5 državnih rekordov na tretjem turnirju

 

V soboto, 15. 12. 2018, je na centralnem strelišču v Ljubljani SD 1956 Trbovlje organiziralo 3. turnir državne pionirske, kadetske in mladinske lige. Tekmovalci so postregli z dobrimi rezultati in kar petimi novimi državnimi rekordi, med katerimi najbolj odmeva rekord Luke Lukića med kadeti z zračno puško.

 

Državna pionirska liga

 

Tija Šiles in Nino Benjamin Kovačec najboljša pionirja

 

Med pionirkami s serijsko zračno puško smo dobili zmagovalko šele po zadnjem strelu, saj sta bili Tija Šiles (SD Kisovec) in Simona Kristanšek (SD "Celjska četa" Mala Breza) popolnoma izenačeni. Na koncu je zmagala Tija Šiles s 188 krogi, Simona Kristanšek pa je s samo krogom manj osvojila drugo mesto. Tudi tretje mesto je bilo odločeno po zadnjem strelu – s 184 krogi ga je osvojila Kaja Mencinger (SD Dolič).

V ekipni razvrstitvi so zmagale pionirke SD "Celjska četa" Mala Breza (Kristanšek, Žumer, Privšek) s 528 krogi. Drugo mesto so osvojile tekmovalke SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Kalin Z., Kalin I., Zupanc) s 512 krogi, tretje pa tekmovalke SD Grosuplje (Lampič, Vidov, Vidic) s 497 krogi.

V skupnem  točkovanju je trenutno med pionirkami v vodstvu Tija Šiles z 80 točkami, sledita ji Kaja Mencinger na 2. mestu s 75 in Zoja Kalin na 3. mestu s 74 točkami.

V ekipni razvrstitvi je trenutno v vodstvu SD "Celjska četa" Mala Breza s 57 točkami, samo 3 točke manj pa ima SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem. SD Grosuplje je na tretjem mestu s 26 točkami.

 

Tudi med pionirji je bil boj za zmago ravno tako izenačen kot pri pionirkah. Po zadnjem strelu prvo mesto osvojil Nino Benjamin Kovačec (SD Kovinar Ormož) s 183 krogi, Izak Bolčina (SD Jožeta Mihevca Idrija) pa je osvojil drugo mesto s krogom manj. Boj za tretje mesto je bil še bolj izenačen, saj sta tako tretjeuvrščeni Rok Matko (SD Gančani) kot tudi četrtouvrščeni Nik Kralj (SD Kisovec) zadela 179 krogov.

V ekipni konkurenci so zmagali pionirji SD Dolič (Hatunšek, Vodenik, Jurko) s 529 krogi. Z enakim rezultatom vendar manj notranjimi centri so drugo mesto osvojili pionirji SD Kovinar Ormož (Kovačec, Dogša, Fafulič), s tremi krogi manj pa so tretje mesto osvojili pionirji SD Kisovec (Kralj, Škoberne, Jazbec).

Nino Benjamin Kovačec je vodilni v skupni razvrstitvi pionirjev in ima trenutno 10 točk prednosti pred Nikom Kraljem, tretji pa je Mario Mak iz SD Liboje s 65 točkami.

V ekipni konkurenci je trenutno z 51 točkami v vodstvu SD Dolič pred SD Kisovec, ki ima 46 točk, na tretjem mestu pa je OSZ Kočevje z 38 točkami.

 

Državna liga mladih

 

Klopčič zlahka do zmage

 

Nejc Klopčič je z zračno puško s 614,9 kroga z lahkoto zmagal, saj je Kristjan Vinko (oba SD Trzin) osvojil drugo mesto s 603,9 kroga. Tretji je bil Leon Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče) s 603,6 kroga.

Med mladinkami je prvič v tej sezoni na turnirjih državne lige mladih zmagala Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše). S 618,5 kroga je bila za 2 kroga boljša od Nuše Žnidarič (SD Kovinar Ormož) na drugem mestu. Tretje mesto je osvojila Katarina Fevžer (SD Slovenske Konjice) s 615,4 kroga.

V ekipni razvrstitvi je zmagala mladinska ekipa SD Trzin (Klopčič, Vinko, Janežič) s 1817,8 kroga pred SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Osrajnik, Hrašovec, Jakopiček) s 1799,2 kroga na drugem mestu in SD Gorjanci (Brezovar, Mohorič, Kudić) s 1793,9 kroga na tretjem mestu.

 

V skupni razvrstitvi po treh turnirjih je med mladinci zanesljivo v vodstvu Nejc Klopčič s 86 točkami. Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) na drugem mestu ima 67 točk, samo eno točko pa zaostaja Leon Režonja. Med mladinkami je v vodstvu Nuša Žnidarič, ki ima s 86 točkami samo 4 točke prednosti pred Urško Hrašovec, ki je trenutno na drugem mestu. Ti dve tekmovalki imata kar občutno prednost prednost, saj ima Katarina Fevžer na tretjem mestu 69 točk. V ekipni razvrstitvi so trenutno vodilni tekmovalci SD Trzin s 57 točkami vendar jim dihajo za vrat tekmovalci SD 1. Pohorski bataljon Ruše, ki imajo samo 3 točke zaostanka. Na tretjem mestu je s 37 točkami SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

 

Prezljeva in Gmajnič najboljša med mladinci z zračno pištolo

 

Med mladinkami z zračno pištolo je Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) s 560 krogi osvojila 1. mesto. S 533 krogi je drugo mesto osvojila Urška Gmajnič (SK Brežice), tretje pa Teja Barašin (SD Škofja Loka) s 4 krogi manj. Prezljeva je z 90 točkami vodilna tudi v skupnem seštevku. Sledi ji Teja Barašin, ki je do sedaj osvojila 72 točk, tretja pa je Ula Zelnik Gregorčič z 71 točkami.

Med mladinci je zmagal Anže Gmajnič (SK Brežice), ki je za zmago zadel 554 krogov. S 545 krogi je drugo mesto osvojil Domen Celec (SD Škofja Loka), z dvema krogoma manj pa tretje mesto Amadej Slak (SD Grosuplje). Ti trije tekmovalci so v istem vrstnem redu tudi v skupnem seštevku točk.

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Lotrič Železniki (Prezelj, Demšar, Bernik) s 1617 krogi pred SK Brežice (Gmajnič U., Gmajnič A., Pšeničnik) s 1573 krogi,  tretje mesto pa so osvojili tekmovalci SK Ptuj (Volgemut, Bezjak, Luževič) s 1554 krogi. V skupnem seštevku je dosedaj največ točk osvojilo SD Lotrič Železniki (60), sledijo pa SK Ptuj na drugem mestu (45 točk) in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem na tretjem mestu (43 točk).

 

Lukić izboljšal državni rekord

 

Med kadetinjami z zračno puško je s 408,4 kroga in več kot 5 krogi prednosti osvojila prvo mesto Naja Prezelj (SD Lotrič Železniki). Drugo mesto je osvojila Hana Predalič Pulko s 403 krogi, tretje pa Sara Slak (obe SD Grosuplje) s 402,1 kroga. Naja Prezelj je tudi vodilna v skupnem točkovanju lig z 81 točkami, sledita pa jima Olja Kolenc (SD Grosuplje) s 73 in Sara Slak z 69 točkami.

Luka Lukić (SD Trzin) je s 415,6 kroga izboljšal za več kot 4 kroge dobro leto star kadetski rekord in s tem osvojil prvo mesto. Drugo mesto je osvojil Ernest Eman Babača (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) s 406 krogi, tretje mesto pa z 0,1 kroga manj Patrik Farkaš (ŠSD Murska Sobota). Lukić je s tremi zmagami in 90 točkami vodilni v skupnem točkovanju lig po treh turnirjih. S 74 točkami mu sledi Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) na drugem mestu in Patrik Farkaš z 69 točkami na tretjem mestu.

V ekipni konkurenci so bile ponovno najboljše tekmovalke SD Grosuplje (Kolenc, Slak, Predalič Pulko) s 1205,1 kroga, drugo mesto so osvojili kadeti ŠSD Murska Sobota (Farkaš, Sočič, Makari) s 1181,4 kroga, tretje pa kadeti SD Olimpija (Kušar, Kutin, Debeljak) s 1180,1 kroga. Tudi v skupnem seštevku lig je v vodstvu SD Grosuplje s 60 točkami, sledi mu na drugem mestu ŠSD Murska Sobota z 51 točkami, tretja pa je ekipa SD Olimpija s 34 točkami.

 

 

Sara Ščuri stopnjuje formo

 

Sara Ščuri (SK Brežice) je s 367 krogi letos prvič zmagala med kadetinjami z zračno pištolo na turnirju državne lige. Za drugo mesto sta se "spopadli" Nina Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) in Pia Srpčič (SK Brežice). s 360 krogi je bila tokrat Nina Bogša, ki je osvojila drugo mesto, Pia Srpčič pa je s krogom manj osvojila 3. mesto.

Matija Kecelj (SD Domžale) je med kadeti že drugič letos zmagal. Tokrat je s 351 krogi za en krog premagal Liama Kovačiča (SD Marok Sevnica), ki je s 350 krogi presenetil konkurenco. Dva kroga manj je zadel Marsel Krajnc (SK Ptuj) in s tem osvojil 3. mesto.

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SK Brežice (Ščuri, Zorko, Srpčič) s 1042 krogi pred SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje (Lunder, Gorše, Kramžar) z 979 krogi in SK Marok Sevnica (Kovačič, Janc, Špan) z 939 krogi.

 

V skupnem točkovanju lig je med kadetinjami vodilna Sara Ščuri z 78 točkami, Pia Srpčič je z enakim številom točk druga, z dvema točkama manj pa je tretja Neža Vodeb (SD Liboje).

Med kadeti je s 84 točkami v vodstvu Krajnc Marsel, 4 točke manj ima na drugem mestu Marsel Krajnc, tretji pa je Timotej Plahut (ŠSD Murska Sobota) s 67 točkami.

V ekipni konkurenci s tremi zmagami in posledično popolnim izkupičkom 60 točk vodi SK Brežice, na drugem mestu je SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje z 48 točkami, na tretjem pa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem z 41 točkami.

 

Nika Zidarič državna rekorderka med pionirkami

 

V konkurenci pionirk z zračno puško je na svoji prvi tekmi v tej disciplini z novim državnim rekordom 181 krogov zmagala Nika Zidarič. Z 10 krogi manj je drugo mesto osvojila Tina Prejac (obe SD Kovinar Ormož), tretja pa je bila Pia Gakovič (SD Trzin) s 168 krogi. V skupnem seštevku je s 86 točkami vodilna Tina Prejac, 10 točk manj na drugem mestu ima Pia Gakovič, na tretjem mestu pa je Špela vičar (SD Svečina), ki ima 45 točk.

Med pionirji je že tretjič zapored zmagal Luka Šoper (SD 1956 Trbovlje), ki je zadel 176 krogov. Drugo mesto je osvojil Gregor Majhen (SD Kovinar Ormož) s 150 krogi. Luka Šoper je z 90 točkami v skupnem seštevku tudi vodilni pred Gregorjem Majhnom, ki ima 26 točk.

V ekipni konkurenci je nastopila samo ekipa SD Kovinar Ormož, ki je s 517 krogi postavila nov ekipni državni rekord v tej disciplini. Hkrati so Ormožani osvojili tudi 20 točkami v skupnem seštevku.

 

Capl zmagal z državnim rekordom

 

Gaber Capl (SD Slovenske Konjice) je z novim državnim rekordom 167 krogov zmagal med pionirji z zračno pištolo. Drugo mesto je osvojil Valter Drašler (SD Juršinci) s 153 krogi, tretje pa Vid Štefanič (SD Leskovec) s 146 krogi.

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Juršinci (Drašler, Bec, Kuhar) z novim državnim rekordom 413 krogov pred SD Lotrič Železniki (Prezelj, Dolšak, Pratljačić) s 379 krogi.

V skupnem točkovanju lige je vodilni Valter Drašler z 52 točkami, z enakim številom točk je drugi Klemen Grmek (SD Vrhnika), tretji pa Anto Pratljačić (SD Lotrič Železniki) z 48 točkami.

V ekipni konkurenci ima ekipa SD Juršinci trenutno 40 točk, SD Lotrič Železniki pa 37 točk.

 

 

Rezultati

Fotografije FB SZS

 

Martin Kolar

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si