Uspešna promocija strelstva v Gornji Radgoni

V Gornji Radgoni je med 12. in 14. 4. 2019 potekal 11. sejem Lov. Tako kot pred dvema letoma se je tudi tokrat predstavila Strelska zveza Slovenije. Izjemno velikemu številu obiskovalcev, ki so obiskali sejem in našo stojnico, smo prikazali opremo, ki jo uporabljajo naši tekmovalci. Poleg tega pa smo jim ponudili možnost streljanja z zračno pištolo in puško na sistem Scatt, največ pozornosti med obiskovalci pa je poželo streljanje na simulaciji trapa.

Našo stojnico so med ostalimi obiskali Dejan Židan, predsednik Državnega zbora, Stanislav Rojko, župan Gornje Radgone, Aleksander Jevšek, župan Murske Sobote, in Urška Repolusk, županja Ruš. Najdlje se je pri nas zadržala prav županja Ruš, ki se je uspešno preizkusila v streljanju na leteče tarče.

Za promocijo strelstva je v teh treh dneh skrbelo kar 19 predstavnikov Strelske zveze Slovenije in strelskih klubov. Tako se SZS za vso pomoč pri promociji na sejmu zahvaljuje SD Trap Kungota, SD Mesto Ljutomer, ŠSD Murska Sobota, ŠSD Radgona, SD 1. Pohorski bataljon Ruše, SD Mrož Velenje, ŠD Črenšovci, SD Kovinar Ormož in SD TSO Ormož. Ravno tako se moramo zahvaliti za prostorno lokacijo na elitni poziciji družbi Pomurski sejem d. o. o., ki je bila organizator sejma Lov. Glede na uspešno izvedbo že druge zaporedne promocije, se bomo vrnili na 12. sejem Lov, ki bo potekal v letu 2021.