Zaradi pandemije kasnejši pričetek lige trap

 

Posledica pandemij je tudi nekoliko kasnejši začetek tekmovanj v slovenski ligi s puško šibrenico v disciplini trap. V soboto 30. maja sta bili prizorišči prvega kroga lige strelišči Rakičan pri Murski Soboti za vzhod in strelišče Črne njive nad Ilirsko Bistrico za zahod. Vremenski pogoji so bili daleč od idealnih, a je bilo kljub temu doseženih nekaj dobrih rezultatov.

 

Na vzhodnem delu v prvi ligi dvakratni olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač, M. Sobota) v finalu na domačem strelišču ni dovolil presenečenja in zmagal pred lanskoletnim državnim prvakom Matjažem Lepenom (Ormož) in Tadejem Kostanjevcem (Radgona) ki sta tudi njegova reprezentančna kolega. Po osnovnem delu je bil v vodstvu z 70 zadetki Tomaž Blazinšek (Ormož), ki je že v prvi seriji nakazal dobro pripravljenost, ko je zadel vseh 25 tarč. Maček je za njim zaostajal štiri zadetke in prav tako v drugi seriji zadel vseh 25 tarč. Enak izkupiček je pred finalom zbral tudi Rajko Lupše (Kunšperk).

 

V drugi ligi so bili pred finalom rezultati bolj izenačeni. Vodil je Franc Kolarič (Rudar Globoko) z 62 zadetki, nato so sledili trije strelci s po 61 zadetki. V finale pa sta se s petim in šestim mestom uvrstila tudi oče in hči: Iztok in Tea Topolovec z rahlim zaostankom. Vodeči F. Kolarič je uspel zadržati vodstvo tudi po finalu, na drugo mesto se je z enakim rezultatom v finalu uvrstil njegov klubski kolega Dušan Kos, tretje mesto pa je osvojil Milan Svetec (Radgona) (na fotografiji).

 

V ekipni razvrstitvi so zmagali domačini, Š. Kovač M. Sobota s 188 zadetki, drugo mesto je osvojila ekipa iz Ormoža s 182 zadetki, tretji pa so bili strelci SK Kunšperk s 181 zadetki.

 

Na zahodnem delu je, ob odsotnosti reprezentanta Denisa Vatovca, zmagal Boris Grmek (Svoboda), čeprav je startal iz petega mesta po osnovnem delu. Drugo mesto je zasedel Mihael Ajtnik (Kamnik), tretji pa je bil Štefan Pleško (Vrhnika). Najvišji rezultat v osnovnem delu je dosegel Sandi Rolih, ki pa v finalu ni uspel ohraniti dobrega občutka in je tekmovanje končal na petem mestu.

 

V drugi ligi je bila konkurenca močnejša in bolj izenačena. Že po osnovnem delu je vodil naš nekdanji olimpijec iz Sydneya Andraž Lipolt (Ilirska Bistrica) z 68 zadetki. Vodstvo je zadržal tudi po finalu. Edini je uspel v eni izmed serij zadeti vseh 25 tarč. Enak rezultat (68 zadetkov pred finalom) je nastreljal veteran Miroslav Lešnik (Kamnik), ki pa v finalu ni uspel slediti konkurentom. Drugo mesto je tako zasedel Rok Žigante (Ilirska Bistrica), tretji pa je bil Anže Macur (Vrhnika).

 

Med mladinci je zmagal Sašo Hrovat (Olimpija), pred Markom Boškinom (TSK ZLD Gorica)in Jakobom Pucem (Svoboda).

 

Ekipno je na zahodu zmagal TL Ilirska Bistrica z zavidljivim rezultatom 199 zadetkov. Drugi so bili člani SD Vrhnika s 190 zadetki, tretji pa so bili strelci SD Kamnik s 176 zadetki.

 

 

Zapisal: dr. Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla