V državni ligi mladih kar po tekočem tekmovalci dosegajo nove državne rekorde

Kidričevo, 16.-17.11.2019

Strelsko društvo Kidričevo je v športni dvorani Kidričevo organizator II. Turnirja državnih lig za starejše dečke in deklice s serijsko zračno puško v Pokalu prijateljstva SZS, ter Pokalu Slovenije v streljanju z zračno puško in zračno pištolo za mlade, v nedeljo pa na strelišče stopijo prvoligaši A. in B. lige, prav tako s puško in pištolo. Odlični pogoji so pripomogli, da so v ligi mladih, najmlajše kategorije starejših dečkov in deklic dosegli kar štiri državne rekorde. Predsednik društva in član predsedstva SZS g. Gregor Kmetec je kot vodja tekmovanja poskrbel, da so bili starejši dečki in deklice v vseh disciplinah tudi praktično nagrajeni do šestega mesta. Kot presečna novost pa je bila organiziranje prenosa v živo na družabnem omrežju FB SZS tako rezultatov, kakor slike. Da je tovrstno predvajanje aktualno je pokazal podatek o številu ogledov, saj je bilo v soboto v živo več dva tisoč ogledov.

17.11.2019

Prva državna liga - Pokal Slovenije v streljanju z zračno puško in pištolo

Urška Kuharič rekorden rezultat

V 1.A ligi s puško je bilo v zadnji seriji čutiti napetost, saj je bila Urška KUHARIČ (Kovinar Ormož) blizu rezultata za rekord. Po oddanem zadnjem strelu v 10,6 in seriji 105,0 je bilo za 0,7 kroga več kot je bila znamka njenega starega rekorda. Dosegla je 629,9 kroga. Klavdija JEREVŠEK (Grosuplje) je osvojila drugo in Nejc KLOPČIČ (Trzin) tretje mesto. V finalu so se mesta nekoliko premešala, zmagala je že drugič zapored Klavdija JEROVŠEK pred Urško KUHARIČ, tretje mesto pa je osvojil Željko MOIČEVIĆ (Grosuplje). Tudi ekipna zmaga je šla tako kot prvič tekmovalkam SD Kovinar Ormož, drugo mesto je osvojila ekipa SD Grosuplje in tretje SD Trzin.

S pištolo do zmage Dominik VNUK

Kljub težavam v finalu z ne prikazovanjem zadetkov preko panoja ter centralni evidenci SIUS o razvrščanju, so tekmovalci oddelali svoje, sodniško osebje pa je poskrbelo, da so se uvrstitve in doseženi rezultati delno vodili ročno. Tako so bili mogoče le gledalci nekoliko prikrajšani še za bolj tekoče spremljanje vsakega posameznega zadetka oz. uvrstitve. V finalu se je znal najbolje skoncentrirati Dominik VNUK (Štefan Kovač Turnišče) ter v zadnjih štirih strelih povedel in premagal Anjo PREZELJ (Lotrič Železniki), katera je vodila vse do dvajsetega strela. Tretje mesto je osvojil Sašo STOJAK (Ptuj). Ekipno so zmagali strelci SD Jože Kerenčič Miklavž, pred ekipo SD Dušan Poženel Rečica in SK Ptuj.

1.B pištola - Bola Ujčič Denis tokrat le do 3.mesta

Po zmagi na prvem letošnjem in lanskih treh je Denis BOLA UJČIČ (Postojna) tokrat ustrelila nekoliko slabše in osvojila tretje mesto. Dober rezultat 561 krogov je dosegla Neža VODEB (Liboje) ter včerajšnjem drugem mestu v ligi mladih dodala zmago v 1.B ligi. Drugo mesto je osvojil Aleksander OŠEP (Mrož Velenje). Ekipno so kar trideset krogov več kot na prvem turnirju dosegli strelci SD Domžale in  z rezultatom 1643 krogov osvojili prvo mesto.  SD Mrož Velenje so osvojili drugo in SD Olimpija tretje mesto.

Peter Somogy neporažen v 1.B držani ligi

624,2 kroga je bilo dovolj za prepričljivo zmago Petra SOMOGYI (Jezero Dobrovnik), kar sicer dokazuje že kar nekaj časa. Klavdija PUFIČ (Franc Lešnik Vuk) je za drugo mesto ustrelila 615,5 kroga in na tretjem mestu Mitja ČERNI (Gančani) 614,1 krog. V ekipni konkurenci so zmagali tekmovalci SD Triglav Javornik-Koroška Bela, kateri so v lanskem letu izpadli iz A lige. Drugo mesto je osvojila ekipa SD Jezero Dobrovnik in tretje ŠSD Murska Sobota.

Bilten

Posnetki FB SZS

16.11.2019

Pokal Slovenije v streljanju z zračno puško in pištolo v DL mladih

Anja Prezelj z rezultatom še vedno močno pred ostalimi

Pištolske discipline mladih so še vedno tiste, v katerih je manj nastopajočih. V konkurenci mladink še naprej izstopa državna mladinska in članska rekorderka Anja PREZELJ (Lotrič Železniki), katera je tudi tokrat premočno zmagala z rezultatom 573 krogov, kar je krog manj kot njen državni rekord. Prva tekmica  Neža VODEB (Liboje) je zaostala za več kot dvajset krogov, tretje mesto pa je osvojila Pia SRPČIČ (Brežice). Mladinci rezultatsko svojih vrstnic ne dosegajo, saj je zmagovalec Amadej SLAK (Grosuplje) zadel 542 krogov, Matija KECELJ (Domžale) na drugem in Aleš Mitja JANC (Marok Sevnica) pa sta dosegla 541 krogov.

Ekipa SD Lotrič Železniki je zadela 1620 krogov, SD Marok Sevnica 1576 krogov in SK Brežice 1514 krogov.

Teja Medved z desetinko kroga prednosti pridobila štiri točke prednosti

Mladinka s puško Teja MEDVED (Trzin) z rezultatom 618,7 kroga zmagala, ter si tako pridobila štiri točke prednosti v skupnem razvrščanju pred drugo uvrščeno Katarino FEVŽER (Slovenske Konjice), katera je zaostala za desetinko kroga. Tretje mesto je dosegla Nuša ŽNIDARIČ (Kovinar Ormož). Jure SOČIČ in Patrik FARŠAŠ (Murska Sobota) sta dosegla prvo in drugo mesto, zmagovalec prvega turnirja Luka LUKIČ (Trzin) pa je osvojil tretje mesto.

Ekipa SD Trzin je prepričljivo zmagala pred ekipo SD Kovinar Ormož in ŠSD Murska Sobota na tretjem mestu.

SD Dušan Poženel v konkurenci kadetov-inj pištola v vodstvu

Ekipa SD Dušan Poženel je z rezultatom 1004 krogov zmagala pred SD Jože Kerenčič Miklavž, katerih ekipa je zadela 1000 krogov, na tretje mesto pa se je ob odsotnosti včeraj poškodovane stalne članice ekipe uvrstil SK Brežice z rezultatom 936 krogov.

Zmagovalec med kadeti je Timon LUKEŽ pred klubskim kolegom Aleksom KORUNOM (oba Dušan Poženel Rečica) tretje mesto pa je osvojil Klemen GRMEK (Vrhnika). Tudi kadetinje so rezultatsko bolje pripravljene, zmagovalka Sara ŠČURI (Brežice) je zadela 365 krogov, tri kroge manj na drugem mestu je zadela Nina BOGŠA (Jože Kerenčič Miklavž), 348 krogov pa Nasiha ŽILIČ (Brežice).

Kadetinje SD »Celjska četa« Mala Breza prepričljivo med kadeti-njami

V konkurenci kadetinj je s puško zmagala Sara SLAK (Grosuplje) pred Anamarijo CVIKL (Dolič) in Ano Nušo  DETELA (Trbovlje). Kadet Anton KORBAR (Triglav Javornik) je prepričljivo zmagal med kadeti, saj je na drugem mestu Demeja JARNIJA (Kočevje) premagal za več kot osem krogov. Tretje mesto je osvojil Matevž POGAČNIK (Triglav Javornik).

Ekipa kadetinj Celjska Četa Mala Breza je z rezultatom 1187,6 kroga zmagala pred ekipo kadetov Triglav Javornik -Koroška Bela z doseženim rezultatom 1184,8 kroga. Mešana ekipa SD Kovinar Ormož je zadela 1180,2 kroga in osvojila tretje mesto.

Starejši dečki SK Ptuj s pištolo do ekipnega državnega rekorda, prav tako Aleš Katarinčič

Kljub temu, da so starejši dečki SK Ptuj osvojili drugo mesto z rezultatom 478 krogov je to pomenilo nov ekipni državni rekord. Prvouvrščena ekipa SD Grosuplje je bila namreč spolno mešana, zadela pa je 486 krogov. Tretje mesto je osvojila ekipa SD Juršinci.

Posamezno je bila najboljša državna rekorderka Tiana JOSIĆ (Grosuplje) z zadetimi 172 krogi, sledi Lana TOPLAK (Liboje) in Anja JAGER (Dušan Poženel Rečica). Med starejšimi dečki je za tri kroge popravil državni rekord Aleš KATARINČIČ (Grosuplje) in ta znamka sedaj znaša 177 krogov. Rene CVERLE (Celjska četa Mala Breza) je osvojil drugo mesto in Gaber CAPL (Slovenske Konjice) tretje mesto.

Tudi z zračno puško Šuperger med starejši  dečki z izenačenim rekordom, med ekipami četrto uvrščena SK Izola do ekipnega rekorda

186 zadetih krogov je Žana ŠUPERGER (Slovenske Konjice) popeljalo do izenačenja državnega rekorda (predhodno dosežen DR 186 krogov še ni potrjen). Tinej  KRPAN MIHAILOVIĆ (Lendava) je osvojil drugo in Marko MAK (Liboje) tretje mesto. V konkurenci starejših deklic je zmagala Eva PETEK (Kovinar Ormož) pred Hano STRAKUŠEK (Trbovlje) in Sašo ŽERDIN (Črenšovci). Ekipno so zmagali tekmovalci iz  Črenšovcev, pred Olimpijo in Kovinarjem Ormož. Ekipa SK Izola, katerih člani so bili starejši dečki je kljub uvrstitvi na četrto mesto z rezultatom 477 krogov dosegla nov ekipni državni rekord.

Fotografije in posnetek tekmovanja FB SZS

Pokal Prijateljstva SZS

SD Kisovec posamezno, kot ekipno najboljši pri starejših dečkih

Nik KRALJ IN Simon ŠKOBERNE ( oba Kisovec) sta bila prvi in drugi med starejšimi dečki s serijsko zračno puško. Tretje mesto je osvojil Rok MAKOVEC (Ankaran). Ekipa SD Kisovec je z rezultatom 543 krogov zmagala s prednostjo 26 krogov pred SD Dolič. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa SD Gorjanci.

Kogoj Fabčič Ajda zmagovalka med starejšimi deklicami

V kategoriji starejših deklic je z rezultatom 180 krogov zmagala Ajda KOGOJ FABČIČ (Vhnika), Nika SKUBIC (Kisovec) je zadela 178 krogov in na tretjem mestu Mima TURŠIČ (Trzin) 178 krogov. Ekipa starejših deklic iz Grosuplja je bila najuspešnejša, ter za sabo pustila ekipi SD Koloman Flisar Tišina in SD Trzin.

pg