ŠSD Murska Sobota najuspešnejši klub na državnem prvenstvu v Kidričevem

SD Kidričevo je v soboto 24.3.2018 v Športni dvorani Kidričevo organiziralo vrhunec domače sezone za tekmovalce do 17. leta starosti. Med 421 prijavljenimi tekmovalci jih je bilo največ iz SD Grosuplje (23), SD Kovinar Ormož (19) in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (18). Mladi strelci so izboljšal 3 državne rekorde, najuspešnejše društvo pa je bilo ŠSD Murska Sobota s tremi državnimi prvaki in enim državnim podprvakom, sledilo pa jim je SD Kisovec s tremi državnimi prvaki.

 

 

Cicibanka Nika Skubic z novim državnim rekordom

 

Že v prvi disciplini smo na državnem prvenstvu videli nov državni rekord, ko je Nika Skubic (SD Kisovec) osvojila naslov državne prvakinje med cicibankami z novim državnim rekordom 187 krogov. Državna podprvakinja je postala Olivia Vočanec (SD Kovinar Ormož) s 180 krogi, tretje mesto pa je osvojila Anja Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 175 krogi.

V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa cicibank SD Kisovec (Skubic, Piskar, Piskar) s 506 krogi, druga je bila ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Jager, Kresnik, Matek), tretja pa ekipa SD Grosuplje (Krejan Cingerle, Kužnik, Zorc) s 489 krogi.

Državni prvak med cicibani je postal Gal Potrč (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 185 krogi. S krogom manj je postal državni podprvak Edbin Babača (SD Triglav Javornik - Koroška Bela), tretje mesto pa je osvojil Lucas Vočanec (SD Kovinar Ormož) s 178 krogi.

Ekipni državni prvaki med cicibani so postali strelci SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Potrč, Šulc, Iglar) s 513 krogi, s 4 krogi manj so naslov ekipnih državnih podprvakov osvojili cicibani SD Kovinar Ormož (Vočanec, Rudolf, Škorjanec), tretje mesto pa so osvojili mladi strelci SD Lotrič Železniki (Prezelj, Bratina, Koblar) s 497 krogi.

 

Tudi mlajši pionir Mišo Hari izboljšal državni rekord

 

V kategoriji mlajših pionirjev smo videli drugi državni rekord na tem prvenstvu. Izboljšal ga je Mišo Hari (ŠSD Murska Sobota) s 189 krogi in s tem osvojil naslov državnega prvaka. Naslov državnega podprvaka je osvojil Klemen Kerin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 4 krogi manj, še krog manj pa sta zadela Mark Rombo (SD Grosuplje) in Milan Galambos (ŠSK Coal Petišovci). Ker je več notranjih desetic zadel Mark Rombo je s tem postal tretji najboljši strelec v svoji kategoriji na državnem prvenstvu.

Najboljša ekipa na državnem prvenstvu med mlajšimi pionirji je postala ekipa SD Kisovec (Kralj, Judež, Škoberne) s 535 krogi. Drugo mesto so osvojili mlajši pionirji iz SD Gorjanci (Bohor, Kulovec, Strgar) s 527 krogi, tretje mesto pa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Kerin, Laznik, Vodišek) s 525 krogi.

 

Naslov državne prvakinje med mlajšimi pionirkami je pripadel Ines Živic (SD Postojna), ki je zadela 183 krogov. S krogom manj sta zaostali zanjo Tjaša Kužnik in Inja Urbas (obe SD Grosuplje). Ti dve tekmovalki sta imeli enako število notranjih desetic, tako da je za višjo uvrstitev odločal kriterij, katera tekmovalka ima boljšo zadnjo serijo. Z 92 krogi v zadnji seriji je bila boljša Tjaša Kužnik in s tem osvojila srebrno medaljo.

Naslov ekipnih državnih prvakinj med mlajšimi pionirkami so osvojile strelke iz SD Grosuplje (Urbas, Ribič, Andročec) s 523 krogi, z dvema krogoma manj so drugo mesto osvojile strelke SD Trzin (Vukadinović, Turšič, Šinko), tretje so bile strelke SD Postojna (Živic, Debevec, Hvala) s 505 krogi.

 

Naslov državnih prvakov med pionirji v Dolič in Trzin

 

Pri pionirkah s serijsko zračno puško je s 186 krogi naslov državne prvakinje v sezoni 2017/18 osvojila Kaja Mencinger (SD Dolič), drugo mesto je z dvema krogoma manj osvojila Ana Nuša Detela (SD 1956 Trbovlje). Boj za bronasto medaljo pa je bil odločen šele po štetju notranjih desetic, saj sta tako Meta Dobrovoljc (SD Vrhnika) kot tudi Špela Pišljar (SD Postojna) zadeli 183 krogov. Na koncu je bron pripadel Meti Dobrovoljc.

Naslov najboljše ekipe med pionirkami z zračno puško je osvojilo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Zupanc, Kalin, Kalin) s 530 krogi, drugo mesto je s 527 krogi osvojilo SD Kovinar Ormož (Voljč, Prejac, Zidarič). Enak rezultat kot Ormožani je imelo tudi SD Postojna (Pišljar, Bola Ujčič, Brecelj), vendar so slednji zaradi manj notranjih desetic osvojili 3. mesto.

Državni prvak pri pionirjih je postal Jan Emberšič (SD Trzin) s 185 krogi, Timotej Plahut pa je s 183 krogi osvojil 2. mesto. Tudi pri pionirjih je za tretje mesto odločalo število notranjih desetic, saj sta tako Domen Mušič Zupanc kot tudi Luka Lukić (oba SD Trzin) zadela 182 krogov, tretje mesto je na koncu osvojil Zupanc Mušič.

Ekipni pionirski državni prvaki so postali pionirji SD Trzin (Emberšič, Zupanc Mušič, Lukić) s 549 krogi, srebrno medaljo so osvojili pionirji SD Triglav Javornik – Koroška Bela (Korbar, Pogačnik, Klinar) s 520 krogi, bronasto pa pionirji SD "Koloman Flisar" Tišina (Ribaš, Novak, Žižek) s 517 krogi.

 

 

Kadeta Teja Barašin in Aleš Mitja Janc najboljša z zračno pištolo

 

Teja Barašin (SD Škofja Loka) je postala državna prvakinja z zračno pištolo med kadetinjami, s 356 krogi je imela dva kroga prednosti pred drugouvrščeno Pio Srpčič (SK Brežice), Nina Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) pa je s 351 krogi osvojila 3. mesto.

V ekipni konkurenci so bile najboljše kadetinje SK Brežice (Srpčič, Ščuri, Žilić) s 1053 krogi, srebrno medaljo so osvojile kadetinje SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje (Lunder, Žagar, Gorše) z 983 krogi, tretje so bile kadetinje SD Juršinci (Lajh, Lajh, Perko) z 966 krogi.

 

Najboljši kadet z zračno pištolo je postal Aleš Mitja Janc (SD Marok Sevnica), ki je zadel 370 krogov. 10 krogov manj je zadel Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in s tem osvojil drugo mesto , tretji je bil Marsel Krajnc (SK Ptuj) s 355 krogi.

Ekipni državni prvaki med kadeti z zračno pištolo so postali strelci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Jager, Lukež, Trkulja) s 1036 krogi, naziv druge najboljše ekipe v državi so osvojili kadeti iz SD Marok Sevnica (Janc, Prijatelj, Špan) s 1015 krogi, tretji pa so bili kadeti SK Ptuj (Krajnc, Kolarič, Vidovič) z 986 krogi.

 

Nov ekipni državni rekord kadetinj SD Grosuplje

 

Na koncu dneva so na strelišče stopili še kadeti in kadetinje s standardno zračno puško. Med kadetinjami je naslov državne prvakinje osvojila Teja Medved (SD Lotrič Železniki) s 406,3 kroga. Z rezultatom 405,8 krogov je vse presenetila mlada Sara Slak (SD Grosuplje) in osvojila drugo mesto, tretja je bila Naja Prezelj (SD Lotrič Železniki) s 405,6 krogi.

Kadetinje SD Grosuplje (Slak, Predalič Pulko, Kolenc) so ekipni državni rekord izboljšale za skoraj 9 krogov in ta sedaj znaša 1209,9 krogov ter s tem postale najboljša ekipa v državi. Drugo mesto so s 1174,7 kroga osvojile kadetinje SD Lotrič Železniki (Medved, Prezelj, Frelih), tretje mesto pa je pripadlo kadetinjam SD "Jezero" Dobrovnik (Ferencek, Podgoršek, Gavrič) s 1163.2 krogoma.

 

Državni prvak med kadeti je postal Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) s 403,7 kroga, Tjan Kazar (SD "Koloman Flisar" Tišina) je osvojil srebrno medaljo s 402,6 krogi, tretji je bil Blaž Lužar (SD Olimpija) s 402,4 krogi.

Naslov ekipnega državnega prvaka je pripadel kadetom ŠSD Murska Sobota (Sočič, Farkaš, Makari) s 1190,7 krogi, državni podprvaki so postali kadeti iz SD "Koloman Flisar" Tišina (Kazar, Kuhar, Rebrica) s 1176,7 krogi, tretja ekipa v državi pa je SD Olimpija (Lužar, Kušar, Furlan) s 1171,3 krogi.

 

Vsem tekmovalcem čestitamo na uspehih!

 

 

 

 

 

Fotografije FB SZS

Rezultati

 

Martin Kolar

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si