Lukićeva ponovno rekordno!

V Beogradu je med 8. in 10. 12. 2017 potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje v streljanju. 8. in 9. 12. Trofej Beograda, 10. 12. pa Velika nagrada Beograda. In na prav vseh tekmah so blesteli tudi naši strelci.

Trofeja Beograda

Kuharičeva in Šumak tretja v mešanih parih!

8. 12. je bila tekma mešanih parov, kjer so sodelovale tri slovenske ekipe. Najvišje in kar na tretje mesto sta se v finalu uvrstila predstavnika ekipe SD Kovinar Ormož 1 Urška Kuharič in Jan Šumak. Pred njima sta bila na prvem mestu aktualna evropska prvaka Andrea Arsović in Milutin Stefanović ter na drugem mestu predstavnika SD Dalmacijacementa Marta Željković in Marin Cerina. Odlično sta streljala tudi mlada predstavnika SD Trzin Suzana Lukić in Maj Kadunc, ki sta bila 7., predstavnika SD Kovinar Ormož 2 Nuša Žnidarič in Žan Tomažič pa 25.

Lukićeva z državnima rekordoma do dvojne krone!

Suzana Lukić (SD Trzin) je v soboto pripravila presenečenje dneva, saj je z novim mladinskim državnim rekordom zmagala tako v mladinski konkurenci kot tudi v članski. Novi kvalifikacijski državni rekord sedaj znaša 418,3 kroga, mladinski finalni državni rekord pa 250,4. Lukićevi je zaradi obeh zmag pripadel tudi pokal Trofeja Beograda, ki ga je dobila v trajno last.

Lukićeva je bila v kvalifikacijah s 418,3 kroga nepremagljiva tako v članski kot tudi mladinski konkurenci. Med mladinkami se je na drugo mesto uvrstila Marija Zavišić (SD Policajac) s 416,6 kroga, njena klubska sotekmovalka Ivana Marić pa je bila tretja s 416,2 kroga. Katarina Fevžer (SD Slovenske Konjice) je bila s 408,1 kroga 24., Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 406,7 kroga 29., njena klubska sotekmovalka Nikita Lenarčič s 404,6 kroga 33., Nuša Žnidarič s 403,2 kroga 35. in Klara Osrajnik (SD 1. Pohorski bataljon Ruše)  s 387,8 49.

V finalu je tekmovalo 8 najboljših strelk v skupni konkurenci mladink in članic. Lukićeva je bila tudi v finalu nepremagljiva in je z novim državnim rekordom premagala vse strelke, drugouvrščeno Lauro Georgeto Coman (Romunija) za več kot en krog. Na tretje mesto se je uvrstila Ana Kobilšek (Hrvaška), ki je v kvalifikacijah zasedla drugo mesto s 417,8 kroga.

Nekoliko v senci tega rezultata je ostala Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož), ki je med članicami z izvrstnim rezultatom 416,5 kroga za samo 0,2 kroga ostala izven finala in osvojila 10 mesto.

Venta 8. v finalu!

V kvalifikacijah zračne pištole je z rezultatom 577 krogov 5. mesto osvojil Kevin Venta (SD Kovinar Ormož). Žal pa se mu je v finalu roka nekoliko tresla, saj je zadel samo 3 desetke, tako da je končal na končnem osmem mestu. V kvalifikacijah je bil s kar 587 krogi z naskokom najboljši Damir Mikec (SK Policajac)! V finalu pa ni začel najbolje, je pa izboljševal strele in na koncu pristal na drugem mestu za odličnim madžarskim tekmovalcem Miklosem Tatrai-em. Tretje mesto je osvojil Juraj Tužinsky (Slovaška).

Z zračno puško pri članih brez finala

Nekoliko slabše so se odrezali strelci z zračno puško. Najbolje je streljal Benjamin Jodl (SD 1. Pohoski bataljon Ruše), ki je z rezultatom 619,4 kroga v močni konkurenci zaostal za finalom za slaba 2 kroga. Od ostalih slovenskih strelcev se mu je najbolj približal Jan Šumak (SD Kovinar Ormož) s 617,9 kroga na 24. mestu. Zmagal je Miran Maričić, aktualni svetovni mladinski prvak, ki je pustil za sabo še Borno Petanjka (oba Hrvaška) in Millenka Sebića (Srbija).

V skupni konkurenci članov in mladincev so od naših strelcev nastopali še Robert Markoja (SD Štefan Kovač Turnišče), ki je s 616,9 kroga osvojil 28. mesto, Jan Kolenc (SD Grosuplje) je bil s 615,2 kroga 33., Maj Kadunc s 613,5 kroga 39., Žan Tomažič  s 611,3 kroga 45., Simon Potrč (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 609,6 kroga 49., Uroš Maučec (SD Štefan Kovač Turnišče) s 609 krogi 51., Jakopiček Patrik z osebnim rekordom 607,4 kroga 54., Viljem Ravnikar (SD 1956 Trbovlje) s 607,2 kroga 55., Nejc Klopčič (SD Trzin) s 606,9 kroga 56., Jernej Adlešič (SD Trzin) s 603,9 kroga 60., Jan Tement (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 599,2 kroga 68. in Andraž Dovč (SD Tabor Ježica) s 593,9 kroga 72.

V mladinski konkurenci je bil Jan Kolenc najboljši izmed naših strelcev na 15. mestu, Maj Kadunc je bil 19., Žan Tomažič 24., Patrik Jakopiček 30. in mesto za njim Nejc Klopčič. Tudi med mladinci je bil najboljši Miran Marišić (Hrvaška) s 625,5 kroga, na drugem mestu mu je sledil Lazar Kovačević (SK Jagodina 92) s 623,9 kroga, tretji pa je bil Peter Vas (Madžarska) s 622,8 kroga.

Velika nagrada Beograda

Venta 4. v finalu

Na tekmovanju za Veliko nagrado Beograda je v kvalifikacijah izjemno streljal Kevin Venta, saj je s 582 krogi zaostal le za Dimitrijem Grgićem (SK Akademac).  Grgić se je s 583 krogi najbolj približal svetovnemu rekordu v konkurenci pištole, zato je dobil v dar od sponzorja tekmovanja novo zračno pištolo. V finalu je Venta odlično streljal, žal pa mu je predzadnji strel v 8,6 odnesel medaljo, tako da se je moral zadovoljiti s vseeno odličnim 4. mestom. V finalu je šla zmaga Damirju Mikcu, drugo mesto je osvojil Juraj Tužinsky, tretje pa Samuil Donkov (Bolgarija).

Kuharičeva in Lukićeva finalistki

V finale zračne puške v ženski konkurenci sta se uvrstili Urška Kuharič in Suzana Lukić. Kuharičeva je bila s 416 krogi v kvalifikacijah 6., Lukićevi pa se je poznala utrujenost in je zadela "samo" 415,4 kroga, kar je zadostovalo za 8. mesto. V finalu je Lukićeva ostala na 8. mestu, Kuharičeva pa napredovala na 5. mesto. Prvo mesto je osvojila Andrea Arsović (SK Partizan) pred Ivano Marić (SK Policajac), tretja pa je bila Laura Georgeta Coman (Romunija). Slednja je zaradi kvalifikacijskega rezultata 418,9 kroga, kar je bilo najbližje svetovnemu rekordu v kategoriji puške, od sponzorja tekmovanja dobila v dar novo zračno puško.

Od naših tekmovalk so nastopale še Urška Hrašovec, ki je bila s 409,9 kroga 39., Nikita Lenarčič s 409 43., Nuša Žnidarič s 407,4 49., Katarina Fevžer s 405,7 kroga 55. in Klara Osrajnik s 392,4 kroga 74.

Jodl ponovno blizu finala

Benjamin Jodl je lepo popravil rezultat iz prejšnjega dne, saj je tokrat v kvalifikacijah zadel 621 krogov (14. mesto). Vendar pa je bila konkurenca izjemna, kajti je bilo za vstop med 8 najboljših strelcev potrebno zadeti kar 623,8 kroga. Zelo dobro je streljal tudi mladi Maj Kadunc, ki je zadel 619,7 kroga in pristal na 21. mestu. V finalu je bil najboljši Peter Vaš (Madžarska), drugo mesto je osvojil Milutin Stefanović (Srbija), tretje pa Borna Petanjek (Hrvaška).

Jan Kolenc je bil 33. (615,6), Robert Markoja 34. (614,3), Jan Šumak 37. (612,6), Viljem Ravnikar 39. (611,6), Uroš Maučec 41. (611,1), Patrik Jakopiček z novim osebnim rekordom (610,1) 43., Jernej Adlešič 49. (608,2), Simon Potrč 50. (607,1) kroga, Žan Tomažič (607), Nejc Klopčič 52. (606,3), Andraž Dovč 63. (598,4) in Jan Tement 69. (594,2).