Na trap strelišču v Rakičanu pri M. Soboti je med 25. in 26. marcem potekal prvi pokal SZS v sezoni 2023. Na tekmovanju je nastopilo 16 članov, ki so se na tekmovanje uvrstili preko predpisanih kvalifikacij ter šest mladincev (dve mladinki in štirje mladinci). Na tekmovanju je sodelovalo tudi osem tekmovalcev, ki so tekmovali izven konkurence in imajo možnost doseči normo za nastop na državnem prvenstvu. Najboljši strelci so tokrat počivali, saj je pred njimi svetovni pokal na Cipru.

Na tekmovanju je bil dosežen tudi nov državni kvalifikacijski rekord za mladinke. Izboljšala ga je Tea Topolovec s 104 zadetimi tarčami. Med člani je najboljši kvalifikacijski rezultat dosegel Tomaž Blazinšek iz SD Trap Ormož, ki je zadel 119 tarč. Na tem tekmovališču je to že izredno lep dosežek, posebej še, ker smo praktično na začetku sezone.

Med mladinci sta v polfinalu izpadla drugo in tretje uvrščena po kvalifikacijah (Sašo Hrovat in Jan Žniderčič, ki sta oba zadela 95 tarč) ter prepustila mesto v finalu peto in šesto-uvrščenima po osnovnem delu tekmovanja. V finalu je prva izpadla Tia Burja, po 25 odstreljenih tarčah pa še Lan Gomboc, ki je tako zasedel končno tretje mesto. Za prvi dve mesti sta nadaljevala s streljanjem še Lan Maček in Tea Topolovec. Lan je na koncu zmagal z 22 proti 20 zadetki.

Pri članih je prišlo prav tako do presenečenja, saj sta v polfinalu izpadla vodeča po rednem delu tekmovanja (Tomaž Blazinšek in Matjaž Lepen, oba SD Trap Ormož). V finale so se tako uvrstili Ivan Krkač (SK Kunšperk), Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona), Rok Žigante (TK Ilirska Bistrica) in Matej Žniderčič (TSK ZLD Gorica). Po 15 odstreljenih tarčah je prvi izpadel Tadej Kostanjevec in zasedel končno 4. mesto. Po 25 tarčah je izpadel Rok Žigante in končal na 3. mestu. Po dodatnih 10 strelih ni bilo zmagovalca, zato je o prvem mestu odločalo razstreljevanje. Več uspeha je imel Matej Žniderčič in zmagal, drugo mesto pa je pripadlo Ivanu Krkaču.

Dr. Milan Svetec

Rezultati: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2023/20230326_Pokal_SZS_trap-1.pdf

Joomla templates by a4joomla