Kadetske priprave Murska Sobota

Med 28. in 31. 10. 2017 so potekale tradicionalne kadetske priprave na katere so prišli najboljši strelci te selekcije. Tokrat so ponovno potekale v največjem mestu pokrajine, ki slovi po prekmurski gibanici, bograču in zelo zanimivem narečju. Murska Sobota je nazadnje gostila priprave v času krompirjevih počitnic daljnega leta 2005.

Tudi tokrat so bili udeleženci iz cele Slovenije, največ jih je prišlo is SD Lotrič Železniki (Anja in Naja Prezelj, Teja Medved in Matija Demšar), po dva tekmovalca sta prišla iz SD Trzin (Ažbe Janežič in Kristjan Vinko), iz SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Nikita Lenarčič in Patrik Jakopiček) in iz SK Brežice (Pia Srpčič in Sara Ščuri), po en tekmovalec oziroma tekmovalka pa iz SD Kidričevo (Ivo Cicmanovič Zimet), SK Ptuj (Nik Volgemut), SD Domžale (Matija Kecelj), SD Liboje (Neža Vodeb), SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Nina Bogša), SD Jože Kovačič Šentvid pri Stični (Jan Hribar) in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Dejan Jager), iz SD Slovenske Konjice (Katarina Fevžer), iz SD Dolič (Špela Rutnik) in iz domačega kluba ŠSD Murska Sobota (Jure Sočič). Ker pa je strelišče dopuščalo sta se nam od domačinov pridružila še Blaž Makari in Patrik Farkaš. Seveda pa strelci niso bili sami na strelišču, z njimi smo bili naslednji trenerji: Tomaž Prelec, Davor Mlinarič, Marjan Hribar, Stanka Miholič, Stanko Podlesnik, Damijan Klopčič, Sandi Masnec, Martin Fevžer, Robert Mencinger, Ernest Sečen, vodja reprezentance Andreja Vlah in Martin Kolar. Žal pa se je kar nekaj trenerjev odpovedalo udeležbi na pripravah in pogrešali smo njihov prispevek.

Ker ima strelišče v Murski Soboti samo 3 elektronske tarče, smo za potrebe priprav "modernizirali" strelišče z elektronskimi tarčami Strelske zveze. Na takem strelišču so treninge mladi perspektivni strelci opravljali dvakrat dnevno, spoznavali so pomen pisanja strelskih dnevnikov, spoznali so osnove streljanja, priprave na trening oziroma tekmo, kondicijske treninge in izboljševali so tehniko streljanja. Poleg tega pa smo imeli tudi dva obiska. Drugo večer nas je obiskal dobitnik srebrne olimpijske medalje iz POI v Londonu 2012 in POI v Riu 2016, Franček Gorazd Tiršek. Predstavil nam je strelski šport iz njegovega vidika in dal strelcem veliko praktičnih nasvetov za katere upamo, da jih bodo upoštevali. Treji dan nas je že na popoldanskem treningu obiskala psihologinja, nekdanja uspešna strelka z zračno puško in večkratna državna prvakinja Saša Marija Ratnik, ki je bila pred leti tudi sama kot perspektivna kadetinja na teh pripravah. Najprej je strelcem predstavila psihično pripravo na tekmo, po večerji pa jim je predstavila še vizualizacijo v teoriji in praksi. Zadnji dan smo zaključili s testiranji na scatt-ih in z analizo treningov ter šli praznovat dan reformacije in noč čarovnic.

SZS se zahvaljuje za gostiteljstvo ŠSD Murska Sobota, da so nas prijazno sprejeli v svoje prostore, vsem ki so prijazno odstopili SIUS-e za lažjo izvedbo priprav in pa ŠD Črenšovci za posojo stojal za elektronske tarče.