Lepen prvič državni prvak

13. in 14. julija je SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota organiziralo 29. državno prvenstvo v trapu, ki se ga je udeležilo 29 tekmovalcev v članski konkurenci, 6 v mladinski in 7 tekmovalcev izven konkurence ter 9 ekip. Prvi dan so imeli tekmovalci spremenljivo vreme, drugi dan pa so jim nagajale pogoste menjave sonca in oblakov.

Zmago med člani je branil domačin Boštjan Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), med mladinci Sašo Hrovat (SD Olimpija) in v ekipni konkurenci SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota.

Matjaž Lepen postal državni prvak v trapu

Po prvem tekmovalnem dnevu je bil med člani s 70 zadetki v vodstvu Denis Vatovec (SD Vrhnika), samo dve tarči manj je zadel Maček, Tomaž Blazinšek (SD Trap Ormož) pa je bil s 67 zadetki na 3. mestu. Samo 2 tarči manj kot Blazinšek so zadeli Franc Kolarič (SD Rudar Globoko), Mihael Ajtnik (SD Kamnik) in Matjaž Lepen (SD Trap Kungota), ki so napovedali ogorčen boj za uvrstitev v finale.

Po končanih petih serijah je bil v vodstvu Boštjan Maček s 113 zadetki, eno tarčo manj je zadel Denis Vatovec na 2. mestu, s 110 zadetimi tarčami pa je bil 3. Franc Kolarič. V finalu, kjer so imeli tekmovalci dobre vremenske pogoje, je prvi izpadel ravno Maček, branilec naslova državnega prvaka. Svojega prvega naslova državnega prvaka se je razveselil Matjaž Lepen (SD Trap Kungota), ki je v finalu zadel 44 tarč in za 3 tarče premagal Denisa Vatovca. 3. mesto je osvojil Žan Šfiligoj (TK Brda).

Lepen je po tekmi izjavil: ”Počutim se dobro, prišlo je do nekakšne razbremenitve oz. potrditve, da sem zadnja leta dobro delal. Moj cilj je bil sicer priti v finale, potem pa vsi vemo, da se tekma prične na novo. V finalu so bili pogoji zelo dobri, konkurenca pa zelo močna, saj je poleg mene streljal tudi aktualni evropski prvak Boštjan Maček. Vedel sem, da bo trd oreh, ampak se mi je vse poklopilo in na koncu sem stal na najvišji stopnički.”

Rene Maček drugič postal državni prvak med mladinci

V konkurenci mladincev je po prvem dnevu premočno vodil s 65 zadetki Rene Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), bronasti iz letošnjega svetovnega prvenstva. Z 8 zadetki manj je bil na 2. mestu Miha Nahtigal (SD Trap Ormož) in s 55 zadetki na 3. mestu Žiga Juretič (TSK ZLD Gorica).

Rene Maček je bil tudi drugi dan nepremagljiv, saj je kvalifikacije zaključil s 106 zadetimi tarčami oziroma z 10 zadetki prednosti pred Miho Nahtigalom, ki je bil 2. Še tarčo manj kot Nahtigal je zadel Žiga Juretič na 3. mestu.

Tudi v finalu je bil izkušeni prekmurski mladinec najboljši in je z 39 zadetki prvič po letu 2016 osvojil naslov državnega prvaka. V boju za srebrno medaljo je bil za las boljši Nahtigal pred Juretičem, ki je osvojil bronasto medaljo.

Člani TK Brda prvič postali ekipni državni prvaki

Po prvem kvalifikacijskem dnevu je bil TK Brda (Šfiligoj M., Debenjak, Šfiligoj Ž.) s 184 zadetki vodilni, SD Trap Ormož (Valenko, Kampuš, Blazinšek) je bil na s 182 zadetki 2. mestu in SD Rudar Globoko (Kolarič, Podpadec, Kos) z enakim rezultatom na 3. mestu.

Drugi dan tekmovanja so člani TK Brda še povečali prednost pred ostalimi ekipami in s 309 zadetki osvojili svoj prvi naslov ekipnih državnih prvakov. S 6 tarčami manj so ekipni državni podprvaki postali člani SD Trap Ormož, z 299 zadetki pa so 3. mesto osvojili člani SD Rudar Globoko.