Na drugem turnirju so tekmovalci premešali karte

 

 

Na martinov vikend je SD Tabor Ježica organiziralo na centralnem strelišču v Ljubljani 2. turnir državni lig v sezoni 2018/19. Tudi tokrat so mladi tekmovalci dosegli nekaj rekordnih rezultatov.

 

Dvoršakovi že druga zmaga zapored

Tudi na drugem turnirju 1.A lige z zračno puško je bila Živa Dvoršak (SD Olimpija) nepremagljiva. Že v kvalifikacijah je bila najboljša z visokim rezultatom 628,4 kroga, nato pa je v finalu po štirinajstih strelih prevzela vodstvo, ki ga je spretno ohranila do konca (248,5 kroga). Drugo mesto je osvojil Franc Pinter (SD Kamnik) z 246,1 kroga, tretje pa Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje).

 

V ekipni uvrstvi so bili najboljši tekmovalci SD Kovinar Ormož (Kuharič, Žnidarič, Šumak), ki so zadeli kar 1865,7 kroga. Drugo mesto so osvojile tekmovalke SD Olimpija (Dvoršak, Benčina, Juvan) s 1865,5 kroga, tretje pa tekmovalci SD Kamnik (Pinter, Ugovšek, Fabjan) s 1844,6 kroga.

 

Stojak do prve zmage s pištolo

Kljub nekoliko nižjim rezultatom kot na prejšnjem turnirju, so bile kvalifikacije 1.A lige z zračno pištolo so bile izjemno napete. Namreč kar pet najboljših tekmovalcev je imelo enak rezultat (567 krogov). V finalu je bilo nato izenačenosti hitro konec. Že po prvi seriji je vodstvo prevzel Sašo Stojak (SK Ptuj), ki mu ga je po šestnajstih strelih "odvzel" Rok Ivanc (SD Grosuplje). Vendar je Ivančevih nekaj napakah izkoristil Stojak, ki je ponovno prevzel vodstvo in ga rutinirano povečeval ter zmagal z 234,2 kroga. Drugo mesto je osvojil Rok Ivanc (229,2 kroga), tretje pa Jože Čeper (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem).

Tudi med ekipami so prvo mesto osvojili tekmovalci SK Ptuj (Stojak, Raušl, Potočnik) s 1678 krogi, drugo mesto so z desetimi krogi manj zadeli tekmovalci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Čeper, Tkalec P., Tkalec J.), tretje pa s 1665 krogi SD Grosuplje (Ivanc R., Ivanc F., Habjan).

 

Somogyi že drugič nepremagljiv

V 1.B ligi z zračno puško Peter Somogyi (SD "Jezero" Dobrovnik) nadaljuje predstave iz preteklih turnirjev, saj je tudi tokrat z lahkoto zmagal (621,8 kroga). Tokrat mu je prišel najbližje kadet Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota), ki je zadel 614,7 kroga, tretje mesto pa je osvojila Klavdija Pufič (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) s 612,6 kroga. Najboljša ekipa je bila SD "Koloman Flisar" Tišina (Ziško, Žalik, Zelko) s 1824,8 kroga, drugo mesto so osvojili tekmovalci ŠSD Murska Sobota (Sočič, Kerčmar, Franc) s 1819,6 kroga, tretje pa SD Gančani (Černi M., Verbančič, Černi T.).

 

Bola Ujčič edina preko 560

V 1.B ligi z zračno pištolo je zmagala "zimzelena" Denis Bola Ujčič (SD Postojna) s 563 krogi. Drugo in tretje mesto sta tako kot na prejšnjem turnirju osvojila Ludvik Pšajd ml. (SD Juršinci) in Miha Grohar (SD Domžale) s 555 krogi. Najboljša ekipa je bila s 1654 krogi SD Juršinci (Pšajd ml., Moleh, Pšajd) pred tekmovalci SD Gorjanci (Smolič, Bele, Hudoklin), ki so zadeli 1638 krogov, tretje mesto pa so osvojili tekmovalci SD Domžale (Grohar, Rožič, Kecelj) s 1617 krogi.

 

Liga mladih Žnidaričeva zmagala drugič zapored

Nuša Žnidarič (SD Kovinar Ormož) je s 617,7 kroga zabeležila drugo zaporedno zmago v tej sezoni na turnirjih Lige mladih. Drugo mesto je tako kot na prejšnjem turnirju osvojila Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 616,2 kroga, tretje pa Antonija Kosi (SD Mesto Ljutomer) s 608,7 krogi.

 

Med mladinci je bil tokrat najboljši Nejc Klopčič (SD Trzin), ki je s 611,2 kroga tudi edini zadel preko 610 krogov. Na drugo mesto se je s 603,3 kroga uvrstil Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), na tretje pa s 600,3 kroga Blaž Lužar (SD Olimpija), zmagovalec prejšnjega turnirja.

 

V ekipni konkurenci so prvo mesto osvojili tekmovalci SD Trzin (Klopčič, Janežič, Vinko) s 1807,7 kroga. S samo pol kroga manj so drugo mesto osvojili tekmovalci SD 1. Pohorski bataljon Ruše, tretje pa tekmovalci SD Olimpija (Bračun, Lužar, Furlan) s 1774,7 kroga.

 

Slak presenetil z zračno pištolo

Z zračno pištolo med mladinci je najbolje streljal Amadej Slak (SD Grosuplje), ki je zadel 551 krogov. Z osmimi krogi manj je drugo mesto osvojil Anže Gmajnič (SK Brežice), še tri kroge manj pa je za osvojitev tretjega mesta rabil Rok Bezjak (SK Ptuj).

 

Med mladinkami je pred tekmo imela vlogo favoritinje Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki). Na koncu je tudi osvojila prvo mesto z rezultatom 562 krogov. Drugo mesto je s 530 krogi osvojila Ula Zelnik Gregorčič (SD Gorjanci), tretje pa Anja Ostovršnik (SD Mrož Velenje) s 513 krogi.

 

Prvo mesto med ekipami so osvojili tekmovalci SD Lotrič Železniki (Prezelj, Demšar, Bernik) s 1623 krogi pred SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Maček, Jager, Lukež) s 1557 krogi. Dva kroga manj kot tekmovalci iz Rečice so zadeli strelci SK Ptuj (Volgemut, Bezjak, Luževič), ki so osvojili tretje mesto.

 

Tudi Lukić zabeležil drugo zmago

Med kadeti z zračno puško je še drugič zapored zmagal Luka Lukić (SD Trzin). tokrat je zadel skoraj dva kroga več kot na prejšnjem turnirju in s 409.8 kroga zanesljivo zmagal. Drugo mesto je s 406,1 kroga osvojil Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota), tretje pa Aljaž Kerlatec (405,1 kroga).

 

V konkurenci kadetinj je bila borba za zmago odprta do zadnjega strela. Na koncu je s 402,6 kroga prvo mesto osvojila Olja Kolenc. Samo 0,1 kroga manj je zadela Hana Predalič Pulko (obe SD Grosuplje) na drugem mestu, tretja pa je bila Lara Frank (SK Izola) s 402,1 kroga. Najboljših sedem tekmovalk je na koncu ločilo samo 1,3 kroga.

 

Prvo mesto med ekipami so osvojile strelke SD Grosuplje (Slak, Erjavec, Kolenc) s 1200,3 kroga, drugo mesto so osvojili strelci ŠSD Murska Sobota (Sočič, Farkaš, Makari) s 1190,7 kroga, tretje pa ekipa SD Postojna (Bola Ujčič, Kerlatec, Radosavljević) s 1179,5 kroga.

 

Vodebova in Krajnc najboljša z zračno pištolo

Tudi Marsel Krajnc (SK Ptuj) je močno izboljšal rezultat in posledično uvrstitev , saj je zadel kar 354 krogov in s tem osvojil prvo mesto med kadeti z zračno pištolo. Sam en krog manj na je zadel Žan Perhavec (SD Vremščica Vremski Britof), ki je osvojil drugo mesto.  Tretje mesto pa je osvojil Matija Kecelj (SD Domžale)  s 350 krogi.

 

Med kadetinjami z zračno pištolo je z zmago in 365 krogi prijetno presenetila Neža Vodeb (SD Liboje). Drugo mesto je s 360 krogi osvojila Sara Ščuri, tretje pa s 356 krogi Pia Srpčič (obe SK Brežice). Tekmovalke iz SK Brežic (Srpčič, Ščuri, Zorko) so postale ekipne zmagovalke s 1057 krogi. V boju za drugo mesto sta bili izenačeni ekipi SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje (Lunder, Gorše, Kramžar) in SK Ptuj (Drobnak, Krajnc, Kolarič). Tekmovalci obeh ekip so zadeli po 989 krogov, drugo mesto pa je pripadlo tekmovalcem Morisa.

 

 

Prejacova in Grmek popravila državni rekord

S standardno zračno puško je v konkurenci treh pionirk zmagala Tina Prejac (SD Kovinar Ormož) z novim državnim rekordom 179 krogov. Štiri kroge manj je zadela Pia Gakovič (SD Trzin) na drugem mestu, tretje pa je bila Špela Vičar (SD Svečina) s 135 krogi.

 

V konkurenci pionirjev je tekmoval Luka Šoper (SD 1956 Trbovlje), ki je s 177 krogi izenačil državni rekord.

 

Z zračno pištolo je med pionirji zmagal Klemen Grmek (SD Vrhnika), ki je s 152 krogi hkrati tudi izboljšal državni rekord. Drugo mesto je osvojil Valter Drašler s 135 krogi, tretje pa Anej Marušič s 111 krogi (oba SD Juršinci).

 

V ekipni konkurenci pionirjev z zračno pištolo je tekmovala ekipa SD Juršinci (Drašlerm Marušič, Bec), ki je zadela 307 krogov.

 

Državna pionirska liga

 

Mencingerjeva in Kovačec zmagala s 185 krogi

185 krogov je potrebovala za osvojitev prvega mesta na drugem turnirju pionirske lige Kaja Mencinger (SD Dolič). Dva kroga manj je zadela Urška Kreft (SD Koloman Flisar" Tišina), ki je osvojila drugo mesto, še en krog manj je zadela Tija Šiles (SD Kisovec) na tretjem mestu

 

Za ekipno zmago sta se potegovali ekipi SD "Celjska Četa" Mala Breza (Kristanšek, Privšek, Žumer) in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Kalin Z., Kalin I, Zupanc). Po zadnjem strelu zo postale zmagovalke tekmovalke ekipe iz Male Breze s 522 krogi, tekmovalke iz Rečice pa so s krogom manj osvojile drugo mesto. Tretje so bile tekmovalke SD "Koloman Flisar" Tišina (Kreft, Györek Ficko, Hari) s 508 krogi.

 

Tudi Nino Benjamin Kovačec,zmagovalec med pionirji, je za osvojitev prvega mesta potreboval 185 krogov. S samo enim krog manj Marko Mak (SD Liboje)  osvojil drugo mesto. Tretje mesto je osvoji Nik Kralj (SD Kisovec) s 178 krogi.

 

Tudi ekipna zmaga je šla v roke Ormožanov. S 520 krogi so bili tekmovalci SD Kovinar Ormož (Kovačec, Dogša, Fafulić) zanesljivo prvi. Drugo mesto so osvojili tekmovalci SD Dolič (Hatunšek, Jurko, Vodenik) s 508 krogi, tretje pa tekmovalci OSZ Kočevje (Dejak, Bartol, Jarni) s 507 krogi.

 

 Rezultati

Fotografije FB SZS

 

Martin Kolar

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si