Ciprska Nikozija gosti trenutno svetovni pokal za puško šibrenico, kjer nastopajo tudi naši predstavniki. Vremenske razmere so podobne domačim, kar pomeni, da je hladno in vetrovno. Nekaj dni nazaj je padal tudi sneg.

 

Blizu uvrstitve v boje za medalje

 

Naša trojica: Denis Vatovec, Tadej Kostanjevec in Boštjan Maček se je v ekipnem delu tekmovanja uvrstila na 5. mesto in boje za medalje »zgrešila« za dva zadetka. Naši predstavniki so zbrali 205 zadetkov in se uvrstili za ekipami Kuvajta, Indije, Poljske in Turčije na peto mesto. Prehiteli so nekaj velesil v tem športu kot sta Avstralija in Hrvaška, ki sta zasedli šesto, oziroma deveto mesto. Med našimi je najbolje streljal Boštjan Maček, ki je zadel 71 tarč, med njimi tudi eno popolno serijo. Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec sta zadela po 67 tarč.

 

Posamezno – uvrstitve v prvo polovico

 

Na posamičnem tekmovanju so naši predstavniki zasedli mesta med prvo polovico nastopajočih, le Matej Žniderčič se je slabše znašel na hladnem in vetrovnem tekmovališču. Po 125 tarčah je bil najboljši Turek Tuzun, ki je zbral 120 zadetkov, Hrvat Cernogoraz, Britanec Coward-Holley in Avstralec Willet so zadeli 119 krat. Hrvat Anton Glasnović, Poljak Pasierbski in Kuvajtčan Alrashidi pa so se v polfinale uvrstili s 118 zadetki. Na koncu je zmagal Tuzun, pred Cernogorzem in Alrashidijem.

 

Med našimi je najbolje streljal Denis Vatovec, ki je zadel 112 tarč in pristal na 41. mestu. Boštjan Maček, Tadej Kostanjevec in Žan Šfiligoj so zadeli po 111 tarč in zasedli mesta med 46. in 48. Matej Žniderčič je zadel 101 tarčo in končal tekmovanje na 99. mestu med 113 tekmovalci. Tudi nekateri tekmovalci, ki se lahko pohvalijo z medaljami iz velikih tekmovanj se pri takih pogojih za tekmovanje, niso najbolje znašli. Brazilski svetovni mladinski prvak je zasedel šele 107. mesto, indijski tekmovalec Chenai, ki smo ga vajeni gledati med prvo deseterico je bil komaj 91. in še bi lahko naštevali.

 

Približno čez mesec dni jih čaka svetovni pokal v Lonatu, kjer upamo na boljše vremenske pogoje in še boljše rezultate naših tekmovalcev.

 

 

Milan Svetec

 

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3023

Joomla templates by a4joomla