Na tradicionalnem 6. mednarodnem Pokalu Turnišča so nastopili strelke in strelci iz štirih držav ter poskrbelo za rekordno udeležbo.

Mednarodno tekmovanje se je na 8-steznem strelišču Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče pričelo v četrtek in zaključilo v soboto. V treh tekmovalnih dneh je svojo natančnost z zračno puško in pištolo preiskusilo 76 strelk in strelcev ter 17 ekip. Ob slovenskih udeležencih so v Turnišču tekmovali še strelci iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

Nova zmaga za Urško Kuharič

Ormožanka Urška Kuharič sicer letos ni izboljšala rekorda strelišča, ki ga je ob lanski zmagi postavila na lanskoletnem turnirju, a je vendarle z vrhunskim rezultatom 628,1 krogov, z več kot šest krogi prednosti pred drugouvrščeno Tejo Medved iz Trzina, zabeležila novo suvereno zmago v Turnišču. Na tretje mesto se je uvrstila Hana Strakušek iz Trbovlja, četrta je bila Avstrijska v vrstah radgonske ekipe Marlies Haindl in peta Lena Bakan Urisk iz Dobrovnika.

Druga zaporedna zmaga Avstrijca Alexandra Karlona, domačin Robi Markoja tretji

Med moškimi že drugo leto zapored najboljši Alexander Karlon iz sosednje Avstrije, sicer član Športno strelskega društva Radgona. Tokrat je dosegel 624,0 krogov, kar je njegov drugi najboljši osebni izid. Oba njegova najboljša rezultata sta bila tako postavljena v Turnišču, saj je na istem strelišču lani zmagal z osebnim rekordom. Drugo mesto je s 621,2 krogi dosegel Trzinčan Nejc Klopčič, tretje pa s 619,8 krogi domačin Robi Markoja. Četrti je bil s 619,1 krogi reprezentat iz Ruš Simon Potrč, na peto mesto pa se je s 614,3 krogi uvrstil Dušan Ziško iz Murske Sobote, ki sicer nastopa za Strelsko društvo Kolomana Flisarja Tišina.

Ekipno zmagali Trzinci

V ekipni razvrstitvi so bili med sedemnajstimi ekipami s 1853,0 krogi najboljši strelci iz Trzina. Ob Teji Medved in Nejcu Klopčiču, ki sta v posamičnih konkurencah moških in žensk osvojila srebro, je bil tretji član zmagovalne ekipe še Jernej Adlešič. Drugo mesto je s 1847,0 krogi osvojila ekipa Radgone, tretja pa je bila domača ekipa Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, katere člana sta ob Robiju Markoji še Leon Režonja in Uroš Maučec.

S pištolo zmagal Boštjan Simonič, za srebro odločilne podrobnosti

Z zračno pištolo je bil s 558 kori najbolj natančen Boštjan Simonič iz Strelskega društva Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu. Drugo in tretjeuvrščena Ludvik Pšajd iz Juršincev in Sašo Porok iz Ruš sta oba nastreljala po 554 krogov, a je o srebru nato v prid Pšajdu odločilo večje število notranjih desetk in boljša zadnja serija. Četrti je bil Jan Hribar iz Šentvida pri Stični, peti pa Avgust Horvat iz domačega strelskega društva.

Pištolska zmaga za ekipo iz Ruš

Med šestimi ekipami je bilo s pištolo najboljše Strelsko društvo 1. Pohorski bataljon Ruše s 1625 krogi, člani ekipe so bili Sašo Porok, Aleksadner Miuc Zelko in Sabina Suljič. Drugo mesto so s 1621 krogu dosegli strelci iz Juršincev, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa iz Miklavža pri Ormožu.

Uroš Maučec
SD Štefan Kovač Turnišče

Fotogalerija:

Obvestila

SPONZORJI

Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla