Tekme za svetovni pokal v korejskem Changwonu sta se s trenerko Andrejo VLAH tokrat udeležili Živa DVORŠAK in Sonja BENČINA. Slednja je imela dva dni pred odhodom smolo z orožjem, saj se ji je pred zadnjim treningom pokvarila puška. Po nasvetu Lojzeta MIKOLIČA se je njen klubski kolega Rajmond DEBEVEC prijazno ponudil, da jo odpelje na servis v München, kjer sta opravila hiter servis – a je ta zajemal menjavo celotnega sistema s prožilnim mehanizmom vred. Zaupanje v puško na tekmi na žalost ni odtehtalo novih nastavitev; Sonja je imela občutek, da je zamujala pri proženju, in tako streljala preveč povprečno za dobro uvrstitev. Rezultat 622,3 je zadoščal le za 46. mesto.

Še večja osmoljenka tekmovanja z zračno puško je bila Živa DVORŠAK, ki se je v Changwon vrnila z lepimi spomini – tam je namreč leta 2018 s tretjim mestom v trojnem položaju osvojila prve stopničke na svetovnih pokalih. Živa je tekmo izpeljala vrhunsko in do 47. strela vodila na kvalifikacijski lestvici, potem pa se ji je sprožila puška in strel je pristal v 3,5. Za nadaljevanje tekme je bila potrebna neverjetna volja in Živa je še enkrat več dokazala, kako trmasto se zmore zbrati. Zaključila je s serijo 106,2 in zadnji strel oddala v 10,9, kar je na velikih tekmah naredila že tolikokrat, da se za ta manever uveljavlja poimenovanje Dvoršak. Ko je stopila z linije, je dvorana zaploskala, Živa pa se je z grenkim nasmeškom rahlo priklonila. S približno sedmimi krogi izgube ob zgrešenem strelu je še vedno nabrala 625,6 krogov in zasedla 26. mesto. Prvo mesto je po finalnih bojih in dvoboju zasedla Čehinja Lucie BRAZDOVA, druga je bila Romunka Roxana SIDI, tretja pa Madžarka Eszter MESZAROS.

Živo je nato čakal slab teden dni treninga, ki ga je na korejskem strelišču dobro izkoristila. Tekma z malokalibrsko puško v trojnem položaju se je začela ob 11.30, torej na najbolj vroči in vlažni točki dneva, a je Živa vnovčila izkušnje, ki jih je beležila v prejšnjih dneh, in se izkazala že v klečečem položaju, ki ga je zaključila z izkupičkom 199 krogov. S 197 krogi v ležečem in 192 krogi v stoječem položaju je nabrala 588 krogov in se s tretjim rezultatom kvalifikacij uvrstila v finale naslednjega dne. Tam pa se je 10,4 mm velik krog desetke pokazal za bolj izmuzljivega. Živa je bila po klečečem položaju še blizu najboljšim, a se ji prvih pet strelov v ležečem položaju ni najbolje posrečilo in zaostanka ji ni več uspelo nadoknaditi. Zasedla je končno 8. mesto, na prvem mestu se je veselila Nemka Anna JANSSEN, druga je bila Italijanka Barbara GAMBARO, tretja pa Indijka Anjum MOUDGIL.

Mediji

Joomla templates by a4joomla