Markoja bronast na Finalu Lapua Evropskega pokala

Po štirih tekmah Lapua Evropskega pokala na 300 metrov se je 16 najboljših strelk in 26 najboljših strelcev na tej razdalji pomerilo še na zadnji tekmi sezone, Finalu Lapua Evropskega pokala v Zagrebu. Od naših strelcev sta se na finale uvrstila Robert Markoja in Rajmond Debevec.

V disciplini standardna puška 300 m trojni položaj je bil Markoja po klečečem in ležečem položaju na poziciji, ki mu je obeta medaljo. Žal je nato v stoječem položaju popustil in osvojil 5. mesto s 582 krogi. Rajmond Debevec je s 576 krogi osvojil 8. mesto. Z izenačenim evropskim rekordom 589 krogov je zlato medaljo osvojil Norvežan Simon Claussen, srebrno medaljo je osvojil Karl Olsson (Švedska) s 588 krogi, bronasto medaljo pa z enakim rezultatom Peter Sidi (Madžarska).

Markoja je bil blizu medalji tudi s puško 300 m trojni položaj, ves čas je bil med najboljšimi tremi strelci, nato pa ga je ponesrečena zadnja serija potisnila na 4. mesto (1166 krogov). Debevec je z enim krogom manj osvojil 7. mesto. Za zmago so se "udarili" Gernot Rumpler (Avstrija), Karl Olsson (Švedska) in Peter Sidi (Madžarska). Vsi trije so zadeli 1171 krogov, zaradi več notranjih centrov je zmgal Rumpler pred Olssonom in Sidijem.

V disciplini 300 m leže je zmagal Francoz Rémi Moreno-Flores s 597 krogi. Z enakim rezultatom vendar manj notranjimi centri je drugo mesto osvojil Poljak Daniel Romamcyk. V tej disciplini pa se je "poklopilo" Robertu Markoji, ki je s 596 krogi osvojil tretje mesto. Rajmond Debevec je s 592 krogi osvojil 12. mesto.

Zadnji dan tekmovanja so organizatorji izvedli še ekipni superfinale, kjer so izžrebali 10 parov. Markoja je nastopal z Nemko Liso Mueller v ekipi "Zagreb", Debevec pa s Švicarjem Marcelom Ackermannom v ekipi ”Versailles”. Tekmovanje je bilo nekaj posebnega, saj so tekmovalci najprej ustrelili vsak po pet strelov, nato je izpadlo 5 najslabše uvrščenih parov, zatem pa po vsakem strelu izpade najslabše uvrščen par. Prvo mesto je na koncu osvojila ekipa "Aarhus" (Charlotte Jakobsen/Alexis Raynaud), ki je premagala ekipo "Plzen" (Simon Claussen/Mickael D'Halluin) ter ekipo "Voru" (Veronique Münster/Daniel Romancyk). "Naši" ekipi "Zagreb" in "Versailles" sta osvojii 4. in 5. mesto.