Aljaž Čučko je postal Strelski up 2018

24. 11. 2018 je SD Kovinar Ormož odlično organiziralo že deseto tekmovanje Strelski up za mlade tekmovalce do dvajsetega leta starosti, ki je zaradi znanih težav z ormoško športno dvorano potekalo na elektronskem strelišču Občinske strelske zveze Ormož.

Med 19 tekmovalkami in 29 tekmovalci v kvalifikacijah je z rezultatom 405,9 kroga osvojil naziv Strelski up 2018 Aljaž Čučko (SD TSO). Vendar Čučko ni z lahkoto osvojil naziva, saj je Alja Bračun (SD Olimpija) zadela samo 0,1 kroga manj, Olja Kolenc (SD Grosuplje) pa 0,6 kroga manj.

V finalu mladink smo nato videli gladko zmago Olje Kolenc z 243,6 kroga in več kot tremi krogi prednosti pred Aljo Bračun na drugem mestu. Tretje mesto je osvojila Brina Stajnko (SD Mesto Ljutomer).

Finale mladincev je bil zelo napet do konca, saj je Ernest Eman Babača s ponesrečenim predzadnjim strelom (7,5) zapravil skoraj vso prednost (3 kroge) pred presenečenjem finala Andrejem Majhnom (SD Kovinar Ormož). Pred zadnjim strelom je imel Babača samo še 0,5 kroga prednosti, ki jo je obdržal do konca, saj sta oba tekmovalca zadnji strel poslala v 8,8. Tretje mesto je osvojil Leon Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče).

V ekipni konkurenci mladink in mladincev so zmagale tekmovalke SD Grosuplje (Slak R., Kolenc, Slak A.) s 1195,7 kroga pred ekipo SD Olimpija (Bračun, Lepen, Kušar) na drugem mestu (1192,3 kroga) in ekipo SD Kovinar Ormož 1 (Majhen, Voljč, Prejac) na tretjem mestu (1184,4 kroga).