SD Kovinar Ormož pokalni prvak Slovenije 2019

Zadnji turnir Državnih lig je 9. in 10. marca 2018 odlično organiziralo ŠD Črenšovci v športni dvorani OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Ta turnir je prinesel kar nekaj odličnih rezultatov, kajti mladi strelci proti koncu sezone kažejo čedalje boljšo pripravljenost, saj je tokrat padlo kar šest državnih rekordov. Tudi v 1.A in 1.B ligi smo videli nekaj rezultatov, ki napovedujejo dobre uvrstitve naših strelcev na prihajajočem evropskem prvenstvu.

DRŽAVNE ČLANSKE LIGE

1.A LIGA

Na zadnjem turnirju zmaga za Maria Hološa in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem

V kvalifikacijah  z zrčno pištolo je bil s 575 krogi najboljši Jože Čeper (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), s štirimi krogi manj je bil drugi Mario Hološ (SD Trzin) in s 567 krogi tretji Sašo Stojak (SK Ptuj). V finalu je že po prvi seriji prišla v vodstvo Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki), ki je prednost samo še povečevala. Nato pa je nekaj ponesrečenih strelov povzročilo, da je prednost skopnela in v zadnjih strelih je prišel v vodstvo Mario Hološ, ki je nato tudi zmagal. Drugo mesto je osvojila Anja Prezelj in tretje Mojca Kolman (SD Marok Sevnica).

S točkami, ki jih je Anja Prezelj osvojila na zadnjem turnirju, se je Anja Prezelj povzpela na prvo mesto v skupnem seštevku in postala zmagovalka 1.A lige z zračno pištolo. Drugo mesto je osvojil Sašo Stojak s 116 točkami, tretje pa s samo dvema točkama manj Jože Čeper.

Četrtič v tej sezoni na turnirjih 1.A državne lige s pištolo so zmagali med ekipami člani SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Čeper, Tkalec P., Tkalec J.). S 1691 krogi so bili za sedem krogov boljši od SK Ptuj (Stojak, Potočnik, Raušl) na drugem mestu, tretji pa so bili strelci SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Ciglarič, Simonič B., Simonič S.) s 1683 krogi. SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem je z osvojenimi 84 točkami osvojilo naslov ekipnega pokalnega zmagovalca. Pokalni podprvaki je z 72 točkami postala ekipa SK Ptuj, tretje mesto pa je osvojilo SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu z 58 točkami. Iz 1.A lige sta izpadli ekipi SD Škofja Loka (17 točk) in SD Kamnik (16 točk).

V napetem finalu zmagala Klavdija Jerovšek

V kvalifikacijah zračne puške v 1.A ligi je bila s 627,6 kroga najboljša Živa Dvoršak (SD Olimpija), Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje) je bila druga s 624 krogi in Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož) tretja s 623. krogi. Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) je odlično začela finale, saj je že po prvi seriji prevzela vodstvo in ga držala do zadnje serije. Takrat je Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje) z dvema odličnima streloma prišla v vodstvo in nato z 247,1 kroga osvojila zlato medaljo. Drugo mesto je osvojila Urška Hrašovec in tretje Živa Dvoršak (SD Olimpija).

Zmagovalka 1.A lige z zračno puško je postala s 140 točkami Živa Dvoršak, drugo mesto je z osmimi točkami manj osvojila Klavdija Jerovšek in tretje s 120 točkami Franc Pinter (SD Kamnik).

Ekipa SD Olimpija (Dvoršak, Benčina, Juvan) je zabeležila drugo zaporedno zmago s 1860,2 kroga. Drugo mesto je osvojilo Cerkniško društvo strelk in strelcev (Kandare, Petelinek, Lazar) s 1850,4 kroga in tretje mesto je osvojilo SD Štefan Kovač Turnišče (Markoja, Žalik, Maučec) s 1847,6 kroga. SD Olimpija je z 79 točkami osvojilo tudi naslov pokalnega zmagovalca 1.A lige z zračno puško, drugo mesto je osvojilo SD Kovinar Ormož s 64 točkami in tretje mesto SD Trzin s 50 točkami. Iz 1.A lige sta izpadli ekipi SD 1956 Trbovlje (15 točk) in SD Triglav Javornik – Koroška Bela (3 točke).

1.B LIGA

V 1.A ligo SD Mesto Ljutomer in ŠD Črenšovci

Z zračno puško je bil tudi tokrat najboljši Peter Somogyi (SD "Jezero" Dobrovnik). Za zmago je potreboval 624,8 kroga. Drugo mesto je osvojila Klavdija Pufič (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) s 618,5 kroga. Za tretje mesto sta se spopadla Mitja Černi (SD Gančani) in Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota). Oba sta zadela 617,2 kroga, zaradi boljše zadnje serije je do bronaste medalje prišel Mitja Černi. Tudi v skupnem seštevku je bil Peter Somogyi s 150 točkami najboljši. Mitja Černi je bil s 123 točkami drugi, Jure Sočič pa je s 118 točkami osvojil tretje mesto in za eno točko premagal Klavdijo Pufič.

V ekipni konkurenci so zmagali s 1834,4 kroga strelci SD Mesto Ljutomer (Kosi, Špindler, Vrančić), drugo mesto je s 1818,3 kroga osvojila ekipa SD "Jezero" Dobrovnik (Somogyi, Kološa, Car), tretje mesto pa je so osvojili domačini iz ŠD Črenšovci (Jarni, Kelenc, Sodja) s 1815 krogi. V 1.A ligo bosta napredovali SD Mesto Ljutomer (74 točk), zmagovalna ekipa 1. B lige, in drugouvrščena ekipa ŠD Črenšovci (66 točk). Tretje mesto je osvojila ekipa SD "Jezero" Dobrovnik z 61 točkami. Iz 1.B lige sta izpadli ekipi SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas (22 točk) in OSZ Kočevje (9 točk).

Denis Bola Ujčič in SD Juršinci zmagovalci 1.B lige z zračno pištolo

Zadnja tekma 1.B državne lige z zračno pištolo je bila zelo napeta, saj so bili tekmovalci z rezultati povsem na kupu. S 556 krogi je zmagal Aleksander Ošep (SD Mrož Velenje), en krog manj je imel Ludvik Pšajd ml. (SD Juršinci) na drugem mestu, Miha Grohar (SD Domžale) pa je s 554 krogi osvojil tretje mesto. S tremi zmagami na turnirjih 1.B državne lige in 130 osvojenimi točkami je prvo mesto osvojila Denis Bola Ujčič (SD Grosuplje). Miha Grohar je s 124 točkami osvojil drugo mesto, s samo eno točko manj pa Klara Smolič (SD Gorjanci) tretje mesto.

Peto zmago v tej sezoni so osvojili strelci SD Juršinci (Pšajd ml., Pšajd, Moleh) s 1641 krogi, drugo mesto je osvojilo SD Gorjanci (Smolič, Hudoklin, Bele) s 1624 krogi, tretje pa SD Domžale (Grohar, Rožič, Kecelj) s 1622 krogi. V 1.A državno ligo napredujeta SD Juršinci (87 točk), zmagovalna ekipa 1.B lige z zračno pištolo, in drugouvrščena ekipa SD Gorjanci (75 točk). Tretje mesto je osvojila ekipa SD Mrož Velenje (56 točk). Iz 1.B lige sta izpadla SD Predoslje (20 točk) in SD "Celjska četa" Mala Breza (12 točk).

Prehodne pokale osvojila SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem in SD Kovinar Ormož

Mali prehodni pokal z zračno pištolo je letos po napeti borbi osvojilo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem s 76 točkami. Enako število točk ima drugouvrščeni SK Brežice, na tretjem mestu pa je s samo eno točko manj SD Lotrič Železniki.

Mali prehodni pokal z zračno puško je osvojilo SD Kovinar Ormož z 88 točkami, drugo mesto je osvojilo SD Olimpija s 73 točkami in tretje mesto z enakim številom točk SD Grosuplje.

Pokalni prvak Slovenije z zračnim orožjem v sezoni 2018/19 je postalo SD Kovinar Ormož s 105 točkami, tri točke manj je imelo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, ki je osvojilo drugo mesto, s 94 točkami pa je tretje mesto osvojilo SD Grosuplje.

Rezultati 6.turnir

Skupno točkovanje sezone