Živa Dvoršak in Peter Tkalec zmagovalca tretjega turnirja Državne lige

SD 1956 Trbovlje je na hladnem centralnem strelišču v Ljubljani 16. 12. 2018 organiziralo tretji turnir 1.A in 1.B državne lige v sezoni 2018/19.

1.A liga

Po treh turnirjih je Stojak vodilni z zračno pištolo

V kvalifikacijah zračne pištole so kar štirje tekmovalci zadeli več kot 570 krogov. Najboljši je bil Kevin Venta (SD kovinar Ormož) s 578 krogi, Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) 574 krogov, Aleksander Ciglarič (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) 573 krogov in Jože Čeper (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) 571 krogov.

V finalu je Peter Tkalec po prvi seriji prevzel vodstvo, ki ga do konca ni več izpustil iz rok, in zmagal z 239 krogi. Sašo Stojak (SK Ptuj) je uspešno pariral Tkalcu, nato pa v predzadnji seriji popustil in z 235,9 kroga osvojil drugo mesto. Jože Čeper pa je osvojil tretje mesto.

Stojak je s to uvrstitvijo prevzel vodstvo (77 točk) v skupnem točkovanju zračne pištole v 1.A ligi. Na drugem mestu je trenutno Jože Čeper, na tretjem pa Peter Tkalec (oba z 68 točkami).

V ekipni konkurenci so zmagali tekmovalci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Tkalec P., Čeper, Tkalec J.) s 1712 krogi pred ekipo SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Ciglarič, Simonič B., Simonič S.) na drugem mestu s 1689 krogi in ekipo SK Ptuj (Stojak, Raušl, Kostanjevec) na tretjem mestu s 1678 krogi.

SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem je z 42 točkami vodilno tudi v skupnem seštevku državne lige. S 35 točkami jim na drugem mestu sledi SK Ptuj in z 29 točkami na tretjem mestu SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu. Trenutno najslabše kaže ekipama SD Škofja Loka in SD Kamnik, ki z 8 točkami zasedata predzadnje in zadnje mesto.

SD Kovinar Ormož in SD Olimpija izenačena v skupnem seštevku zračne puške

Živa Dvoršak (SD Olimpija) je bila tokrat nepremagljiva tako v kvalifikacijah (625,3 kroga) kot tudi finalu zračne puške. V finalu je po prvi seriji prevzela vodstvo, nato pa ga suvereno zadržala do konca in po 24 strelu zmagala z 249,2 kroga in skoraj tremi krogi prednosti pred Francom Pinterjem (SD Kamnik). Z njim se je za drugo mesto borila Sonja Benčina (SD Olimpija), ki pa je morala po 8 seriji priznati, da je bil tokrat boljši in je osvojila 3. mesto.

Živa Dvoršak vodi tudi v skupnem točkovanju s tremi zmagami in 90 točkami. Franc Pinter je na drugem mestu z 78 točkami, tretja pa je Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje) z 68 točkami.

V ekipni konkurenci je tokrat zmagala ekipa SD Kovinar Ormož (Kuharič, Žnidarič, Šumak) s 1861,3 točkami pred SD Olimpija (Dvoršak, Benčina, Juvan) na drugem mestu s 1852,9 točke in SD Grosuplje (Jerovšek, Moičević, Kolenc) s 1851,8 kroga.

Ormožani so se s to zmago izenačili v skupnem točkovanju na prvem mestu skupaj s SD Olimpija (39 točk), na tretjem mestu je SD Grosuplje s 26 točkami.

Po treh turnirjih najslabše kaže SD 1956 Trbovlje, ki je s 7 točkami na predzadnjem, in SD Triglav Javornik – Koroška Bela, ki je s 3 točkami na zadnjem mestu.

1.B liga

Klara Smolič prevzela vodstvo z zračno pištolo

V 1.B ligi z zračno pištolo je bila že drugič letos najboljša Klara Smolič (SD Gorjanci). S 563 krogi je bila v kvalifikacijah za en krog boljša od Mihe Groharja (SD Domžale), Katja Vodeb (SD Liboje) pa je s 557 krogi osvojila 3. mesto.

Klara Smolič je s to zmago prevzela vodstvo v 1.B ligi z zračno pištolo in ima 81 točk. S 7 točkami manj ji sledita Miha Grohar na drugem mestu in Ludvik Pšajd ml. na tretjem mestu.

Tekmovalci SD Juršinci (Pšajd ml., Moleh, Pšajd) so zmagali s 1643 krogi. S samo krogom manj so drugo mesto osvojili tekmovalci SD Gorjanci (Smolič, Bele, Hudoklin), tekmovalci SD Mrož Velenje pa so osvojili tretje mesto s 1637 krogi.

V skupnem seštevku točk med ekipami vodi SD Juršinci s 45 točkami pred SD Gorjanci s 36 točkami na drugem mestu in SD Mrož Velenje z 28 točkami na tretjem mestu.

Po treh turnirjih sta najbližje izpadu iz 1.B lige ekipi SD Predoslje, ki je predzadnje s 6 točkami, in ekipi SD "Celjska četa" Mala Breza s 4 točkami.

SD "Jezero" Dobrovnik z zračno puško najboljše na tretjem turnirju 1.B lige

Peter Somogyi (SD "Jezero" Dobrovnik) je bil ponovno nepremagljiv na turnirjih 1.B lige z zračno puško. Tokrat je za zmago potreboval 621,5 kroga in za dobra dva kroga in pol premagal Mitjo Černija (SD Gančani), ki je osvojil 2. mesto. S 615,7 kroga je tretje mesto osvojila Klavdija Pufič (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas).

Somogyi je tudi vodilni strelec v skupnem točkovanju 1.B lige, saj ima z 90 točkami kar precejšnjo prednost pred ostalimi. Na drugem mestu je Mitja Černi s 73, na tretjem pa Klavdija Pufič z 69 točkami.

SD "Jezero" Dobrovnik (Somogyi, Car, Kološa) je zmagalo v ekipni razvrstitvi na tretjem turnirju s 1820 krogi. Z 1,4 kroga manj so 2. mesto osvojili tekmovalci SD Mesto Ljutomer (Kosi, Robnik, Špindler), tretji pa so bili tekmovalci SD Črenšovci (Kelenc, Jarni, Sodja) s 1813,8 kroga.

V skupnem točkovanju ekip v 1.B ligi je trenutno vodilna ekipa SD Mesto Ljutomer s 35 točkami, sledi jim z eno točko manj SD "Jezero" Dobrovnik, tretje pa je SD "Koloman Flisar" Tišina s 30 točkami.

Zadnji dve mesti zasedata ekipi SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas z 9 točkami in OSZ Kočevje s 3 točkami.

Fotografije in posnetki FB