Rok Ruparčič in Peter Tkalec osvojila 2 naslova državnega prvaka

20. in 21. 7. je SD Svečina v Strelskem centru Gaj na Pragerskem organiziralo 29. državno prvenstvo v streljanju s pištolo na 25 metrov. Udeležilo se ga je 80 tekmovalcev iz 18 klubov. Z osmimi zlatimi medaljami so bili najuspešnejši na tem državnem prvenstvu tekmovalci iz SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

1. DAN

14 naslov državne prvakinje za Denis Bola Ujčič

V disciplini pištola 25 m članice je Denis Bola Ujčič (SD Postojna) s 569 krogi, kar je drugi najboljši rezultat na državnih prvenstvih, zanesljivo osvojila svoj skupno 14. in šesti zaporedni naslov državne prvakinje. S 6 krogi manj je 2. mesto osvojila Jagoda Tkalec in 3. mesto Valerija Kufner (obe SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 531 krogi.

Bola Ujčič je po zmagi dejala: ”Vesela sem tudi tega, da je to že moj štirinajsti naslov državne prvakinje. Na začetku nisem imela dobrega občutka in nisem uspeli ujeti svojega ritma, zato je tudi rezultat nekoliko nižji kot na treningih. V nadaljevanju sezone nas v septembru čaka evropsko prvenstvo v Bologni, zato sedaj ne bo prav veliko počitka, ker je potrebno formo še nekoliko dvigniti.”

V ekipni konkurenci so članice SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Tkalec, Kufner, Županc) zadele 1577 krogov.

Rener prepričljivo do četrtega naslova državnega prvaka

Po kar nekaj težavah pri elektronskih tarčah in nekaj jeze med tekmovalci je Rudolf Rener (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 559 krogi ponovno postal najboljši tekmovalec med člani s pištolo središčni vžig. S tem je že četrtič v zadnjih šestih letih osvojil naslov državnega prvaka. S 545 krogi se mu je najbolj približal Žiga Habjan (SD Grosuplje) na 2. mestu, s krogom manj pa je Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) osvojil 3. mesto.

V ekipni konkurenci so bili že dvajsetič najboljši člani SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Brunšek, Rener, Tkalec) s 1590 krogi, državni podprvaki so s 1452 krogi postali člani SD Kovinar Ormož (Vignjević, Vočanec, Tomažič) in bron so osvojili člani SD Grosuplje (Lesar, Ivanc, Habjan) s 1445 krogi.

Peter Tkalec dvanajstič najboljši v Sloveniji s standardno pištolo

Največ tekmovalcev, kar 26, je streljalo v disciplini standardna pištola v članski konkurenci. Odsotnost državnega rekorderja Jožeta Čepra je najbolje izkoristil Peter Tkalec in s 554 krogi osvojil svoj 12 naslov državnega prvaka v tej disciplini. 2. mesto je osvojil Rudolf Rener s 530 krogi in 3. mesto s 528 krogi Žiga Habjan (SD Grosuplje).

Tudi naslov ekipnih državnih prvakov so osvojili člani SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Brunšek, Rener, Tkalec), ki so zadeli 1569 krogov. Ekipni državni podprvaki so postali strelci SD Grosuplje (Habjan, Ivanc, Lesar) s 1522 krogi in z bronom so se okitili člani SD Kovinar Ormož (Vignjević, Vočanec, Tomažič).

Saša Maček in Rok Ruparčič najboljša mladinca

Svoj prvi naslov državne prvakinje med mladinkami s pištolo 25 m je osvojila Saša Maček (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 511 krogi. S 486 krogi je Pia Srpčič (SK Brežice) osvojila srebrno medaljo. Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki), ki je bila po preciznem delu v vodstvu s skoraj 20 krogi prednosti, pa je s 484 krogi osvojila bron.

V ekipni konkurenci so mladinke SK Brežice (Srpčič, Ščuri, Gmajnič) zadele 1293 krogov.

Med mladinci je po preciznem delu pištole 25 m je bil Rok Ruparčič (SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje) šele na 5. mestu, nato pa po odličnem hitrem delu prišel do zmage s 515 krogi. S samo 3 krogi manj je 2. mesto osvojil Timon Lukež (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in s 505 krogi 3. mesto Amadej Slak (SD Grosuplje).

V ekipni konkurenci so tekmovalci SD Lotrič Železniki (Demšar, Medved, Košir) zadeli 1365 krogov.

Ruparčič najboljši mladinec tudi s standardno pištolo

Svoj drugi naslov državnega prvaka na tem državnem prvenstvu je Rok Ruparčič osvojil v disciplini standardna pištola med mladinci s 518 krogi, kar je najboljši rezultat med mladinci na državnih prvenstvih. Amadej Slak je s 491 krogi osvojil srebrno medaljo in Matija Demšar (SD Lotrič Železniki) s 488 krogi bronasto medaljo.

V ekipni konkurenci so mladinci SD Lotrič Železniki (Demšar, Medved, Košir) zadeli 1306 krogov.

2. DAN

Drugi tekmovalni dan na državnem prvenstvu so pričeli s tekmovanjem strelci v disciplini hitrostrelna pištola 25 m. Tako v kvalifikacijah s 554 krogi kot tudi v finalu z 21 zadetki je bil najboljši Peter Tkalec, kateremu je bil to že osmi naslov državnega prvaka in drugi na tem državnem prvenstvu. S tem se je po številu naslovov izenačil s Francem Peternelom mlajšim. Državni podprvak je postal Peter Jenko (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), svojo prvo medaljo v tej disciplini pa je osvojil Nenad Vignjević (SD Kovinar Ormož).

Tkalec je po tekmi dejal: ”Ponosen sem, da sem postal državni prvak, vendar mi je žal, da sta mi na koncu zmanjkala 2 zadetka do državnega rekorda”.

V ekipni konkurenci je bila ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Tkalec, Jenko, Brunšek) s 1574 krogi boljša od tekmovalcev SK Brežice (Pšeničnik, Krajnčič, Ferenčak), ki so zadeli 1423 krogov.