Vreme krojilo rezultate v 1. kolu Državne lige v trapu

13. aprila 2019 se je odvijal 1. krog Državne lige v trapu. Tekmovalci iz vzhodnega dela so nastopali v Rakičanu, tekmovalci in zahodnega dela pa na strelišču Črne Njive nad Ilirsko Bistrico.

Na vzhodu napeto v 2. ligi

V kvalifikacijah v 1. ligi trap sta bila na vrhu izenačena Ivan Krkač in Rajko Lupše (oba SK Kunšperk) s 64 zadetimi tarčami. V finalu je bil nato nepremagljiv Matjaž Lepen (SD Trap Kungota), ki je zmagal z 20 zadetki. Drugo mesto je s tremi zadetki manj osvojil Jožef Kampuš (SD Trap Ormož), tretje pa Ivan Krkač (SK Kunšperk).

V 2. ligi so bili tekmovalci bolj izenačeni, saj so bili že v kvalifikacijah kar trije tekmovalci povsem skupaj – vodilni je bil z 62 zadetki domačin Rene Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), samo eno zadeto tarčo manj pa sta imela Branko Fidler  (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) in Milan Pelcl (ŠSD Radgona).

Za zmago v finalu sta se spopadla Fidler in Marko Miljevič (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota). Oba sta zadela 20 tarč, kar je pomenilo, da o zmagi odloča dodatno razstreljevanje. Tam je bil z 1:0 boljši Fidler, ki je s tem osvojil prvo mesto. Tretje mesto pa je osvojil Branko Valenko (SD Trap Ormož).

Med mladinci je bil tokrat Rene Maček premočan za ostala tekmovalca, saj je z 62 zadetki zmagal s prednostjo 10 tarč pred drugouvrščeno Teo Topolovec (SD Trap Kungota), tretje mesto pa je osvojil Miha Nahtigal (SD Trap Ormož) z 39 zadetimi tarčami.

V ekipni konkurenci so prednost domačega terena izkoristili tekmovalci SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota (Miljevič, Maček, Pojbič), ki so zmagali s 177 zadetki, drugo mesto so s 170 zadetki osvojili tekmovalci SD Trap Ormož (Kampuš, Blazinšek, Valenko) in tretje mesto tekmovalci SD Trap Kungota (Topolovec, Kolmančič, Lepen) s 167 zadetki.

Na zahodu izenačene ekipe

V kvalifikacijah 1. lige je bil s 70 zadetki prepričljivo najboljši Denis Vatovec (SD Vrhnika), sledila pa sta mu Žan Šfiligoj (TK Brda) 66 zadetki in Boris Grmek (SD Dvoboda Sežana) s 64 zadetki.

Šfiligoj je bil nato s 23 zadetki najboljši v finalu, s 6 zadetimi tarčami manj je Grmek osvojil drugo mesto in s 14 zadetki je bil tretji Matej Žniderčič.

V 2. ligi je bil v napetem finalu z 19 zadetki najboljši mladinec Žiga Juretič (TSK ZLD Gorica). Z enakim rezultatom je drugo mesto osvojil Rok Žigante (TK Ilirska Bistrica), tretji pa je bil Mihael Ajtnik (SD Kamnik). Matej Šfiligoj, vodilni v kvalifikacijah z 68 zadetki, je bil na koncu z desetimi zadetimi tarčami četrti.

Juretič je bil najboljši tudi v mladinski konkurenci, saj je zmagal z 62 zadetki. Z  48 zadetimi tarčami je drugo mesto osvojil Sašo Hrovat (SD  Olimpija) in s 36 tarčami tretje Anže Puc (SD Svoboda Sežana).

V ekipni konkurenci zmagala ekipa SD Vrhnina (Pleško, Hozjan, Vatovec) s samo enim zadetkom prednosti pred ekipo TSK ZLD Gorica (Žniderčič, Kocjančič, Juretič), ki je s 185 zadetki osvojila drugo mesto. Tokrat je bila s 181 zadetki tretja najboljša ekipa TK Brda (Debenjak, Šfiligoj Ž., Šfiligoj M.).