Tekmovanje za GP Slovenije 2023 v disciplini trap

Med 16. in 17. septembrom je na strelišču Gaj pri Pragerskem potekalo tekmovanje za Grand Prix Slovenije 2023 v organizaciji SD Trap Kungota. Na tekmovanje se je prijavilo čez 60 tekmovalcev iz petih različnih držav. V konkurenci je nato tekmovalo 57 strelcev. Največ jih je bilo iz sosednje Hrvaške, kar 30. Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem vremenu, zato so bili rezultati dobri. V končnih bojih za najvišje nagrade so sodelovali tudi naši tekmovalci.

Največ zadetkov v predtekmovanju je dosegel slovaški reprezentant Filip Praj, ki je bil tudi svetovni mladinski prvak. Zadel je 119 tarč (24,25,23,24,23). Pet tekmovalcev je zadelo po 116 tarč in dodatno razstreljevanje je določilo njihovo pozicijo v finalnem delu tekmovanja. Največ uspeha v razstreljevanju je imel Matjaž Lepen SD Trap Ormož (24,22,21,24,25), ki je zadel 12 tarč, sledil je Marko Hegol iz Hrvaške (23,22,23,24,24), ki je zadel 11 krat, iz četrtega mesta v finalu je startal Ian O Sullivan iz Irske (23,24,24,22,23), ki je zadel 2 tarči, na petem in šestem mestu pa sta se znašla Damir Lončar iz Hrvaške (23,24,22,23,24) in Dušan Hojnik iz SD Poetovio (24,23,22,22,25).

V finalni seriji je imel največ uspeha Matjaž Lepen, ki je na koncu slavil prvo mesto pred Filipom Prajem in ga premagal za en zadetek. Tretje mesto je pripadlo Damiru Lončarju, četrto mesto je zasedel Dušan Hojnik, peti je bil Ian O Sullivan, šesti pa Marko Hegol.

Dr. Milan Svetec

Rezultati: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2023/20230917_GP_Slovenija_trap.pdf

Obvestila

SPONZORJI