Strelci iz Rečice pri Laškem najuspešnejši na DP na 25 m

SD Svečina je organiziralo 28. Državno prvenstvo v streljanju s pištolo na 25 m. Med 73 tekmovalci iz 15 klubov so izstopali strelci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem z 8 zlatimi, 1 srebrno in 2 bronastima medaljama ter novim državnim rekordom s hitrostrelno pištolo, ki ga je izboljšal njihov član Peter Jenko.

Jenko z novim rekordom

Peter Jenko, član SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, je v finalu osvojil prvo mesto z novim državnim rekordom 23 zadetkov. S 7 zadetki manj je drugo mesto osvojil Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof), lanski državni prvak v tej disciplini in najboljši v kvalifikacijah s 562 krogi, tretje pa Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 14 zadetki.

V ekipni konkurenci sta bili dve prijavljeni ekipi. SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem je osvojilo prvo mesto s 1596 krogi, SK Brežice pa drugo s 1475 krogi.

Tkalec osvojil dva naslova državnega prvaka

Peter Tkalec je bil z dvema osvojenima naslovoma državnega prvaka in enim tretjim mestom najuspešnejši strelec na tem državnem prvenstvu. Prvi naslov je osvojil s pištolo s središčnim vžigom, kjer je s 561 krogi za pičla dva kroga ugnal Kevina Vento (SD Kovinar Ormož) in za tri kroge Jožeta Čepra. S tem je Tkalec v svojo vitrino pospravil že dvanajsti naslov državnega prvaka v tej disciplini.

V ekipni konkurenci sta bili samo dve prijavljeni ekipi. SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem je osvojilo prvo mesto s 1586 krogi, SD Svečina pa drugo s 1282 krogi.

Drugi naslov državnega prvaka na tem prvenstvu je Tkalec osvojil v disciplini standardna pištola. S 559 krogi je vse ostale konkurente pustil daleč za sabo, saj je Kevin Venta drugo mesto osvojil s 544 krogi, Dominik Vnuk (SD Štefan Kovač Turnišče) pa tretje s 540 krogi.

Tudi naslov ekipnega državnega prvaka v tej disciplini so osvojili strelci iz Rečice pri Laškem (Tkalec, Brunšek, Rener) s točno 1600 krogi, s 40 krogi manj so drugo mesto osvojili strelci SD Škofja Loka (Masnec, Celec, Demšar), tretje mesto pa s 1526 krogi strelci SK Brežice (Sečen, Rožman, Krajnčič).

Bola Ujčič že trinajstič državna prvakinja s pištolo 25 m

Denis Bola Ujčič (SD Postojna) je v disciplini pištola 25 m osvojila že trinajsti naslov državne prvakinje v disciplini pištola 25 m. S 559 krogi je bila prepričljivo najboljša že peto leto zapored, saj je Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) osvojila drugo mesto s 543 krogi, samo dva kroga manj od Tkalčeve pa je imela Irena Toroš (SD Olimpija) na tretjem mestu.

Srpčičeva in Demšar najboljša v mladinski konkurenci

Pia Srpčič (SK Brežice) je v konkurenci štirih tekmovalk, ki so se udeležile prvenstva, osvojila naslov državne prvakinje s 529 krogi. 11 krogov manj je imela Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) na drugem mestu, tretje mesto pa je osvojila Saša Maček (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 502 krogoma.

V konkurenci mladincev so vse medalje osvojili Gorenjci. S 525 krogi je naslov državnega prvaka osvojil Matija Demšar, njegov klubski sotekmovalec Domen Celec (oba SD Škofja Loka) je s 4 krogi manj osvojil drugo mesto. Drugi Matija Demšar (SD Lotrič Železniki) pa je s 515 krogi zanesljivo osvojil tretje mesto.

Fotografije FB SD Svečina