Na 32. srečanju Slovenije in Hrvaške v trapu zmaga Hrvaške

Minuli konec tedna je na strelišču Luže v bližni Zagreba potekal 32. tradicionalni dvoboj Slovenije in Hrvaške v trapu. V obeh članskih dvobojih so bili boljši Hrvati, med mladinci pa Slovenci. To je bila od leta 1990 že šestnajsta zmaga Hrvaške, dvakrat je zmagala Slovenija, štirinajstkrat pa je bilo izenačeno.

Hrvaški "A" in "B" ekipa sta bili boljši obeh naših članskih ekip. Tako je članska ekipa Hrvaška "A" premagala Slovenijo "A" s 358:341, Hrvaška "B" pa Slovenijo "B" s kar 356:333. Na drugi strani pa je ekipa mladincev Slovenija "J" premagala ekipo Hrvaška "J" s 310:299. Za člansko ekipo Slovenija "A" so tekmovali Boštjan Maček, Tadej Kostanjevec in Ivan Krkač, za člansko ekipo Slovenija "B" pa: Matjaž Lepen, Andrej Starc in Alen Furlan. Mladinsko ekipo so sestavljali Žiga Juretič, Miha Nahtigal in Hrovat Sašo.

Med člani so bili v boju za tretje mesto po petih serijah izenačeni Radovan Abramović, Josip Kancelar (oba Hrvaška "B"), Josip Glasnović, Marko Germin (oba Hrvaška "A") in Andrej Starc (Slovenija "B") s 119 zadetimi tarčami. Po razstreljevanju je tretje mesto osvojil Abramović, Starc pa peto mesto. Za prestižni naslov zmagovalca srečanja pa sta se "udarila" Tadej Kostanjevec (Slovenija "A") in nosilec zlate olimpijske medalje iz Londona 2012, Giovanni Cernogoraz (Hrvaška "A"). Na vrhu sta bila s 120 zadetimi tarčami, nato pa je bil v razstreljevanju boljši Cernogoraz, ki je s tem osvojil prvo mesto.

Med mladinci je v posamični konkurenci zmagal Ivan Karabalić (Hrvaška) s 106 tarčami, Sašo Hrovat je bil drugi z eno tarčo manj, tretji pa Žiga Juretič (oba Slovenija) s 103 tarčami.