Debevec dvakrat četrti na Lapua European Cup-u v Lahtiju

Rajmond Debevec se je kot edini slovenski predstavnik udeležil tekme za Lapua European Cup v Lahtiju z velikokalibrsko puško, ki je potekala med 29. 6. in 1. 7. 2018. V izjemno zahtevnih vremenskih pogojih pri 12° C, v močnem vetru in dežju na strelski liniji, kjer so vsi tekmovalci imeli težave, je dvakrat za las ostal pod stopničkami.

V disciplini standard puška trojni položaj je s 560 krogi osvojil 14. mesto. Zmagal je Norvežan Ole Kristian Bryhn s 585 krogi. Boj za drugo mesto je bil zelo izenačen, po zadnjem strelu je drugo mesto osvojil Gilles Dufaux (Švica) s 581 krogi in enim krogom prednosti pred Juho Kurki-jem (Finska).

Z VK puško proste izbire trojni položaj je s 1144 krogi osvojil 4. mesto in samo za dva kroga zaostal za 3. mestom, ki ga je osvojil  Juho Kurki. Drugo mesto je osvojil Juho Autio (Finska) s 1149 krogi, zmagal pa je Peter Sidi (Madžarska) s 1150 krogi.

V eliminacijah na 300 m leže je Debevec osvojil prvo mesto s 591 krogi, nato pa v posamični tekmi ponovno osvojil 4. mesto s 586 krogi. Samo krog več je imel Juha Rutonen (Finska) na tretjem mestu, drugo mesto je osvojil Remi Flores Moreno (Francija) s 589 krogi. Z enakim rezultatom vendar z več notranjimi desetkami je prvo mesto osvojil Juho Autio.

Skupno točkovanje