Naši strelci osvojili 10 medalj na 3. GP Osijeka

8. in 9. junija je v Osijeku potekal 3. Grand Prix z malokalibrskim orožjem, katerega so se uspešno udeležili tudi slovenski strelci, saj so osvojili kar 10 medalj. Od tega je kar tri medalje osvojil Peter Tkalec, Jože Čeper in Rajmond Debevec sta osvojila po dve medalji, Denis Bola Ujčič, Klavdija Jerovšek in Katarina Fevžer pa vsaka po eno medaljo.

Čeper zmagal s standardno pištolo, Tkalec osvojil 3 medalje

Jože Čeper je v disciplini standardna pištola, kjer je tudi državni rekorder, s 564 krogi osvojil 1. mesto. 2. mesto je s 552 krogi osvojil Hrvat Saša Špirelja in 3. mesto s 544 krogi Peter Tkalec. Čeper in Tkalec sta bila zelo dobra tudi s hitrostrelno pištolo in pištolo s središčnim vžigom. S hitrostrelno pištolo je bil Čeper 2. s 550 krogi in Tkalec 3. s 547 krogi. Od njiju je bil boljši samo Saša Špirelja, ki je zadel 564 krogov. V disciplini pištola s središčnim vžigom je Tkalcu za las ušla srebrna medalja. Bron je osvojil s 567 krogi – z enakim rezultatom kot drugouvrščeni Josip Kovačević, ponovno pa je zmagal Saša Špirelja. Jože Čeper je s 564 krogi osvojil 4. mesto.

Ni pa samo moška ekipa osvajala medalje na 25 metrskem strelišču. V napetem finalu članic s pištolo 25 m je Denis Bola Ujčič v razstreljevanju za 2. mesto s 4:2 ugnala Hrvatico Marijo Marović. Tako v kvalifikacijah (579 krogov) kot tudi v finalu (31 krogov) pa je bila nepremagljiva Vlatka Pervan (Hrvaška).

Debevec dvakrat srebrn

Rajmond Debevec je bil z dvema medaljama najuspešnejši slovenski strelec na 50 metrskem strelišču. Najprej je prvi dan v finalu članov v trojnem položaju s 451,4 kroga osvojil 2. mesto. Do zlate medalje, ki jo je osvojil Bojan Đurković (Hrvaška), mu je zmanjkalo samo pol kroga. Robert Markoja, naš drugi finalist, je s 414,7 kroga osvojil 5. mesto.

Debevec je bil srebrn tudi drugi dan tekmovanja, ko je v kvalifikacijah puške 50 m leže zadel 619,9 kroga. Tudi tokrat je bil zelo blizu prvega mesta, saj je zmagovalec Borna Petanjek zadel 620,7 kroga. Robert Markoja je tokrat s 617,6 kroga osvojil 4. mesto.

Fevžerjeva srebrna, Jerovškova bronasta

V finalu trojnega položa med članicami smo imeli kar tri tekmovalke. Klavdija Jerovšek je osvojila bronasto medaljo, premagali sta jo samo Hrvatici Snježana Pejčić in Marta Zeljković. Katarina Fevžer je osvojila 7., Urška Kuharič pa 8. mesto.

Na 50 m leže med članicami je bila od mlade Katarine Fevžer (615,8 kroga) boljša samo Pejčićeva s 622,2 kroga. Urška Kuharič je osvojila 6. mesto (607,4) in Klavdija Jerovšek 8. mesto (603,9).