Šest novih državnih rekordov na 6. turnirju v Črenšovcih

 

 

Zadnji turnir Državnih lig je 9. in 10. marca 2018 odlično organiziralo ŠD Črenšovci v športni dvorani OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Ta turnir je prinesel kar nekaj odličnih rezultatov, kajti mladi strelci proti koncu sezone kažejo čedalje boljšo pripravljenost, saj je tokrat padlo kar šest državnih rekordov.

 

 

DRŽAVNA PIONIRSKA LIGA         

 

Zoja Kalin in Nino Benjamin Kovačec pokalna prvaka v pionirski kategoriji

 

Na zadnjem turnirju je vse presenetila Pia Privšek (SD "Celjska četa" Mala Breza), ki je zmagala s 188 krogi. Z dvema krogoma manj je drugo mesto osvojila Kaja Mencinger (SD Dolič), tretje pa Zoja Kalin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 183 krogi. Kljub temu, da je na zadnjem turnirju Zoja Kalin osvojila "samo" tretje mesto, je imela od prej dovolj točk, da je v skupni uvrstitvi zmagala s 130 točkami. Z enakim številom točk je drugo mesto osvojila lanska zmagovalka Tija Šiles (SD Kisovec), s 122 točkami pa je bila tretja Kaja Mencinger.

Še četrto ekipno zmago v tej sezoni so osvojile pionirke SD "Celjska četa" Mala Breza (Privšek, Kristanšek, Žumer). Tokrat so zadele kar 540 krogov. S šestimi krogi manj so drugo mesto osvojile pionirke SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Kalin Z., Zupanc, Kalin I.), tretje pa s 515 krogi pionirke SD Grosuplje (Lampič, Vidov, Urbas). Te tri ekipe so bile v skupni razvrstitvi lige na istih mestih: ekipa SD "Celjska četa" Mala Breza je zmagala s 114 točkami, ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem je bila druga s 108 točkami in ekipa SD Grosuplje tretja s 66 točkami.

 

S 185 krogi je drugo zmago letos na turnirjih zabeležil Nino Benjamin Kovačec (SD Kovinar Ormož), s krogom manj je drugo mesto osvojil Marko Mak (SD Liboje) in Jan Dogša (SD Kovinar Ormož) s 181 krogi tretje mesto. Kovačec je postal tudi pokalni zmagovalec med pionirji s 128 točkami, Dejan Jurko (SD Dolič) je bil s 111 točkami podprvak in Marko Mak tretjeuvrščeni s 105 točkami.

Tudi v ekipni konkurenci so na zadnjem turnirju s 539 krogi zmagali pionirji SD Kovinar Ormož (Kovačec, Dogša, Fafulić). Drugo mesto je osvojila ekipa SD Dolič (Jurko, Vodenik, Hatunšek) s 523 krogi in tretje mesto ekipa SD Kisovec (Kralj, Rokavec, Jazbec) s 522 krogi. V skupnem seštevku je zmagala ekipa SD Dolič s 102 točkama pred ekipo SD Kisovec na drugem mestu s 94 točkami in ekipo SD Kovinar Ormož na tretjem mestu z 91 točkami.

 

DRŽAVNE LIGE MLADIH

 

Tina Prejac in Luka Šoper zmagala z državnima rekordoma

 

Tina Prejac je tretjo zmago na turnirjih Državne lige mladih osvojila z novim državnim rekordom 183 krogov. Nika Zidarič je bila s krogom manj druga, z istim rezultatom pa Eva Petek  (vse SD Kovinar Ormož) tretja. Tina Prejac je s 142 točkami brez težav osvojila naslov pokalne prvakinje. Drugo mesto je s 124 točkami osvojila Pia Gakovič (SD Trzin) in tretje Nika Zidarič (SD Kovinar Ormož) s 116 točkami.

Tudi v ekipni konkurenci so Ormožanke izboljšale državni rekord in to za kar za dvanajst krogov, tako da sedaj znaša 547 krogov. V skupnem točkovanju ekip je SD Kovinar Ormož zmagalo z 90 točkami.

 

Tudi Luka Šoper (SD 1956 Trbovlje) je zmagal z novim državnim rekordom 181 krogov. Tudi tokrat ni imel konkurence, saj je drugouvrščeni Enej Majerič zadel 157 krogov, tretjeuvrščeni Adam Ciglar (oba SD Kovinar Ormož) pa 139 krogov.

 

Naja Prezelj in Luka Lukić najboljša kadeta z zračno puško

 

Naja Prezelj (SD Lotrič Železniki) je četrto zmago na letošnjih turnirjih zabeležila z novim državnim rekordom, ki sedaj znaša 414,4 kroga. Najbližje se ji je približala Sara Slak, ki je s 407,3 kroga osvojila drugo mesto, tretja pa je bila Olja Kolenc (obe SD Grosuplje) s 405,6 kroga. Naja Prezelj je s to zmago in 141 točkami tudi zanesljivo osvojila prvo mesto v skupnem seštevku. Za drugo mesto sta se borili Olja Kolenc in Sara Slak, na koncu je bila s 130 točkami boljša Kolenčeva, medtem ko je bila Slakova tretja s 128 točkami.

 

Peto zmago je z rezultatom 410 krogov osvojil Luka Lukić (SD Trzin), s samo 0,4 kroga manj pa je drugo mesto osvojil Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) in tretje s 407 krogi Jernej Kušar (SD Olimpija). S petimi zmagami in enim drugim mestom ter 150 točkami v skupnem seštevku je Luka Lukić zmagal tudi v skupnem seštevku. S 134 točkami je drugo mesto osvojil Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota). Tudi po šestem turnirju sta bila Ernest Eman Babača (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) in Patrik Farkaš (ŠSD Murska Sobota) izenačena s 114 točkami. Na koncu si je tretje mesto priboril Babača in četrto Farkaš.

 

V ekipni konkurenci so s 1198,4 kroga zmagale strelke SD Grosuplje (Kolenc, Slak, Erjavec), drugo mesto je s tremi krogi manj osvojila ekipa ŠSD Murska Sobota (Maček, Sočič, Farkaš) in tretje mesto s 1186 krogi ekipa SD "Jezero" Dobrovnik (Podgoršek, Kolman, Bakan Urisk).

Tudi v skupnem seštevku so bile mlade strelke SD Grosuplje nepremagljive, saj so s 120 točkami gladko zmagale. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠSD Murska Sobota

V skupnem seštevku so s šestimi zmagami in 120 točkami gladko prvo mesto osvojile strelke SD Grosuplje, drugo mesto je s 87 točkami osvojila ekipa ŠSD Murska Sobota in tretje mesto z 71 točkami ekipa SD Olimpija.

 

Borsosova po enem letu ponovno zmagala, Klopčič zabeležil že peto zmago

 

Po enem letu se je na turnirjih Državne lige mladih pojavila Fanni Borsos (SD "Jezero" Dobrovnik) in ponovno zmagala. Tokrat je s 622,5 kroga brez težav ugnala ostale mladinke z zračno puško. Boj za drugo mesto pa je potekal med Nušo Žnidarič (SD Kovinar Ormož) in Katarino Fevžer (SD Slovenske Konjice). Na koncu je s 617,5 kroga in 0,4 kroga prednosti srebrno medaljo osvojila Nuša Žnidarič, bronasto pa Katarina Fevžer s 617,1 kroga.

V skupnem seštevku je Nuša Žnidarič osvojila 142 točk, kar ji je omogočilo osvojitev naslova pokalne prvakinje. S štirimi točkami manj je Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) osvojila drugo mesto, Katarina Fevžer pa s 117 točkami tretje mesto.

Med mladinci je Nejc Klopčič (SD Trzin) s 611,1 kroga osvojil prvo mesto. Dva kroga manj je zadel Leon Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče) in osvojil drugo mesto, s 608,9 kroga pa je tretje mesto osvojil Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše). Klopčiču je peta zaporedna zmaga in 150 točk prinesla naslov pokalnega prvaka, Režonja je s 124 točkami osvojil drugo mesto, tretje pa je presenetljivo osvojil Blaž Lužar (SD Olimpija) s 119 točkami, ki je bil pred 6. turnirjem šele na petem mestu.

 

SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Osrajnik, Hrašovec, Jakopiček) je bila tokrat najboljša ekipa s 1811,2 kroga, drugo mesto so osvojili tekmovalci SD Trzin (Klopčič, Vinko, Janežič) s 1798,9 kroga in tretje mesto tekmovalci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Matek, Žagar, Mrgole) s 1776,5 kroga. V skupnem seštevku pa je bila s 114 točkami najboljša ekipa SD Trzin, ki je imela 40 točk prednosti pred drugouvrščeno ekipo SD 1. Pohorski bataljon Ruše. Tretje mesto pa je osvojila ekipa SD Grosuplje s 65 točkami.

 

Anja Prezelj nepremagljiva, Slak zabeležil drugo zmago

 

Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) letos v Sloveniji nima konkurence v streljanju z zračno pištolo med mladinkami, saj je zmagala s 563 krogi oziroma s skoraj 30 krogi prednosti pred drugouvrščeno Ulo Zelnik Gregorčič (SD Gorjanci), tretje mesto pa je osvojila Urška Gmajnič (SK Brežice) s 530 krogi. Prezljeva je zmagala na vseh turnirjih v tej sezoni, kar ji je prineslo zanesljivo zmago v skupnem seštevku s 150 točkami. 24 točk manj je zbrala Ula Zelnik Gregorčič, kar je zadostovalo za osvojitev drugega mesta, Urška Gmajnič pa je s 120 točkami osvojila skupno tretje mesto.

 

Svojo drugo letošnjo zmago na turnirjih je zabeležil Amadej Slak (SD Grosuplje), ki je zadel 546 krogov. Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) se očitno po ponesrečeni sezoni vrača med najboljše mlade strelce z zračno pištolo, saj je zadel samo dva kroga manj od Slaka in osvojil drugo mesto. Tudi Luka Krajnc (SD Olimpija) je v letošnji sezoni lepo napredoval, saj je s 543 krogi osvojil tretje mesto. V skupnem seštevku pa je kljub tokratni ponesrečeni tekmi zmagal Anže Gmajnič (SK Brežice), ki je zbral 142 točk. Z 10 točkami manj je bil drugi Amadej Slak, Domen Celec (SD Škofja Loka) pa je s 119 točkami osvojil tretje mesto.

 

Najboljša ekipa med mladinkami in mladinci z zračno pištolo na zadnjem turnirju Državne lige mladih je s 1601 krogom postala ekipa SD Lotrič Železniki (Prezelj, Bernik, Medved), z več kot 50 krogi manj je drugo mesto osvojila ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Maček, Jager, Gaber), tretja pa je bila ekipa SK Brežice (Gmajnič U., Gmajnič A., Pšeničnik) s 1528 krogi. Tudi v skupnem seštevku ekip so bili najboljši strelci SD Lotrič Železniki s 120 točkami. Drugo mesto so osvojili strelci SK Brežice z 89 točkami, s samo eno točko manj pa so bili tretji strelci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

 

Sara Ščuri zmagala četrtič, Marsel Krajnc prvič

 

Sara Ščuri je na zadnjem turnirju zabeležila že četrto zaporedno zmago v tej sezoni na turnirjih Državne mladinske lige. Tokrat je s 357 krogi za 2 kroga ugnala Nasiho Žilić (obe SK Brežice). S 347 krogi si je Eva Kramžar (SK Moris- Kočevje – Kočevska Reka) prvič letos priborila stopničke na turnirjih Državne lige. V skupnem seštevku je Sara Ščuri zmagala s 146 točkami, Pia Srpčič (SK Brežice) je bila druga s 130 točkami in Nina Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) tretja s 120 točkami.

 

S prvo letošnjo zmago je Marsel Krajnc presenetil ostale kadete z zračno pištolo. Tokrat je bil najboljši s 364 krogi. Drugo mesto je s 359 krogi osvojil Gregor Kolarič (oba SK Ptuj) in tretje mesto Matija Kecelj (SD Domžale) s 354 krogi. V skupnem točkovanju je bil najboljši Matija Kecelj s 134 točkami, samo dve točki manj je zbral drugouvrščeni Marsel Krajnc, s 119 točkami pa se je na tretje mesto zavihtel Timotej Plahut (ŠSD Murska Sobota).

 

Tako kot na ostalih turnirjih v tej sezoni so tudi na tem ekipno zmago pobrale kadetinje SK Brežice (Srpčič, Ščuri, Žilić) s 1059 krogi, z 58 krogi manj so drugo mesto osvojile tekmovalke SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje (Gorše, Lunder, Kramžar), tretje mesto pa so osvojili tekmovalci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Korun, Trkulja, Vodišek) z 977 krogi. Brežičanke so postale tudi ekipne pokalne prvakinje s 120 točkami, tekmovalke SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje so osvojile tretje mesto s 93 točkami in tekmovalci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem so osvojili tretje mesto z 89 točkami.

 

Drašler postavil državni rekord

 

Med pionirji z zračno pištolo je zmagal z novim državnim rekordom 172 krogov Valter Drašler (SD Juršinci), s petimi krogi manj je drugo mesto osvojil Klemen Grmek (SD Vrhnika) in tretje mesto s 161 krogi Matija Felicijan (SD Leskovec pri Krškem). Kljub drugemu mestu na zadnjem turnirju je Klemen Grmek obdržal vodstvo v skupnem seštevku in s 134 točkami osvojil naslov pokalnega prvaka med pionirji z zračno pištolo. Z dvema točkama manj je drugo mesto osvojil Valter Drašler, Tian Dolšak (SD Lotrič Železniki) pa je s 104 točkami osvojil tretje mesto.

 

Med pionirkami je tretjič zapored zmagala Tiana Josić (SD Grosuplje). Tokrat je za zmago potrebovala 155 krogov. Drugo mesto je osvojila Maša Pritekelj s 149 krogi, tretje pa Eva Cokan Kos (obe SD Liboje) s 94 krogi. Tiana Josić je z 90 točkami zmagala tudi v skupnem seštevku lige, drugo mesto je osvojila Maša Pritekelj z 52 točkami, tretje pa Eva Cokan Kos z 48 točkami.

 

Tekmovalci SD Juršinci (Drašler, Kuhar, Bec) so zmagali na zadnjem turnirju z ekipnim državnim rekordom 422 krogov. Z 10 krogi manj so drugo mesto osvojili tekmovalci SD Lotrič Železniki (Dolšak, Pratljačić, Prezelj) in s 406 krogi tretje mesto pionirji SD Grosuplje (Rombo, Katarinčič, Marinčič). Te tri ekipe so bile na istih mestih tudi v  skupnem seštevku lige. SD Juršinci je zmagalo s 77 točkami, s tremi točkami manj je bila druga ekipa SD Lotrič Železniki, SD Grosuplje pa je s 14 točkami osvojilo tretje mesto.

 

Martin Kolar

 

Pokal Prijateljstva, turnir 6

Pokal Prijateljstva skupna razvrstitev

Državna liga mladih, turnir 6

Državna liga mladih, skupna razvrstitev

Fotografije FB SZS

Podelitev 6.turnir pionirji serijska puška in pionirji zračna puška

Podelitev 6.turnir kadeti in kadetinje zračna puška

Podelitev 6.turnir mladinci in mladinke zračna pištola

Podelitev pionirji serijska puška in pionirji zračna puška za sezono 2018-2019

Podelitev kadeti in kadetinje zračna puška za sezono 2018-2019

Podelitev kadeti in kadetinje ter pionirji in pionirke zračna pištola, za sezono 2018-2019

Podelitev mladinci in mladinke zračna puška in zračna pištola za sezono 2018-2019

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si