Rekordi

Strelska zveza Slovenije vodi evidenco rekordov, doseženih v programih ISSF – Mednarodne strelske športne zveze, IAU – Mednarodne samostrelske zveze in po pravilih Strelske zveze Slovenije.

S sprejetjem Pravilnika o državnih rekordih so normativno urejeni pogoji na podlagi katerega se lahko doseže oz. izenači državni rekord, tako v posamični kakor tudi ekipni konkurenci. Državni rekordi se lahko dosegajo na tistih mednarodnih tekmovanjih, državnih prvenstvih, kvalifikacijskih turnirjih in tekmovanjih za Pokal Slovenije ter Pokal prijateljstva SZS, ki jih v koledar tekmovanj za tekoče leto uvrstijo SZS, ISSF, Evropska strelska konfederacija, ali IAU in na katerih tekmovalci zastopajo članice SZS, za katere so registrirani, oz. državno reprezentanco Slovenije.

Za kategorije tekmovalcev, mlajših od 18 let, veljajo pravilniki SZS.

Za mednarodno tekmovanje se šteje, če na tekmovanju nastopijo tekmovalci iz najmanj treh držav in organizirana meddržavna tekmovanja v organizaciji Strelske zveze Slovenije.

S spremembo pravil ISSF se od 1.1.2013 dalje vodijo tudi novi rekordi eleminacij in kvalifikacij merjeni na decimalne vrednosti ter finalni državni rekordi. Rekordi, ki so bili doseženi po starih pravilih so v evidenci še tri sezone. Pri šibrenici se dosegajo novi državni rekordi v disciplini dvojni trap in skit, za trap pa se finalni rekord arhivira.

Sprememba pravil ISSF 1.1.2018. Ukinila so se finalna tekmovanja določenih disciplin. Spremembe števila strelov v nekaterih disciplinah za ženske in mladinke....

Na podlagi zapisnika o državnih rekordih Obr.SZS 1-07 strokovna komisija pri SZS obravnava in potrdi rekord.

Rekordi se objavljajo na spletni strani SZS. Za spletni ogled rekordov po vrsti orožja izberite spodnjo povezavo (pdf je izvod za tiskanje).

ISSF vodi seznam svetovnih rekordov, za ogled kliknite tukaj.

ESC - European Shooting Confederation , vodi evidenco evropskih rekordov, za ogled kliknite tukaj.