Uspešne priprave za kadete v Kidričevem in Murski Soboti

Strelska zveza Slovenije je 19. in 20. avgusta organizirala vikend priprave za tekmovalce z zračno puško v kadetski kategoriji v Kidričevem. Priprav so se udeležili Brina Stajnko, Ažbe Janežič, Kristjan Vinko, Alja Bračun, Olja Kolenc, Zala Katarinčič in Maja Tkalec. Od domače ekipe se je pridružil Ivo Cicmanovič Zimet.

Treningi so potekali dvakrat dnevno, s tem da so tekmovalci oba dopoldneva trenirali na strelišču SD Kidričevo, kjer so pilili tehniko in izvedeli detalje, ki jim bodo pomagali pri njihovi nadaljnji strelski poti. Sobota popoldne je bila delno namenjena namenjena pridobivanju in piljenju strelskih veščin, delno pa pridobivanju splošne kondicije. Splošno kondicijo so pridobivali v fitnesu, kjer so izvajali obhodno vadbo za izboljšanje vzdržljivosti v moči. Seveda nismo pozabili tudi na preventivo, zato so izvajali tudi vaje za krepitev stabilizatorjev hrbtenice.

Za nedeljo popoldne pa smo imeli napovedan tekaški vzdržljivostni trening, vendar nam je slabo vreme pokvarilo načrte, zato smo ponovno izvedli strelski trening.

Če želite uživati na tekmi, morate na treningih trpeti (A. Šimundža)

En vikend kasneje smo organizirali priprave tudi v Murski Soboti. Tokrat smo na velikem strelišču se je udeležilo nekoliko manj povabljenih tekmovalcev. Pridružili so se nam Urh Dragičevič, Leon Režonja, Nika Nagy, Natalija Gjergjek in Nika Biškup. Poleg tega pa sta se nam pridružila še Jure Sočič in Patrik Farkaš kot predstavnika domačinov.

Tudi v Murski Soboti smo trenirali dvakrat dnevno s tem, da so bili dopoldanski treningi, ki smo jih imeli na streliščiu SŠD Murska Sobota, namenjeni učenju in piljenju strelskih elementov, popoldanski treningi pa namenjeni izključno pridobivanju splošne kondicije. Namreč v bližini smo imeli Rekreacijski park Fazanerijo v katerem je poleg nogometnega štadiona tudi kopališče in trim steza, ki smo jo tudi uporabili za potrebe naših treningov. V povezavi s Fazanerijo pa je povezana tudi lepa zgodba, saj smo na enem izmed treningov pred štadionom srečali Anteja Šimundžo. Ko je videl, da so ga mladci prepoznali, nam je pristopil in spregovoril nekaj besed z njimi. Med drugim jim je dejal tudi: "Če želite uživati na tekmi, morate na treningih trpeti!" Upamo, da mladina tega ne bo pozabila.

SZS se zahvaljuje za izvedbo treningov vsem sodelujočim trenerjem, za pomoč pri organizaciji priprav pa domačim strelskim društvom. Brez vas nam ne bi uspelo.