Nova državna rekorda na Kebrovem memorialu

Strelsko društvo Slovenske Konjice je 25. in 26. februarja organiziralo že 4. Memorial Vladimirja Kebra. To tekmovanje je hkrati s tekmo Svetovnega pokala, ki poteka te dni v New Delhiju, zadnja kontrola pred prihajajočim Evropskim prvenstvom. Izkazalo se je, da so naše strelke in strelci v zelo dobri formi, kar nenazadnje potrjujejo tudi doseženi državni rekordi.

S pištolo najboljši Raušlova, Volgemutova, Tomaševič in Ušeničnik

V zelo okrnjeni konkurenci treh mladink je bila najboljša Vita Volgemut (SK Ptuj) s 350 krogi pred Urško Gmajnič (SK Brežice) in Aleksejo Vignjevič (SD Kovinar Ormož). Med petimi tekmovalkami v članski konkurenci je največ pokazala Majda Raušl (SK Ptuj), ki se je za zmago do zadnjega strela borila z mladinko Jagodo Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Na tretje mesto se je uvrstila še ena tekmovalka iz Rečice pri Laškem - Ksenija Vodopivec.

Med mladinci je tokrat suvereno zmagal z nekoliko slabšim rezultatom kot običajno Luka Ušeničnik, na drugo in tretje mesto pa sta se razporedila še Matija Demšar in Domen Celec (vsi trije SD Škofja Loka).

v članski konkurenci je bilo nekoliko več tekmovalcev. V odsotnosti Kevina Vente, ki nas zastopa na tekmovanju v Indiji, je v finalu največ zbranosti in mirne roke pokazal sedmouvrščeni v kvalifikacijskem delu Klemen Tomaševič (SD Lotrič Železniki), drugi je bil Aleksander Ošep (SD Juteks Žalec), tretji pa Matej Krajnčič (SK Brežice). V kvalifikacijah vodilni Sašo Stojak (SK Ptuj, 571 krogov) je zasedel četrto mesto.

Lazarjeva in Ratnikova izboljšali državna rekorda

Med osemnajstimi mladinkami z zračno puško je bila tokrat najboljša Lia Lazar (SD IX. korpusa Piran), ki je v finalu s 245,2 kroga izboljšala državni rekord final. Do konca se je za zmago borila Suzana Lukić (SD Trzin), ki je izgubila vodstvo z zadnjim strelom in zasedla drugo mesto. Tretje mesto pa je dosegla Vesna Markelj (SD Lotrič Železniki), ki je po dolgem času spet pokazala svoje znanje in sposobnosti in se uvrstila na vrh.

Ne dolgo po Liinem rekordu nas je prijetno presenetila še Saša Marija Ratnik SD “Koloman Flisar” Tišina, ki je v finalu članic z zadnjima dvema streloma v 10,9 potrdila zmago in dosegla nov državni rekord final 251,0 krogi. Druga je bila vodilna po kvalifikacijah Živa Dvoršak (SD Olimpija), tretja pa Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje).

Mladinci odlično pripravljeni

Pri mladincih je v finalu imel najbolj mirno roko Domen Jarni (OSZ Kočevje), ki je z zadnjima streloma premagal do tedaj vodilnega Jakoba Petelineka (Cerkniško društvo strelk in strelcev). Na tretje mesto pa se je uvrstil Maj Kadunc (SD Trzin). Veselijo nas tudi rezultati mladincev v kvalifikacijskem delu, saj je Erik Kandare (Cerkniško društvo strelk in strelcev) po nekoliko slabšem začetku dosegel 618,9 kroga, Jakob Petelinek pa 616,0.

V članski konkurencu je kljub nekaj ponesrečenim strelom zmagal Željko Moičević (SD Grosuplje), za 0,2 kroga je zaostal za njim Anže Presterel (SD Triglav Javornik - Koroška Bela), na tretje mesto pa se je uvrstil Franc Pinter (SD Kamnik), ki je bil s vodilni s 619,9 kroga.

Pri pionirjih zmagi v Grosuplje in Ljutomer

Konjičani so v sklopu tekmovanja organizirali tudi tekmo s serijskim orožjem v pionirski in članski konkurenci. Med prionirkami sta prvi dve mesti odšli v SD Grosuplje, v finalu je zmagala Laura Erjavec pred vodilno iz kvalifikacij Saro Slak, tretje mesto pa je obdržala Danijela Maček (ŠSD Murska Sobota).

Pri pionirjih je zmagal Adam Vrbnjak (SD Mesto Ljutomer) pred Leonom Sadkom (Slovenske Konjice). Ta dva tekmovalca sta bila vodila že po kvalifikacijah, v finalu pa sta zamenjala mesti. Na tretje mesto pa se je iz šestega mesta v kvalifikacijah prebil Timotej Plahut (ŠSD Murska Sobota).

Hkrati so se v odprti konkurenci med sabo pomerili tudi člani in članice, ki pa so imeli srečo, da niso tekmovali v konkurenci s pionirji, saj so bili rezultati najboljših izenačeni.

Pri članih je zmagal Lado Kovač (SD Kisovec) pred Jožetom Pavličem (SD Juteks Žalec) in Igorjem Makarijem (ŠSD Murska Sobota).

Med članicami je največ pokazala Nerat Saška pred Marijo Hrastnik (SD Celjska četa) in Oberč Grmek Natalijo (SD Vrhnika).