Nov rekordni dosežek na državnem prvenstvu mešanih parov

SD Olimpija je 13. aprila organiziralo 2. Državno prvenstvo mešanih parov. Tokrat je bila udeležba večja kakor lani, saj se je prvenstva udeležilo kar 41 parov v vseh razpisanih kategorijah. Poleg nekaj odličnih rezultatov smo videli tudi državni rekord pri mladincih z zračno pištolo.

Ormožana ponovno državni prvaki

Tako v kvalifikacijah mešanih parov z zračno puško med člani kot tudi kasneje v finalu sta bila nepremagljiva Urška Kuharič in Jan Šumak (SD Kovinar Ormož). V kvalifikacijah sta bila prepričljivo najboljša z 827,6 kroga, saj sta se jima približala samo Živa Dvoršak in Gregor Gotovina (SD Olimpija) na drugem mestu z 821,5 kroga. V finalu sta nato Ormožanoma predstavljala konkurenco Suzana Lukić in Maj Kadunc (SD Trzin), ki sta s 492,3 kroga za zmagovalcema zaostala za dober krog.  Tretje mesto pa sta osvojila Lia Lazar in Jakob Petelinek (Cerkniško društvo strelk in strelcev). Za Kuharičevo in Šumaka je to že drugi naslov državnih prvakov tej disciplini, saj sta bila tudi lani nepremagljiva v finalu.

Strelci iz Rečice odnesli prvo in drugo mesto

V finalu mešanih parov sta se za zmago potegovali ekipi SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem. Na koncu sta s 464,2 kroga osvojila naslov državnih prvakov Jagoda Tkalec in Jože Čeper, člana prve ekipe, drugo mesto pa sta s 457,8 kroga osvojila Valerija Kufner in Peter Tkalec, člana druge ekipe. Tretje mesto sta osvojila Mateja Pešaković in Matija Potočnik (SK Ptuj).

Tudi v kvalifikacijah so bili Rečičani najboljši, saj je prva ekipa zadela 746 krogov, druga pa 734 krogov.

Rušana obranila naslov

Urška Hrašovec in Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) sta po lanski tesni zmagi tudi tokrat osvojila naslov državnih prvakov v mešanih parih z zračno puško med mladinci z minimalno prednostjo. S 478,3 kroga sta bila za 0,5 kroga boljša od Sare in Amadeja Slaka, ki sta s tem postala državna podprvaka. Bron pa sta si priborila domačina Alja Bračun in Blaž Lužar (SD Olimpija).

Rušana sta bila tudi v kvalifikacijah najboljša z 812,1 kroga, Hrašovčeva pa je bila s 413,7 kroga tudi najboljša posameznica v kvalifikacijah.

Železnikarja zmagala z državnim rekordom

Prva državna prvaka v mešanih parih z zračno pištolo med mladinci sta postala

Anja Prezelj in Nejc Medved (SD Lotrič Železniki) z novim državnim rekordom 449,9 kroga. Prezljeva je tako po lanski zmagi v članski konkurenci mešanih parov dodala še en naslov v svojo zbirko. Z dobrimi devetimi krogi manj sta drugo mesto osvojila Sara Ščuri in Anže Gmajnič (SK Brežice), tretja pa sta bila Nina Bogša in Žan Habjanič (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu). Ti trije pari so bili na prvih treh mestih tudi v kvalifikacijah.