V Ruše prihaja 26. Mednarodno tekmovanje z zračnim orožjem – MST Ruše 2020

Strelsko društvo I. Pohorski bataljon Ruše bo v času od 10. do 12. januarja 2020 organiziralo  tradicionalno 26. Mednarodno strelsko tekmovanje z zračno puško in pištolo – MST Ruše 2020.

Mednarodno strelsko tekmovanje v Rušah velja za največje in najkvalitetnejše tovrstno tekmovanje v Republiki Sloveniji. Vsako leto se ga udeležijo strelke in strelci, nosilci medalj z največjih strelskih tekmovanj in Olimpijskih iger, iz skoraj vseh kontinentov sveta. Ob dosedanji odlični organizaciji si je tekmovanje pridobilo mednarodni sloves in ob poročanju medijev doseglo precejšnjo odmevnost tako v Sloveniji kot tudi v svetu. Tako bodo znova gostili nekatere najboljše strelce iz desetih držav sveta – številko 1 na svetovni lestvici ISSF, Petra Goršo ter njegove reprezentančne kolege iz Hrvaške z izjemno strelko Snježano Pejčić na čelu, Patrik Jany, 5. na svetovni lestvici ISSF, je eno izmed imen izjemno strelsko močne slovaške ekipe, gostili bodo tudi odlične madžarske strelce, med njimi na ISSF lestvici visoko kotirajoča Lea Horvath in Zalan Pekler, iz Bolgarije prihaja Miroslava Mincheva s kolegi, iz Črne Gore pa ekipa strelcev med katerimi bo tudi perspektivna Andjela Miličković. Znova bomo v goste prihajajo strelci iz Rusije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, iz Srbije pride odlični Grgič Dimitrije s kolegi, z veseljem pa bomo navijali za slovensko izbrano vrsto na čelu z dvakratno olimpijko Živo Dvoršak, državno rekorderko Urško Kuharič, mlada olimpijca Anjo Prezelj in Jožeta Čepra in številne druge mlade in perspektivne slovenske strelce.

Program tekmovanja (Športna dvorana Ruše, Šolska ulica 16A, Ruše):

Petek, 10. 1. 2020 – Tekmovanje mešanih parov

16.00 – 16.35 kvalifikacijska tekmovanja v mešanih parih

16.55 – 18.45 finalna tekmovanja v mešanih parih z zračno pištolo in zračno puško

Sobota, 11. 1. 2020 – Tekmovanje ob prazniku Ruš

8.00 – 15.00 – kvalifikacijska tekmovanja

15.20 finalno tekmovanje z zračno puško za članice

16.05 finalno tekmovanje z zračno puško za člane

16.50 finalno tekmovanje z zračno pištolo za članice

17.35 finalno tekmovanje z zračno pištolo za člane

19.00 Slavnostna otvoritev ter podelitev medalj (Hotel Veter)

Nedelja, 12. 1. 2020 – Velika nagrada Ruš