Rekordi

Strelska zveza Slovenije vodi evidenco rekordov, doseženih v programih ISSF – Mednarodne strelske športne zveze, IAU – Mednarodne samostrelske zveze in po pravilih Strelske zveze Slovenije.

S sprejetjem Pravilnika o državnih rekordih so normativno urejeni pogoji na podlagi katerega se lahko doseže oz. izenači državni rekord, tako v posamični kakor tudi ekipni konkurenci. Državni rekordi se lahko dosegajo na državnih prvenstvih, tekmovanjih za Pokal SZS, ter v pokalu prijateljstva, na kontrolnih tekmovanjih za izbor reprezentance ter na mednarodnih tekmovanjih, ki jih SZS uvrsti v koledar tekmovanj za tekoče koledarsko leto. Tekmovanja morajo biti organizirana v skladu s pravili ISSF oz. pravilniki SZS za mlajše kategorije.

S spremembo pravil ISSF se od 1.1.2013 dalje vodijo tudi novi rekordi eleminacij in kvalifikacij merjeni na decimalne vrednosti ter finalni državni rekordi. Rekordi, ki so bili doseženi po starih pravilih so v evidenci še tri sezone.

Pri šibrenici se dosegajo novi državni rekordi v disciplini dvojni trap in skit, za trap pa se finalni rekord arhivira.

Na podlagi zapisnika o državnih rekordih Obr.SZS 1-07 strokovna komisija pri SZS obravnava in potrdi rekord.

Rekordi se objavljajo na spletni strani SZS. Za ogled rekordov po vrsti orožja izberite spodnjo povezavo.

ISSF vodi seznam svetovnih rekordov, za ogled kliknite tukaj.

ESC - European Shooting Confederation , vodi evidenco evropskih rekordov, za ogled kliknite tukaj.