Zmage na 7. državnem prvenstvu mešanih parov v streljanju z zračnim orožjem v Trzin, Železnike, Ljubljano in Rečico pri Laškem

 

V telovadnici Osnovne šole Turnišče je v nedeljo potekalo že četrto državno prvenstvo. Po letih 1994 in 1997, ko sta v Turnišču potekali državni prvenstvi za člane in mladince ter državnem prvenstvu za mlade do 17 let, ki so ga v Strelskem društvu Štefan Kovač Turnišče pripravili leta 2017, je bilo tokratno državno prvenstvo v enem izmed krajev z najdaljšo tradicijo strelstva v regiji, prvo tovrstno tekmovanje v disciplini mešani pari.



Uradno odprtje z visokimi gosti



Po prvi kvalifikacijski skupini mladincev z zračno puško je bilo na sporedu uradno odprtje državnega prvenstva. Ta čast je pripadla županu Občine Turnišče Borutu Horvatu, pred tem pa sta spregovorila še predsednik Strelske zveze Slovenije Ljubo Germič in poslanec državnega zbora Tine Novak.

Najštevilčnejši Gorenjci, domačini tekmovali s štirimi mešanimi pari



V Turnišču se je v nedeljo pomerilo kar 61 mešanih parov s skupno 122 tekmovalkami in tekmovalci iz 25 strelskih društev in klubov iz celotne države. Najštevilčnejša je bila zasedba iz Železnikov s šestimi tekmovalnimi pari, iz Ruš in Rečice pri Laškem je nastopilo pet mešanih parov, medtem ko je imelo domače strelsko društvo na tekmovališču štiri mešane pare.



Z zračno puško najbolj natančna Teja Medved in Aljaž Kerlatec iz Trzina

 

 

Finalne tekme za medalje so dokazale, kako zanimiv je lahko tovrstni format tekmovanja, ki so si ga lahko gledalke in gledalci ogledali tudi v spletnem prenosu v živo. V elitni članski konkurenci sta zlato medaljo osvojila Teja Medved in Aljaž Kerlatec iz Strelskega društva Trzin, ki sta bila v finalu boljša od Urške Hrašovec in Patrika Jakopička iz Strelskega društva 1. pohorski bataljon Ruše. Na tretje mesto se je uvrstil drugi tekmovalni par iz Trzina, ki sta ga zastopala Suzana in Luka Lukič.

 


Zlato za Železnike, srebro za Ptuj

 

 S pištolo so bili gledalci priča izvrstnemu finalnemu streljanju, ki sta ga demonstrirala tekmovalna para, ki sta hkrati tudi lastnika aktualnega državnega rekorda v disciplnini, ki je od olimpijskih iger v Tokiu tudi del olimpijskega programa. Zmaga je pripadla Anji Prezelj in Klemnu Tomaševiču iz Strelskega društva Lotrič Železniki, srebrna pa sta bila Sašo Stojak in Majda Raušl iz Strelskega kluba Ptuj. Tretje mesto sta osvojila Jagoda Tkalec in Jože Čeper.

 

 

Najboljši mešani pari med mladinci iz vrst Olimpije in Rečice pri Laškem

Pri mladincih sta z zračno puško zmagala Tina Horvat in Maksimiljan Žarič iz Olimpije, druga sta bila Zoja Kalin in Simon Schuller iz Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem, tretja pa Nika Skubic in Gašper Judež iz Strelskega društva Kisovec. Z zračno pištolo je pri mladincah zmagal par iz Rečice pri Laškem, ki sta ga predstavljala Eva Vodopivec in Gašper Kajtna Poženel, druga sta bila Eva Vovk in Renee Lenzi iz Strelskega društva Vremščica Vremski Britof, tretja pa Taja Primožič in Žare Valcl iz Železnikov.

 



Turniščani in Tišinčani do devetih mest



Med pomurskimi mešanimi pari sta najvišjo uvrstitev pri članih z zračno puško z devetim mestom dosegla Žana Rudaš in Leon Režonja iz domačega strelskega društva. Pri mladincih s puško je mešani par Strelskega društva Koloman Flisar Tišina, ki sta ga predstavljala Urška Kreft in Patrik Cipot, prav tako dosegla deveto mesto.

 

 

Fotogalerija:
https://we.tl/t-1FiDuyNw8n

 
 
Uroš Maučec
SD Štefan Kovač Turnišče

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla