Tekmovanji v Porpettu in Novigradu, tudi z udeležbo slovenskih tekmovalcev

Med 30. julijem in 1. avgustom sta potekali dve mednarodni tekmovanji v disciplini trap, kjer so nastopali tudi slovenski tekmovalci. Porpetto je bil že sedemnajstič prizorišče mladinskega tekmovanja za »Grand Prix« v disciplinah trap in skeet. Tokrat je bila mednarodna konkurenca skromna, zato so bili na tekmovanju dominantni domači tekmovalci. Pri mladincih ter mladinkah se v finale ni uspelo uvrstiti tujim tekmovalcem in tako so nagrade ostale domačinom.

V konkurenci mladincev je bilo potrebno za finale zadeti vsaj 118 tarč, pri mladinkah pa 109. Naši tekmovalci se žal tem rezultatom niso približali. Najbolje je streljal Sašo Hrovat (Kunšperk), ki je zadel 107 tarč in zasedel 35. mesto. Marko Boškin je zadel 105 tarč kar je zadostovalo za 44. mesto. Jan Žniderčič, Jakob Puc in Anže Puc pa so zasedli mesta od 56 do 58. Pri mladinkah je med 22 tekmovalkami Tia Burja zasedla 21. mesto s 86 zadetki.

Na tekmovanju v Novigradu kar 34 slovenskih tekmovalcev

Tekmovanje v Novigradu, ki je potekalo v dobri organizaciji domačega strelskega društva Gusar, je tradicionalno pritegnilo veliko število slovenskih tekmovalcev, kjer je za večino to edino mednarodno tekmovanje v letošnji sezoni, ki se ga bodo lahko udeležili. Na tekmovanju je sodelovalo kar 34 slovenskih tekmovalcev, ki so dosegli solidne rezultate. Po prvem dnevu se članska konkurenca razdeli na dve približno enako veliki skupini (A in B), mladinci in ženske (tudi mladinke) pa tekmujejo v ločenih konkurencah. V članski A skupini sta se v finale uvrstila dva slovenska tekmovalca (Ivo Kompan in Rok Žigante, oba Il. Bistrica), ki sta zadela po 115 tarč. Blizu sta bila tudi Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota) in Žan Šfiligoj (Brda), ki sta zadela po 114 tarč. Na koncu je v skupini A zmagal Bernasconi (Italija) pred Vanekom (Češka) in Ivom Kompanom, ki je zasedel tretje mesto, Rok Žigante pa je bil četrti.

V skupini B se je v finale od slovenskih tekmovalcev uvrstil le Dušan Šimec (Il. Bistrica), ki je zadel 104 tarče. V finalu je nato zmagal Cattaneo (Italija) pred Kancelarjem (Hrvaška) in Nikšo (Hrvaška), Šimec pa je zasedel 6. mesto.

Pri ženskah je zmagala Italijanka Grassia, Jasmina Maček (Š. Kovač M. Sobota) pa je zasedla 2. mesto. Med mladinci sta nastopala brata Rene in Lan Maček, kjer je bil boljši Rene in zasedel končno 5. mesto, zmagal pa je Italijan Gerri.

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla