Nekaj visokih rezultatov na 6. Memorialu Vladimirja Kebra

Memorial Vladimirja Kebra

Člani Strelskega društva Slovenske Konjice 23. in 24. februarja 2019 organizirali že šestič zapovrstjo tradicionalni dvodnevni Memorial Vladimirja Kebra, ki se ga je udeležilo 191 tekmovalcev iz 39 ekip. To tekmovanje je bilo tudi eno izmed zadnjih v koledarju SZS na katerem je bilo mogoče doseči normo za nastop na državnem prvenstvu z zračnim orožjem. Reprezentanti, ki bodo tekmovali na prihajajočem evropskem prvenstvu, pa so ga izkoristili za zadnje preverjanje pripravljenosti pred dvigovanjem forme.

ZRAČNA PIŠTOLA

Majda Raušl in Mario Hološ najboljša strelca z zračno pištolo

Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) je bila v kvalifikacijah zračne pištole med članicami najboljša s 561 krogi. Drugo mesto je osvojila Majda Raušl (SK Ptuj), ki je zadela 549 krogov, tretja pa je bila Sabina Suljič (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 538 krogi. V finalu se je Anji Prezelj ponesrečila prva serija in kljub temu, da je premagala večino tekmovalk, ni mogla več dohiteti Majde Raušl, ki je zmagala z 231,5 kroga. Prezljeva je osvojila drugo mesto z 225,7 kroga, Nika Hudobreznik (SD Mrož Velenje) pa tretje mesto.

Med člani je prvo mesto v finalu zračne puške med člani osvojil Mario Hološ (SD Trzin) z 235,5 kroga. Drugouvrščenega Aleksandra Ošepa (SD Mrož Velenje) je premagal za več kot tri kroge in pol. Tretje mesto je osvojil Sašo Stojak (SK Ptuj), ki je bil v kvalifikacijah drugi s 564 krogi.

Ekipni zmagovalci so postali strelci SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Simonič B., Simonič S., Miholič) s 1657 krogi. S štirimi krogi manj je drugo mesto osvojila ekipa SD Trzin (Hološ, Vinko, Johansson) in tretje mesto je osvojila ekipa SK Ptuj (Stojak, Kostanjevec, Kramberger) s 1633 krogi.

STANDARDNA ZRAČNA PUŠKA

Benčina z naskokom najboljša

Sonja Benčina (SD Olimpija) je prijetno presenetila med članicami s standardno zračno puško, saj je zmagala s kar 626,6 kroga. Drugo mesto je osvojila Vesna Markelj (SD Lotrič Železniki) s 618,1 kroga, tretje pa Suzana Lukić (SD Trzin) s 614,3 kroga.

Teja Medved se uspešno vrača po daljši odstotnosti

Med mladinkami je bila tako v kvalifikacijah kot tudi v finalu najboljša Teja Medved (SD Lotrič Železniki), ki se uspešno vrača po daljši odsotnosti. Na svoji tretji tekmi je v kvalifikacijah zadela 614,9 kroga, v finalu pa 245,5 kroga. S samo 0,3 kroga manj je v finalu drugo mesto osvojila mlada Sara Slak, tretja pa je bila Olja Kolenc (obe SD Grosuplje).

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Grosuplje (Slak, Kolenc, Predalič Pulko) s 1816,7 kroga pred ekipo SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Hrašovec, Junger, Osrajnik), ki je zadela 1789 krogov.

Klopčič blizu rekorda

Nejc Klopčič (SD Trzin) je bil dvakrat blizu mladinskega državnega rekorda. Najprej se mu je približal v kvalifikacijah zračne puške med mladinci, ko je zadel 622,2 kroga in zgrešil lasten državni rekord za 0,6 kroga, nato pa še v finalu, kjer je zmagal z 245,2 kroga in ponovno zgrešil državni rekord za samo 0,6 kroga. V kvalifikacijah je zelo dobro streljal tudi Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota), ki je bil drugi s 621,2 kroga. Žal pa je imel v finalu po dobrem začetku težave s tehniko in je osvojil končno osmo mesto. Zelo dobro je v finalu streljal Luka Lukić (SD Trzin), saj je osvojil drugo mesto z 242,9 kroga, tretji pa je bil Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše).

V ekipni konkurenci so zmagali tekmovalci SD Trzin (Klopčič, Lukić, Vinko) s 1833,7 kroga pred ekipo ŠSD Murska Sobota (Sočič, Farkaš, Makari) na drugemmestu s 178,2 kroga, tretja pa je bila ekipa SD Koloman Flisar Tišina (Kazar, Rebrica, Kuhar) s 1776,2 kroga.

Kadunc najboljši med člani

V kvalifikacijah zračne puške med člani je bil najboljši Robert Markoja (SD Štefan Kovač Turnišče) s 619,8 kroga. S samo 0,1 kroga manj je bil drugi Anže Presterel (SD Triglav Javornik – Koroška Bela), Jernej Adlešič (SD Trzin) pa je bil tretji s 618,1 kroga. V finalu je bil nepremagljiv Maj Kadunc (SD Trzin) z 241,6 kroga, z 2,4 kroga manj je srebrno medaljo osvojil Benjamin Jodli, bronasto pa Tadej Žalik (SD Štefan Kovač Turnišče).

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Štefan Kovač Turnišče (Markoja, Žalik, Maučec) s 1838,2 kroga pred SD Trzin (Adlešič, Kadunc, Močnik) na drugem mestu s 1831,9 kroga in ŠD Črenšovci (Kelenc, Jarni, Sodja) na tretjem mestu s 1812,7 kroga.

SERIJSKA ZRAČNA PUŠKA

Med cicibani najboljša Nika Piskar in Jan Vute

Nika Piskar je s 184 krogi zanesljivo osvojila zlato medaljo, saj je drugouvrščena Leja Piskar (obe SD Kisovec) zadela pet krogov manj. S 176 krogi pa je bronasto medaljo osvojila Lana Kužnik (SD Grosuplje).

Pri cicibanih je bil boj za zlato medaljo precej bolj izenačen, saj sta tako Jan Vute (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) kot Edbin Babača (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) zadela 176 krogov. Prvo mesto je nato zaradi več desetk osvojil Jan Vute. Tudi boj za bronasto medaljo je bil izenačen, saj sta imela tako tretjeuvrščeni Urban Meglen kot tudi četrti Jan Lampič (oba SD Grosuplje) 169 krogov.

V ekipni konkurenci cicibank in cicibanov je prvo mesto gladko osvojila ekipa SD Kisovec (Drnovšek, Pisar N., Piskar L.) s 537 krogi. Za drugo mesto sta se borili ekipi SD Triglav Javornik – Koroška Bela (Filimon, Babača, Dovžan) in SD Grosuplje (Krejan Cingerle, Meglen, Lampič). Zaradi več zadetih centrov so srebro osvojili gorenjski tekmovalci.

Tinkara Andročec in Anže Šulc najboljša mlajša pionirja

V konkurenci mlajših pionirjev in pionirk je bila najuspešnejša ekipa SD Grosuplje (Ribič, Urbas, Andročec), saj je s 553 krogi imela skoraj 20 krogov več kot ekipa SD Trzin (Urbančič, Vukadinovič, Šinko), na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Šulc,Potrč, Jakše) s 532 krogi.

V posamični konkurenci je bila med mlajšimi pionirkami najboljša Tinkara Andročec, ki je zadela kar 187 krogov. S krogom manj je drugo mesto osvojila Inja Urbas (obe SD Grosuplje). Vesna Vukadinovič pa je s 184 krogi osvojila tretje mesto.

Med mlajšimi pionirji je bil zelo izenačen boj za medalje. Za prvo mesto sta se "udarila" Anže Šulc (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) in Mišo Hari (ŠSD Murska Sobota), saj sta oba zadela 183 krogov. Nista pa bila izenačena samo po rezultatu temveč tudi po številu centrov, zato je odločala boljša zadnja serija, kjer pa je imel višji rezultat Anže Šulc in je s tem osvojil zlato medaljo. Bronasto medaljo je osvojil Ažbe Močivnik (SD Triglav Javornik – Koroška Bela), ki je zadel 179 krogov. Enak rezultat vendar z manj centri je uspel tudi Žanu Krejanu Cingerleju (SD Gropusplje), ki osvojil četrto mesto.

Triler med pionirji

V kvalifikacijah pionirjev s serijsko zračno puško je bil najboljši Nik Kralj (SD Kisovec) s 182 krogi. S krogom manj je bil drugi Matevž Pogačnik (SD Triglav Javornik – Koroška Bela), tretji pa je bil Matevž Mažgon (SD Jožeta Mihevca Idrija) s 180 krogi. V finalu pa smo nato videli pravi triler. Po drugem strelu je prišel v vodstvo Dejan Jurko (SD Dolič) in ga skozi strele tudi povečeval. Pred zadnjim strelom je imel že skoraj pet krogov prednosti pred Nikom Kraljem. Kralj je z zadnjim strelom zadel 5,6, Jurko pa zgrešil tarčo, tako da je zmagovalec postal Kralj z 0,9 kroga prednosti. Tretje mesto je osvojil Ožbej Rokavec (SD Kisovec).

Med pionirkami je bila v kvalifikacijah najboljša Pia Privšek (SD Celjska četa Mala Breza), ki jezadela 186 krogov. Dva kroga manj sta zadeli Kaja Mencinger (SD Dolič) na drugem mestu in Tija Šiles (SD Kisovec) na tretjem mestu. Te tri tekmovalke so bile najboljše tudi v finalu. Pred zadnjim strelom je imela Kaja Mencinger več kot dva kroga prednosti pred Pio Privšek, nato pa je z zadnjim strelom zadela 6,4, Privškova pa 9,8 in zmagala je tekmovalka iz Male Breze z 1,1 kroga prednosti. Tretje mesto je osvojila Tija Šiles.

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Kisovec (Kralj, Šiles, Rokavec) s 540 krogi. Samo en krog manj so zadeli tekmovalci SD Celjska četa Mala Breza (Žumer, Privšek, Kristanšek) na drugem mestu, tretji pa so bili tekmovalci SD Dolič (Mencinger, Jurko, Vodenik) s 527 krogi.

Neratova in Korbar najboljša člana

Med članicami je zanesljivo zmagala Saška Nerat (SD Bratov Dobrotinšek Vojnik), ki je imela s 174 krogi kar trideset krogov prednosti pred drugouvrščeno Zofijo Voler (SD Slovenske Konjice), še en krog manj je imela Cvetka Žlebnik (SD Tone Okrogar Nestl Mežica), ki je osvojila tretje mesto.

Najboljši rezultat s serijsko zračno puško je uspel Sašu Korbarju, ki je zadel 191 krogov in zmagal med člani. Drugo mesto je osvojil Marino Hauptman (oba SD 1956 Trbovlje) s 186 krogi, Toni Kalšek (SD Celje) pa je s 183 krogi osvojil tretje mesto.

Posnetki final You Tube SZS (na povezavi)