Strelci prinesli 4 medalje iz GP Wroclawa

Med 24. in 30. 3. 2018 je v Wroclawu potekal 9. Mednarodni turnir z zračno in mk puško na katerem so uspešno tekmovali tudi naši strelci, saj so prinesli v domovino kar 4 medalje in izboljšali dva državna rekorda.

Prvi dan tekmovanja so strelke in strelci tekmovali z mk puško v trojnem položaju. Med člani sta se uvrstila v finale Robert Markoja s tretjim (1166 krogov) in Rajmond Debevec s četrtim rezultatom kvalifikacij (1164 krogov). Dva kroga do uvrstitve v finale sta zmanjkala Eriku Kandaretu (1155 krogov), ki je osvojil 11. mesto, Jakob Petelinek pa je bil s 1129 krogi 21. V finalu žal Debevcu in Markoji ni šlo tako kot v kvalifikacijah, na koncu sta osvojila 5. (Debevec) in 6. mesto (Markoja).

Med članicami sta tekmovali Živa Dvoršak in Katarina Fevžer. Dvoršakova je v kvalifikacijah osvojila 4. mesto s 1166 krogi, Fevžerjeva pa je s 1128 krogi osvojila 27. mesto in postavila nov državni rekord za mladinke. V finalu je Dvoršakova prikazala odlično streljanje in na koncu s samo 0,2 kroga zaostanka osvojila srebrno medaljo.

Drugi dan so potekale tekme z zračno puško, kjer so med člani složno tekmovali Petelinek, Kandare in Markoja. Namreč osvojili so 15. (Petelinek s 614,9 kroga), 16. (Kandare s 614,3 kroga) in 17. mesto (Markoja s 612,4 kroga). Med članicami se je ponovno uvrstila v finale Živa Dvoršak, ki je s 622,2 kroga v kvalifikacijah osvojila 4. mesto. Nato pa v finalu osvojila 6. mesto. Tudi Katarina Fevžer je prikazala lepo streljanje in osvojila 25. mesto (610,8 kroga).

Tretji dan je ponovno potekalo tekmovanje v trojnem položaju. S 1171 krogi se je Rajmond Debevec z lahkoto uvrstil v finale, kjer je osvojil 4. mesto. Dva kroga do uvrstitve v finale sta zmanjkala Robertu Markoji (9. mesto s 1158 krogi), 4 kroge manj je imel Erik Kandare na 10. mestu, Jakob Petelinek pa je bil 14. s 1149 krogi.

V isti disciplini je v kvalifikacijah "eksplodirala" Živa Dvoršak, ki je bila najboljša z novim državnim rekordom 1181 krogov. Tudi v finalu ni imela konkurence in je osvojila zlato medaljo s 459 krogi. Ponovno je zelo dobro streljala Katarina Fevžer, ki je državni rekord popravila za 11 krogov in s 1139 krogi osvojila 23. mesto.

Zadnji dan tekmovanja je bila tekma v disciplini MK puška 50 m leže, ki so jo izvedli v mešani konkurenci članic in članov. V finale se je uvrstil samo Rajmond Debevec s 624,5 kroga. V finalu je nato pokazal vse svoje znanje in si za rojstni dan priboril najlepše darilo – zlato medaljo. Tekmovali so tudi Robert Markoja, ki je osvojil 15. mesto (618,1 kroga), Erik Kandare, ki je osvojil 28. mesto (616 krogov, Jakob Petelinek, ki je bil 43. (610,3 kroga) in mesto za njim Katarina Fevžer s 609,8 kroga.

Za konec tekmovalnega sporeda pa so organizatorji izvedli še tekmo mešanih parov. Med 5 najboljših ekip sta se z drugim mestom v kvalifikacijah uvrstila Živa Dvoršak in Jakob Petelinek. Tudi v finalu sta odlično streljala in na koncu osvojila bronasto medaljo. Samo 2 kroga sta ločila do finala Katarino Fevžer in Erika Kandareta, ki sta bila 6. z 824,2 kroga.