Strelec leta Rajmond Debevec, strelka Jasmina Maček

Strelec leta 2017

Strelska zveza Slovenije je 13. 12. 2017 v prijetnem ambientu Gostilne Soklič pri Dobu na že 37. razglasitvi najboljših strelcev v letu 2017 podelila priznanja za športne dosežke, priznanja za organizacijsko delo in seveda proglasila najboljše strelke in strelce po kategorijah. Podelitev je popestrila mlada strelka iz SD Olimpija Alja Bračun, ki je pokazala, da ni samo odlična strelka temveč tudi odlična glasbenica, saj nam je kar dvakrat polepšala večer z izvrstnim igranjem na flavto.

Lovoriko najboljše strelke leta 2017 je osvojila Jasmina Maček, članica SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, ki je na EP v Bakuju postala evropska podprvakinja v disciplini mešanih parov v trapu z reprezentančnim kolegom Tomažem Blazinškom. Na odru ji je delal družbo Rajmond Debevec iz SD Olimpija, ki je naslov najboljšega strelca leta osvojil že 33.  Rajmond si je to nagrado priboril zavoljo odličnega tekmovanja na EP v Bakuju, kjer je osvojil dve posamični in eno ekipno kolajno. Poleg tega pa je v letošnji sezoni izboljšal ali izenačil še pet državnih rekordov. Strelsko društvo Grosuplje je tako kot lani osvojilo naslov najboljšega strelskega društva v Sloveniji, saj je dosežki svojih varovancev v vseh starostnih kategorijah in številnimi reprezentanti bilo boljše od konkurence.

V mladinski kategoriji sta strelca s pištolo postala najboljša strelca leta. Naslov najboljše mladinke leta 2017 je osvojila Jagoda Tkalec iz SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, najboljši mladinec pa je postal Jože Čeper iz SD Vremščica Vremski Britof.

Med kadetinjami je naslov kadetinja leta 2017 postala Katarina Fevžer iz SD Slovenske Konjice. Na odru ji je družbo delal najboljši kadet leta Rene Maček iz  SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, ki očitno stopa po očetovih stopinjah.

Pionirka leta 2017 je postala Sara Slak iz SD Grosuplje, pionir leta pa Nik Matek iz SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem. Rezultati, ki sta jih v letu 2017 dosegla kažeta, da imamo kvaliteten podmladek.

Fotografije FB SZS