem pokalu v New Delhiju dosegla prvo zmago in osvojila kvoto za olimpijske igre ji ni delal preglavic. Seveda so na domačem strelišču po končanem dvoboju svojo junakinjo Živo in trenerko Polono tudi presenetili s tortico in …. Preostali dve udeleženki zadnjega svetovnega pokala Klavdija JEROVŠEK (GRO) in Urška KUHARIČ pa sta si bili nasprotnici na strelišču v Ormožu. Uspešnejša je bila Klavdija z rezultatom 626,5 kroga, kar je bil tudi drugi rezultat lige. Tretji rezultat 626,2 je dosegla Sonja BENČINA (OLI).

 

V ekipnem kvalifikacijskem delu po skupinah vodijo SD Olimpija, SD Trzin in SD Kovinar Ormož. Uvrstitvi med štiri najboljša društva pa je najbližje SD Grosuplje.

 

1A. DL pištola

 

Jože ČEPER tudi v drugo najuspešnejši, vendar z občutno nižjim rezultatom

Kar 19 krogov manj kot v prvem je tokrat zadel Jože ČEPER (DPR), vendar je bilo 571 krogov dovolj, da je zabeležil novih 30 točk za zmago. Z istim rezultatom je bil drugi Sašo STOJAK (PTU), tretji rezultat pa gre Petru TKALCU (DPR).

 

SK Ptuj z osvojenimi vsemi točkami vodi v skupini B, preostali vodilni ekipi po skupinah pa sta še SD Dušan Poženel Rečica in SD Grosuplje.

 

1B DL puška

 

Klavdija PUFIČ, končno do zmage v 1B ligi

Tekmovalki Klavdiji PUFIČ (FLV) se je že vrsto sezon izmikala zmaga v 1B ligi. Tokrat ji je uspelo z rezultatom 617,1 kroga zmagati, vendar na najvišjo stopničko ne bo stopila, ker se rezultati posameznih dvobojev samo evidentirajo. Z drugim rezultatom 615,2 je presenetil mlad tekmovalec  Nik MATEK (DPR), 611,5 kroga Mitje ČERNIJA (GAN) pa je bilo dovolj za tretje mesto.

 

Ekipno po skupinah z največ točkami vodijo SD Mesto Ljutomer, SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas in SD Postojna.

 

1B DL pištola

"Povratek" Kevina VENTE

Po le eni tekmi v sezoni 2019-2020 je tokrat za »domačo« ekipo nastopil tuj tekmovalec Kevin VENTA (KOR) ter zmagal z rezultatom 580 krogov, kar je bilo več kot dovolj tudi za prepričljivo osvojitev vseh šestih ekipnih točk. Aleksander OŠEP (MVE) je s 572 krogi dosegel drugi rezultat in povedel v skupni razvrstitvi lige. Sašo POROK (1PB) pa je s 558 krogi na svoji letošnji prvi, oz. skupnem drugem nastopu v državni ligi že osvojil tretje mesto.

 

SD Kovinar Ormož in SD Kidričevo vodita v skupini A oz. B, v C pa je kljub kazni dveh točk v vodstvu ekipa SD Mrož Velenje.

 

 

Mladinska liga

 

Z zračno puško mladinci je Luka LUKIĆ (TRZ) za tri kroge nadgradil svoj rezultat iz prvega kroga in prepričljivo zmagal pred Ernestom Emanom BABAČA (TJK) in Juretom SOČIČEM (MSO). Tudi med mladinkami je za tri kroge boljšim rezultatom kot v prvem krogu zmagala Teja MEDVED (TRZ), medtem ko sta drugo uvrščena Katarina FEVŽER (SKO) in tretja Sara SLAK( GRO) nekoliko zaostali za svojim rezultatom.

 

Ekipno z dvema zmagama vodi SD Trzin, SD Olimpija ima devet točk manj, na tretjem mestu pa je ŠSD Murska Sobota.

 

Tudi v drugo je Sebastjan KORDIŠ (ŠLO) s 560 krogi pokazal trenutno prevlado med mladinci s pištolo. Marsel KRAJNC (PTU) je s 551 krogi dosegel drugi rezultat in Matija KECELJ (DOM) s 543 krogi tretjega. V istem vrstnem redu so tudi v skupni razvrstitvi. Med mladinkami je Sara ŠČURI (BRE) v skupnem vodstvu z dvema zmagama. V tem krogu  drugo uvrščena Svjetlana PETKOVIĆ (PMA) je tudi v skupnem seštevku na drugem mestu, na četrto skupno mesto pa se je povzpela tretje uvrščena Anastazija GORŠE (MKR).

 

Ekipno so tako kot v prvem krogu na prvih treh mestih ekipe SD Škofja Loka z zmagovalnim rezultatom, sledita SD Marok Sevnica in SK Brežice.

 

 

Peter Golob

 

Rezultati

Joomla templates by a4joomla