Boštjan Maček 12. na svetovnem pokalu v Al-Ainu

 

Drugo tekmo Svetovnega pokala s šibrenico v tej sezoni je gostil Al-Ain v Združenih arabskih emiratih. Vodja reprezentance Nikolaj Mejaš je med najboljše strelce na svetu peljal Jasmino Maček, Boštjana Mačka, Tomaža Blazinška in Denisa Vatovca. Tokrat je najvišje posegel prav najbolj izkušen član reprezentance. Naslednja tekma Svetovnega pokala s šibrenico, kjer se bodo delile kvote za nastop na olimpijskih igrah, bo med 7. in 18. majem v južnokorejskem Changwonu.

 

Maček po preobratu do 12. mesta

 

Med 142 tekmovalci v trapu je bilo po prvem tekmovalnem dnevu v vodstvu kar enajst tekmovalcev s popolnim izkupičkom – vseh 50 zadetih tarč. Kako izenačena je bila konkurenca pove dejstvo, da je bil Boštjan Maček s 47 zadetki uvrščen šele na 62. mesto, Denis Vatovec s 46 zadetki na 89. in Tomaž Blazinšek s 44 zadetki na 115. mesto. Drugi tekmovalni dan je Maček pripravil preobrat in se s samo eno zgrešeno tarčo v treh serijah povzpel na visoko 12. mesto. S 121 zadetki je bil samo za en zadetek "prekratek" za dodatno razstreljevanje, v katerem se je sedem strelcev pomerilo za 5. in 6. mesto v kvalifikacijah, ki sta še vodila v finale. Tudi Tomaž Blazinšek je izboljšal svojo uvrstitev, saj je s 116 zadetimi tarčami osvojil 81. mesto, Denis Vatovec pa je s 114 zadetki osvojil 95. mesto.

Tako v kvalifikacijah z izenačenim svetovnim kvalifikacijskim rekordom 125 tarč kot tudi v finalu po dodatnem razstreljevanju je bil najboljši Hrvat Josip Glasnović, olimpijski prvak iz Ria. Svojo prvo medaljo iz velikih tekmovanj je z drugim mestom osvojil Savate Sresthaporn iz Tajske, tretji pa je bil Nemec Paul Pigorsch, sedmouvrščeni iz Svetovnega pokala v Acapulcu 2019.

 

Jasmina Maček do 32. mesta

 

Med članicami v trapu je v finalu zmagala s 44 zadetimi tarčami zabeležila svojo prvo zmago za tekmah Svetovnega pokala Francozinja Carole Cormenier. S tremi zadetki manj je srebrno medaljo osvojila Britanka Kirsty Barr evropska podprvakinja iz lanskega leta. Obe tekmovalki sta si s tem priborili kvoti za nastop na Olimpijskih igrah. Tretje mesto je osvojila Italijanka Silvana Stanco.

Jasmina Maček se tokrat ni približala rezultatu iz prejšnje tekme Svetovnega pokala in je s 113 zadetimi tarčami osvojila 32. mesto.

 

V mešanih parih Mačka 37.

 

V izjemno napetem finalu mešanih parov sta zmagala Nemca Katrin Quooss in Paul Pigorsch s 47 zadetki. S samo eno zadeto tarčo manj sta drugo mesto osvojila Američana Ashley Carroll in Walton Eller, tretja pa sta bila Silvana Stanco in Giovanni Pellielo (Italija). Jasmina in Boštjan Maček nista ponovila uspeha izpred izpred treh tednov in sta s 132 zadetki osvojila 37. mesto.

 

Martin Kolar

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si