Pred zadnjim turnirjem v Državni trap ligi še vse odprto

4. turnir Državne trap lige je potekal 2. 6. 2018. Na vzhodu ga je organiziral SD trap Ormož na strelišču v Ormožu, na zahodu pa SD Vrhnika na strelišču Črne Njive.

ZAHOD

V 1. ligi je sta se za zmago na zahodu spopadla Alen Furlan (SD Vrhnika) in Ivo Kompan (TK Ilirska Bistrica). V finalu sta oba zadela 22 letečih tarč, zato je bilo potrebno za določitev zmagovalca izvesti "shot-off", po katerem je prvo mesto osvojil Furlan. S 16 tarčami je v finalu tretje mesto osvojil Denis Vatovec (SD Vrhnika). Tudi v konkurenci mladincev je bilo napeto do zadnjega strela. Sašo Hrovat (SD Olimpija) je v zadnji seriji zadel 2 tarči več kot Žiga Juretič (TSK ZLD Gorica), kar je zadostovalo za zmago z eno tarčo prednosti (59:58).

V 2. ligi Matej Žniderčič (TSK ZLD Gorica) tokrat v finalu ni imel resne konkurence, saj je z 21 zadetimi tarčami imel kar 6 tarč prednosti pred Žanom Šfiligojem (TK Brda) na drugem mestu in 9 tarč prednosti pred Štefanom Dominikom Pleškom (SD Vrhnika) na tretjem mestu. V ekipni konkurenci so bili najboljši tekmovalci TK Ilirska Bistrica (Kompan, Lipolt, Žigante) s 187 tarčami pred SD Vrhnika (Furlan, Hozjan, Vatovec) s 183 tarčami in TK Brda (Debenjak, Šfiligoj ž., Šfiligoj M.) s 178 tarčami.

V skupnem seštevku 1. Državne lige zahod je v vodstvu Ivo Kompan s 60 točkami, z enakim številom točk je na drugem mestu Boris Grmek (SD Svoboda Sežana), tretji pa je Sandi Rolih (TK Ilirska Bistrica) z 51 točkami. V 2. Državni ligi zahod ima trenutno prvouvrščeni Matej Žniderčič 67 točk, sledi mu Žan Šfiligoj z 58 točkami, na tretjem mestu pa je Štefan Dominik Pleško s 44 točkami. Med mladinci je po 4 turnirjih v vodstvu Sašo Hrovat s skupnim rezultatom 186 tarč, Žiga Juretič, ki je tekmoval na enem turnirju manj, pa 121 tarč. V ekipni konkurenci je z 28 točkami v vodstvu TK Ilirska Bistrica, na drugem in tretjem mestu pa jima sledita SD Vrhnika in TK Brda s 23 točkami.

VZHOD

Tudi na vzhodu je bilo v 1. ligi v finalu izjemno napeto. V finalu sta se na vrhu znašla Matjaž Lepen (SD trap Kungota) in Denis Pojbič (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota), saj sta oba zadela 22 tarč. V "shot-off-u" je bil s 4:3 boljši Lepen. Tretje mesto je osvojil Rajko Lupše (SK Kunšperk) z 18 zadetimi tarčami v finalu.

Tudi v 2. ligi je bil finale napet do zadnjega strela, saj sta se za zmago spopadla dva domača strelca. Na koncu je bil z 21 tarčami na prvem mestu Branko Valenko pred Miho Nahtigalom (oba SD trap Ormož), ki je zadel 20 trč. Tretje mesto je osvojil Iztok Topolovec (SD trap Kungota), ki je v finalu zadel 16 tarč. Med mladinci je tokrat z lahkoto zmagal Miha Nahtigal s 70 zadetimi tarčami. Za drugo mesto pa sta se spopadla Tea Topolovec (SD trap Kungota) in Leon Sadek (SD trap Ormož). Oba sta zadela 44 tarč, zato je bil potreben "shot-off", v katerem je bila boljša Topolovčeva z 2:1.

V ekipni razvrstitvi so zmagali tekmovalci SD trap Kungota (Kolmančič, Lepen, Topolovec) z 204 tarčami, SK Kunšperk (Krkač, Lupše, Veršec) so bili s 192 tarčami drugi, tretji pa tekmovalci SD trap Ormož (Blazinšek, Kampuš, Valenko) s 189 tarčami.

Pred zadnjim turnirjem Državne trap lige je na vzhodu v 1. ligi v vodstvu Rajko Lupše s 66 točkami, na drugem mestu mu sledi Denis Pojbič z 58 točkami, na tretjem pa Dani Šmid (ŠSD Radgona) z 42 točkami. V 2. ligi je na vrhu s 65 točkami Iztok Topolovec, ki ima pred Tadejem Kostanjevcem (ŠSD Radgona) 12 točk prednosti, tretji pa je Sergej Skledar (SD Kidričevo) s 47 točkami. Med mladinci je s skupnim rezultatom 186 tarč v vodstvu Miha Nahtigal, na drugem mestu je Tea Topolovec s 137 tarčami, na tretjem pa Leon Sadek s 130 tarčami.

V ekipni konkurenci je s 25 točkami v vodstvu SD trap Štefan Kovač Murska Sobota, z enakim številom točk jena drugem mestu ŠSD Radgona, na tretjem mestu je SD trap Kungota z 20 točkami, ki mu za vrat tesno diha SD trap Ormož s točko manj.