V Velenju se je minuli vikend, 10. oktobra 2021, zaključilo usposabljanje strokovnih delavcev - trenerjev v športnem strelstvu na drugi stopnji.

 

 

Predavanja in delavnice so trajale več kot leto dni, izvajale pa so se tako v ‘on-line’ oblikah, kot tudi avditorno, v Ljubljani, Ormožu, Rečici pri Laškem in Velenje.

 

 

Poudarek pri temah predavanj je bil na procesu načrtovanja, organizacije in izvajanju ter analizi trenažnega procesa v športnem strelstvu in športu na splošno. Del predavanj je zajemal tudi oblike multidisciplinarnosti in poznavanje upravljanja sistemov znotraj katerih delujejo trenerji tako v obliki timov ali samostojno.

 

 

Strelske delavnice so se odvijale na streliščih v Ormožu, Rečici pri Laškem in Velenju, SZS se zahvaljuje vsem naštetim gostiteljem – upraviteljem strelišč.

 

 

 

Ena najbolj aktualnih delavnic je potekala na obnovljenem strelišču v Rečici pri Laškem, kjer je svojo tehniko streljanja s puško demonstrirala finalistka olimpijskih iger v Tokiu, Živa Dvoršak.

 

 

 

Čeprav se je usposabljanje v obliki delavnic in predavanj z izpiti že zaključilo pa slušatelje čaka še zagovor seminarskih nalog s temami načrtovanja in organiziranja trenažnega procesa.

 

 

 

 

Udeleženci usposabljanja:

Matej Žniderčič, TSK ZLD Gorica,

Igor Makari, ŠSD Murska Sobota,

Marjan Kalin, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem,

Denis Bola Ujčič, SD Postojna,

Branka Fragiacomo, SD Vremščica Vremski Britof,

George Simič, SD Policist,

Andrej Brunšek, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem,

Damijan Klopčič, SD Trzin,

Melvin Babača, SD Triglav Javornik-Koroška Bela,

Igor Macur, SD Vrhnika,

Srečko Hudoklin, SD Gorjanci,

Drago Zupanc, DTS Laško,

Mile Stošič, SK Maribor,

Janez Kelenc, ŠD Črenšovci

 

 

SZS se zahvaljuje vsem predavateljem in demonstratorjem, Špeli Gorjup, Katarini Geršak, Živi Dvoršak, Polonci Sladič in Nikolaju Mejašu, ki so bili deležni številnih pohval za kvalitetno izvedene vsebine.

 

 

SZS koncem leta 2021 načrtuje naslednje usposabljanje strokovnih delavcev v športu za strelstvo 1. stopnja.

 

 

 

Renato Šterman,

Vodja usposabljanja SZS in

član Trenerske komisije SZS

 

 

Joomla templates by a4joomla