Finalno tekmovanje za osnovne in srednje šole z zračnim orožjem

V četrtek, 7. 3. 2019, je na centralnem strelišču v Ljubljani potekalo finalno tekmovanje za osnovne in srednje šole v streljanju z zračnim orožjem na katerem so tekmovalci dosegli nekaj dobrih rezultatov.

OSNOVNE ŠOLE

Tija Šiles in Jan Dogša najboljša med starejšimi učenci

Med starejšimi učenkami sta se za zmago "udarili" Tija Šiles (OŠ Toneta Okrogarja) in Pia Privšek (OŠ Primoža Trubarja Laško). Na koncu je prvo mesto s 185 krogi in enim krogom prednosti osvojila Tija Šiles. Tudi boj za tretje mesto je bil zelo izenačen, saj sta tako tretjeuvrščena Zoja Kalin (OŠ Marjana Nemca Radeče) kot tudi četrtouvrščena Simona Kristanšek (OŠ Primoža Trubarja Laško) zadeli 180 krogov.

V ekipni konkurenci so zanesljivo zmagale učenke OŠ Primoža Trubarja Laško (Žumer, Kristanšek, Privšek), ki so zadele 543 krogov. S 519 krogi so drugo mesto osvojile učenke OŠ Trzin (Prostran, Stjepanovič, Pezdir), tretje pa so bile s 515 krogi učenke OŠ Marjana Nemca Radeče (Kalin Z., Kalin I., Novak).

Tudi med starejšimi učenci je bil boj za najvišjo stopničko zelo izenačen, saj sta tako Jan Dogša kot tudi Nino Bejamin Kovačec (oba OŠ Ormož) zadela 185 krogov. Na koncu je na najvišji stopnički stal Jan Dogša, Nino Benjamin Kovačec je osvojil drugo mesto in Anže Koretič (OŠ Leskovec pri Krškem) tretje mesto s 181 krogi.

Tudi v ekipni uvrstitvi je bila ekipa OŠ Ormož (Fafulić, Dogša, Kovačec) najboljša saj je zmagala s 549 krogi oziroma 17 krogi prednosti pred ekipo OŠ Beltinci (Pozderac, Gjerek, Matko) na drugem mestu in 21 krogi prednosti pred ekipo OŠ Mislinja (Vodenik, Jurko, Hatunšek) na tretjem mestu.

Inja Urbas in Gal Potrč z naskokom najboljša mlajša učenca

Že drugo leto zapored je med mlajšimi učenkami zmagala Inja Urbas (OŠ Brinje Grosuplje), tokrat s kar 187 krogi. Drugo mesto je osvojila Vesna Vukadinovič (OŠ Trzin) s 184 krogi, tretje pa z istim rezultatom vendar manj notranjimi centri Nika Skubic (OŠ Ivana Škvarče Zagorje ob Savi).

Med mlajšimi učenci je bil s 187 krogi zanesljivo najboljši Gal Potrč (OŠ Janka Glazerja Ruše), Mišo Hari (OŠ III Murska Sobota) je bil s 183 krogi drugi, Lucas Vočanec (OŠ Ormož) pa s 182 krogi tretji.

Učenke OŠ Trzin (Šinko, Vukadinovič, Turšič) so zmagale s 584 krogi, s 537 krogi so drugo mesto osvojile učenke OŠ France Prešeren Črenšovci (Žerdin, Zadravec, Jerič), s 534 krogi pa tretje mesto mešana ekipa učencev OŠ Ormož (Vočanec L, Škorjanec, Vočanec O.).

SREDNJE ŠOLE

Medtem, ko so učenci osnovnih šol tekmovali samo s serijsko zračno puško, so imeli dijaki več disciplin. Tako so se pomerili s serijsko zračno puško, zračno pištolo in standardno zračno puško.

S standardno zračno puško najboljša Antonija Kosi in Luka Lukić

V konkurenci dijakinj z rezultatom 410,4 kroga zmagala Antonija Kosi (ŠC Ptuj, Ekonomska šola Ptuj). Samo 0,1 kroga manj je zadela Olja Kolenc (Gimnazija Bežigrad Ljubljana) in s tem osvojila drugo mesto, Naja Prezelj (Gimnazija Škofja Loka) pa je s 409,7 kroga osvojila tretje mesto.

Med dijaki je prvo mesto s 412,6 kroga osvojil Luka Lukić (Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana), na drugo mesto se je uvrstil Jure Sočič (Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota) s 411,1 kroga, na tretje pa s 406 krogi Patrik Jakopiček (Tehniški šolski center Maribor, Srednja strojna šola).

V ekipni konkurenci so zmagali tekmovalci ŠC Kranj – Srednja tehniška šola (Babača, Dragičevič, Korbar) s 1196,1 kroga. S skoraj devetimi krogi manj so drugo mesto osvojili tekmovalci ŠC Celje, Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (Mrgole, Matek, Žagar), tretje pa so bile tekmovalke iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (Žižek, Stajnko, Miholič) z 0,7 kroga manj od Celjanov.

Jan Hribar presenetil z zračno pištolo, Anja Prezelj z lahkoto najboljša

Med dijakinjami, ki so tekmovale z zračno pištolo, je z lahkoto zmagala Anja Prezelj (Gimnazija Škofja Loka) s 371 krogi. S 357 krogi je drugo mesto osvojila Sara Ščuri (SŠ za farmacijo, kozmetiko in zravstvo), tretje pa Pia Srpčič (Ekonomska in trgovska šola Brežice) s 353 krogi.

Med dijaki je z zmago in novim osebnim rekordom 367 krogov presenetil Jan Hribar (Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana). Z dvema krogoma manj je drugo mesto osvojil Dejan Jager (Ekonomska šola Celje), s 360 krogi pa tretje mesto Marsel Krajnc (ŠC Ptuj Strojna šola).

V ekipni konkurenci mešanih ekip je prvo mesto s 1058 krogi osvojila ekipa Gimnazije Škofja Loka (Bernik, Prezelj, Barašin), drugo s 1037 krogi ekipa Šolskega centra Krško – Sevnica (Janc, Špan, Kovačič), tretje pa z 930 krogi ekipa Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota (Plahut, Kegelj Fartelj, Serdt).

S serijsko zračno puško najboljša Katja Zver in Amadej Slak

Katja Zver (Srednja šola za oblikovanje Maribor) je bila s 179 krogi najboljša dijakinja s serijsko zračno puško. Manca Košir (Gimnazija Franceta Prešerna Kranj) je s štirimi krogi manj osvojila drugo mesto, Nuša Brezovar (Gimnazija Novo mesto) pa s 164 krogi tretje mesto.

Med dijaki je s 180 krogi zmagal Amadej Slak (Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravsvo Ljubljana). Drugo mesto je s 173 krogi osvojil Nejc Hudoklin (Grm Novo mesto – Kmetijska šola in biotehniška gimnazija), z enakim rezultatom vendar manj notranjimi centri pa tretje mesto Jurij Lepen (Zavod sv. Stanislava za vzgojo izobraževanje in kulturne dejavnosti).

V ekipni uvrstitvi so bili najboljši tekmovalci iz šole Grm Novo mesto – Kmetijska šola in biotehniška gimnazija (Solomun, Lenič, Hudoklin), ki so zadeli 488 krogov), drugo mesto so osvojile dijakinje Srednje šole za oblikovanje Maribor (Zver, Fras, Podgorelec) s 470 krogi, tretje pa dijaki Srednje šole za strojništvo Škofja Loka (Okorn, Mavrar, Ambrožič) s 439 krogi.

Rezultati OŠ

Rezultati SŠ