Na Memorialu Vladimirja Kebra do zadnjih norm

Strelsko društvo Slovenske Konjice je 10. in 11. marca organiziralo tradicionalni 5. Memorial Vladimirja Kebra na katerem je tekmovalo 159 tekovalcev in 33 ekip. To tekmovanje je bilo hkrati tudi zadnja možnost za dosego norm za nastop na državnem prvenstvu.

Dobrovoljčeva in Jilek najboljša med pionirji

V soboto so najprej tekmovali tekmovalci s serijsko zračno puško. V kvalifikacijah je bila med pionirkami najboljša Meta Dobrovoljc (SD Vrhnika) s 180 krogi. Z enakim rezultatom ji je sledila Ana Nuša Detela (SD 1956 Trbovlje), tretja pa je bila Tija Šiles (SD Vrhnika). Tekmovalke so se zatem pomerile še v finalu, kjer je svojo premoč ponovno pokazala Meta Dobrovoljc in osvojila zlato medaljo. Tije Šiles je bila z 1,4 kroga manj srebrna, bron pa je pripadel Ani Nuši Deteli.

Med pionirji je bil s 184 krogi v kvalifikacijah najboljši Anton Korbar (SD Triglav Javornik – Koroška Bela), sledil mu je Timotej Plahut (ŠSD Murska Sobota) na drugem mestu s 181 krogi, dva kroga manj pa je imel Nik Kralj (SD Kisovec) na tretjem mestu. Tudi pionirji so se med seboj "udarili" v finalu. Najbolje je streljal Ambrož Jilek (SD Vrhnika) in osvojil prvo mesto. Skoraj 5 krogov manj je imel na drugem mestu Anton Korbar, tretji pa je bil David Gyorek (ŠSD Murska Sobota).

S serijsko zračno puško so se pomerili tudi tekmovalci v članski konkurenci. Med članicami je bila najboljša Saška Nerat (SD bratov Dobrotinšek Vojnik) s 179 krogi, drugo mesto je osvojila Natalija Oberč Grmek (SD Vrhnika) s 173 krogi, tretje pa Cvetka Žlebnik (SD Tone Okrogar Nestl Mežica) s 158 krogi.

Med člani je bil v isti disciplini najboljši Milan Hrovat (SD Dolič) s 181 krogi, sledila pa sta mu Lado Kovač na drugem mestu in Uroš Skubic (oba SD Dolič) na tretjem mestu (oba s 3 krogi zaostanka).

Jagoda Tkalec in Kevin Venta z novima državnima rekordoma

Med članicami z zračno pištolo je zmagala Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), ki je z rezultatom 568 krogov dosegla nov kvalifikacijski državni rekord. Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) ji je sledila s 557 krogi, Valerija Kufner (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) pa s 544 krogi.

Pri članih z zračno pištolo je pripravil presenečenje Mario Hološ (SD Trzin), ki je bil v kvalifikacijah najboljši s 579 krogi. Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) je bil s 4 krogi manj drugi, Boštjan Simonič (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) pa s 568 krogi tretji. V finalu Kevin Venta ni dovolil presenečenja in je vodil od prvega do zadnjega strela ter zmagal z novim državnim rekordom 240,7 kroga. Z več kot 4 krogi zaostanka je drugo mesto osvojil Klemen Tomaševič (SD Lotrič Železniki), Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof) pa je bil tretji.

Med mladinkami z zračno puško najboljša Nuša Žnidarič, Vesna Markelj presenetila reprezentantke

S standardno zračno puško je bila z rezultatom 619,7 kroga najboljša v kvalifikacijah Nuša Žnidarič (SD Kovinar Ormož), 0,6 kroga mnaj je imela Nuša Špindler (SD Mesto Ljutomer), Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) pa je bila s 614,9 kroga tretja. Finale je bilo zelo zanimivo, saj do zadnjega strela nismo vedeli katera tekmovalka bo najboljša. Nuša Žnidarič je bila od 10 finalnega strela dalje sicer v vodstvu, vendar je s ponesrečenima zadnjima streloma zapravila skoraj vso prednost. Urška Hrašovec se ji je čisto približala in na koncu je bila prednost samo 0,1 kroga v prid Žnidaričeve. Tretje mesto je osvojila Naja Prezelj (SD Lotrič Železniki).

Med članicami z zračno puško je bila v kvalifikacijah s 621,4 kroga najboljša Sonja Benčina (SD Olimpija). Z osebnim rekordom 621,2 kroga ji je na drugem mestu sledila Vesna Markelj (SD Lotrič Železniki), medtem ko bila tretja Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož) s 617,6 kroga.  V finalu je po malo slabšem začetku Vesna Markelj ulovila svoj tempo, ga stopnjevala do konca in osvojila zlato medaljo z 246,8 kroga. Srebrno medaljo je osvojila Sonja Benčina z 244,7 kroga, bronasto pa Urška Kuharič.

Nejc Klopčič najboljši mladinec, Jakob Petelinek najboljši med člani

Med mladinci z zračno puško je bil v kvalifikacijah najboljši Nejc Klopčič (SD Trzin) s 613,1 kroga, Jure Sočič je bil drugi s 610,1 kroga, Patrik Farkaš (oba ŠSD Murska Sobota) pa tretji s 601,8 kroga. Klopčič je bil najboljši tudi v finalu, saj je po 10 strelih prevzel vodstvo in nato povečeval razliko do ostalih tekmovalcev do konca. Zmagal je z rezultatom 244,6 kroga. S 4,5 kroga zaostanka je drugo mesto osvojil Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), tretje mesto pa Jure Sočič.

V kvalifikacijah članov z zračno puško je bil najboljši Franc Pinter (SD Kamnik) s pol kroga prednosti pred domačinom Jakobom Petelinkom, ki tekmuje za Cerkniško društvo strelk in strelcev. S 613,5 kroga je bil tretji Anže Presterel (SD Triglav Javornik – Koroška Bela). Tako kot je bil Klopčič nedosegljiv za ostale mladince, je bil tudi Petelinek v finalu nedosegljiv za ostale člane. Zmagal je z več kot 3 krogi prednosti pred Anžetom Presterelom, ki je osvojil drugo mesto. Prvovrstno presenečenje pa je pripravil Simon Potrč (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), ki je premagal tako Franca Pinterja kot tudi Benjamina Jodla, in osvojil 3. mesto.

rezultati