Maček, Nahtigal in TK Ilirska Bistrica najboljši na finalu Državne lige v trapu

Letošnje finale 1. in 2. Državne lige v trapu je na strelišču Črne njive 30. junija in 1. julija 2018 organiziral Trap klub Ilirska Bistrica.

1. Državna liga

V konkurenci 18 najboljših strelcev na leteče tarče v 1. ligi je prvo mesto osvojil Boštjan Maček (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota). V napetem je finalu je s 43 zadetimi tarčami za las ugnal Andreja Starca (SD Kamnik), ki je zadel eno tarčo manj.  Tretje mesto pa je osvojil Denis Vatovec (SD Vrhnika) s 33 tarčami.

2. Državna liga

Na finalu 2. državne lige je tekmovalo 23 tekmovalcev. Prvo mesto je osvojil mladinec Miha Nahtigal (SD trap Ormož), ki je v finalu zadel 39 tarč (107 v kvalifikacijah). Samo tri tarče manj je zadel Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona), Matej Šfiligoj (TK Brda) na tretjem mestu pa je zadel 28 tarč.

Izven konkurence je tekmoval mladinec Rene Maček, ki je zadel v petih serijah 104 leteče tarče.

V ekipni konkurenci so med desetimi ekipami zmagali strelci TK Ilirska Bistrica (Kompan, Lipolt, Žigante) s 332 tarčami, drugo mesto so osvojili strelci SD trap Štefan Kovač Murska Sobota (Pojbič, Pap, Maček) s 315 tarčami, tretje mesto pa strelci TK Brda (Debenjak, Šfiligoj Ž., Šfiligoj M.) s 310 tarčami.

Tekmovalce s šibrenico pred vrhuncem sezone – Svetovnim prvenstvom v septembru čaka še Evropsko prvenstvo v Leobersdorfu, ki bo v prvi polovici avgusta.