Izvedena šola streljanja trap

V soboto 07.10.2017 sta bili v Ormožu (na fotografiji) in v Rakičanu organizirani šoli streljanja s puško šibrenico v disciplini trap. Odziv je bil nad pričakovanji, saj se je šole udeležilo 41 slušateljev (Rakičan 22, Ormož 19). Šolo sta vodila ob pomoči domačinov in strelskih inštruktorjev Nikolaj Mejaš in Savo Strmole.

 

 

Strelska zveza Slovenije je pristopila k izvajanju aktivnosti za povečanje števila strelcev s puško šibrenico oz. discipline trap. V osnovi je namen povečati število tekmovalcev, od tega vsaj nekaj mladincev in mladink. S povečanjem tekmovalcev pa bi se aktiviral tudi strokovni kader, trenerji in inštruktorji, saj sedaj zaradi nazadovanja te discipline njihova aktivnost ni bila dovolj izkoriščena.

 

Še največ novih članov si obetamo iz lovskih vrst, saj sta si disciplini streljanja kljub različnosti precej sorodni. Pričakujemo, da se bodo zainteresirani včlanili v najbližja strelska društva, ter tako oživili športno streljanje na streliščih, saj jih je bilo kar nekaj v zadnjih letih moderniziranih.

 

pg

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si