Državno prvenstvo discipline trap 2020 v Ilirski Bistrici

V organizaciji SD Vrhnika je med 25. in 27. septembrom na strelišču Črne Njive v Ilirski Bistrici potekalo državno prvenstvo za vse kategorije v disciplini trap. Tekmovanje je potekalo prav v obdobju, ko je Slovenijo zajelo deževje, nevihte in hladno vreme in temu primerni so bili tudi vremenski pogoji na tekmovališču. Čeprav so izkušeni gostitelji izbrali optimalni dnevni časovni interval za tekmovanje, je vendarle vreme krojilo marsikatero odstreljeno serijo. Ob takih pogojih je razplet določal splet izkušenj in trenutne pripravljenosti posameznega tekmovalca.

V vseh treh dneh je bilo razburljivo, saj se je vrstni red nenehno spreminjal, razen pri ekipah, kjer se je že na začetku pokazala izredna pripravljenost domačih tekmovalcev, ki so tudi suvereno zmagali z velikim naskokom 28 zadetkov. V ekipi, ki so jo sestavljali: Ivo Kompan, Rok Žigante in Sandi Rolih, je vsak posameznik zadel 114 tarč, kar je pomenilo skupno 342 zadetkov. Na drugem mestu so tekmovanje končali tekmovalci SD Trap Štefan Kovač iz Murske Sobote, ki so zadeli 314 krat, ekipo pa so sestavljali: Boštjan Maček, Denis Pojbič in Marko Miljevič. Tretje mesto je zasedla ekipa SD Rudar Globoko, ki je nastreljala 313 tarč v sestavi: Jernej Suša, Franc Kolarič in Miroslav Podpadec. Na četrtem mestu je končala ekipa prirediteljev tekmovanja z enakim končnim rezultatom, vendar slabšo zadnjo serijo.

Boštjan Maček državni prvak v trapu že trinajstič

Med posamezniki je bilo prav tako treba čakati na končno šesterico, ki se je pomerila v finalu, dobesedno do samega konca, saj so bili kar štirje tekmovalci z zadetimi 110 tarčami kandidati za eno prosto mesto v finalni seriji. V dodatnem razstreljevanju je največ mentalne pripravljenosti pokazal izkušeni Denis Vatovec (SD Vrhnika) in se kot šesti uvrstil v finale. Tam so ga »čakali« že Rok Žigante, Ivo Kompan in Sandi Rolih z zadetimi 114 tarčami, dvakratni olimpijec in evropski prvak Boštjan Maček (SD Trap Š. Kovač) s 113 zadetki ter Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona) s 112 zadetki. V finalu se je vrstni red dodobra premešal. Trije najboljši so žal eden za drugim izpadli iz tekmovanja in medalje so si priborili: Boštjan Maček za prvo mesto, Denis Vatovec je bil drugi, tretje mesto pa je pripadlo Tadeju Kostanjevcu. Boštjan Maček je tako postal državni prvak še trinajstič v svoji dolgi strelski karieri - Strelska zveza Slovenije.

Med mladinci je Najbolje streljal Sašo Hrovat (Olimpija). Zadel je 110 tarč in tako za eno tarčo premagal Reneja Mačka (SD Trap Š. Kovač), tretje mesto pa je pripadlo Marku Boškinu, ki je zadel 69 krat.

Šport TV

doc. dr. Milan Svetec