Debevec trikrat na stopničkah na Poljskem

Med 5. in 11. februarjem 2019 je v Wroclawu potekal 10. Mednarodni turnir z zračnim in mk orožjem. Na njem je zelo uspešno tekmoval Rajmond Debevec, saj je osvojil eno zlato in dve bronasti medalji in s tem ter visokimi rezultati pokazal dobro pripravljenost pred prvo tekmo za Svetovni pokal, ki bo čez dober teden v Indiji.

Prvi tekmovalni dan je Debevec v kvalifikacijah malokalibrske puške trojni položaj s 1176 krogi zanesljivo osvojil drugo mesto in se uvrstil v finale. V finalu je bil vodilni po prvih dveh položajih (kleče in leže), stoje pa sta bila Poljak Tomasz Bartnik in Norvežan Simon Claussen nekoliko boljša, tako da je Debevec osvojil bronasto medaljo. Zmagal je Poljak z 0,3 kroga prednostjo pred Norvežanom, ki je bil s 1183 krogi najboljši v kvalifikacijah.

Tudi dva dni kasneje je v finalu mk puške trojni položaj osvojil bronasto medaljo, potem ko je bil v kvalifikacijah s 1169 krogi peti. Tokrat je prvo mesto osvojil Simon Claussen, Tomasz Bartnik pa je osvojil drugo mesto. Debevec je imel po prvih dveh položajih odlično izhodišče za nadaljevanje, saj je bil od njega boljši samo Norvežan. Žal se mu je nato nekaj strelov ponesrečilo in ga je prehitel še Poljak. Debevec je imel nato s Poljakom "težko borbo", na koncu pa mu je moral priznati premoč.

Zadnji tekmovalni dan so izvedli še tekmo z mk puško 50 m leže v odprti konkurenci. V kvalifikacijah je Debevec osvojil tretje mesto, v finalu pa je vsem pokazal, zakaj je to njegova paradna disciplina. Z rezultatom 252,4 kroga oziroma povprečnim zadetkom višjim kot 10,5 je zanesljivo osvojil zlato medaljo, saj je Simona Claussna, ki je osvojil drugo mesto, premagal za skoraj tri kroge. Tretje mesto je osvojil Poljak Adam Gladyszewski.