Na 4. tekmi za pokal SZS v trapu dvoboj Vatovca in Lepna

Na 4. tekmi za pokal SZS v trapu, ki ga je 25. in 26. maja 2019 organiziral Trap klub Ilirska Bistrica, smo videli izjemen dvoboj v finalu med Denisom Vatovcem (SD Vrhnika) in Matjažem Lepnom in rekorda Tee Topolovec (oba SD trap Kungota) v kategoriji kadetinj in mladink.

V kvalifikacijah je bil med člani najboljši s 118 zadetki Tomaž Blazinšek (SD trap Ormož), ki sta mu s 115 zadetki sledila po razstreljevanju Žan Šfiligoj (TK Brda) na drugem mestu in Denis Vatovec na tretjem mestu.

Tekmovalci so bili v finalu dosti bolj izenačeni, najbolj pa Vatovec, Lepen in Matej Šfiligoj. Slednji je osvojil tretje mesto, Vatovec in Lepen pa sta po 50 tarčah imela 43 zadetkov, tako da je za zmago odločalo razstreljevanje, v katerem je bil boljši Vatovec z 2:1.

V konkurenci mladink je Tea Topolovec zadela 91 tarč in s tem izboljšala lasten kadetski in mladinski rekord za 4 zadetke.

Med mladinci je bil tokrat Žiga Juretič (TSK ZLD Gorica) z 99 zadetki ponovno boljši od Saša Hrovata (SD Olimpija), ki je zadel eno tarčo manj.

Martin Kolar

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si