V Ciprski Larnaki trenutno poteka evropsko prvenstvo v streljanju na leteče tarče. Naši predstavniki, ki so tekmovali v disciplini trap pa so že zaključili s svojimi tekmovanji. Prvenstva so se udeležili trije člani in ena članica. Tekmovali so na tekmovanju posameznikov, v mešanih dvojicah in ekipno – člani.

 

 

Naša predstavnica med članicami, Jasmina Maček (SD Trap Š. Kovač M. Sobota), je prvi dan streljala odlično, tekmovalni dan je zaključila na 10. mestu in bila v širšem krogu kandidatk za finale. Naslednji dan je streljala nekoliko slabše in zaključila tekmovanje s 110 zadetki (23,24,22,20,21) na 23. mestu.

 

 

Moški predstavniki so, razen našega dvakratnega olimpijca Boštjana Mačka (SD Trap Š. Kovač M. Sobota), prav tako streljali spremenljivo. Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona) je bolje streljal prvi dan, ko je zadel 70 tarč (24,23,23), drugi dan je dodal še dvakrat po 22 in s 114 zadetki zaključil tekmovanje na 47. mestu. Skupno je tekmovalo 95 tekmovalcev. Denis Vatovec (SD Vrhnika) je bil nekoliko slabši prvi dan, ko je zbral 68 zadetkov (23,23,22), a je drugi dan dodal dvakrat po 24 zadetkov in s 116 tarčami zaključil na 28. mestu.

 

 

Boštjan Maček je bil prvi  dan nekoliko skromnejši in je zbral 70 zadetkov (23,24,23), vendar je naslednji dan dodal še dvakrat po 24 zadetkov in s 118 zadetki zaključil tekmovanje na 15. mestu, vsega en zadetek od razstreljevanja za vstop v (pol)finale.

 

 

Največ uspeha v finalnih bojih je imel češki reprezentant in olimpijski prvak Liptak, ki je že v predtekmovanju dosegel najboljši rezultat 123 zadetkov. V finalu je to le še potrdil in si pristreljal že na prvem možnem tekmovanju novo kvoto za olimpijske igre v Parizu. Drugo kvoto je osvojil švedski predstavnik Levin-Andersson, ki je bil drugi tudi v osnovnem delu, ko je zadel 122 tarč. Tretji je bil britanski strelec Natan Hales, ki je v osnovnem delu zadel 121 tarč.

 

 

Mešane dvojice – brat in sestra Maček pristala na 19. mestu

 

Pri mešanih dvojicah je tekmovalo 28 timov. Slovenske barve sta zastopala Boštjan in Jasmina Maček, ki sta na koncu osvojila 19. mesto. Boštjan je prvi dve seriji streljal odlično, a obakrat zgrešil le zadnjo 25. tarčo. Tretjo serijo je zaključil s štirimi zgrešenimi streli in dosegel skupno 69 zadetkov. Jasmina je streljala zelo izenačeno in vse tri serije zaključila z 22 zadetki, skupno 66. Skupno sta tako zadela 135 tarč. Za boje za medalje je bilo potrebno doseči vsaj 141 zadetkov, kamor so se uvrstile mešane dvojice Slovaške, Portugalske 1, Nemčija 2, Velika Britanija 1, Italija 2 in Turčija 1 (pri mešanih dvojicah imajo države lahko po dve ekipi v konkurenci). V prvem spopadu za bronasto medaljo sta se pomerila tima Portugalske 1 in Nemčije 2. Šele po razstreljevanju sta zmagala Portugalca. V drugem spopadu za bronasto medaljo sta se pomerila tima Slovaške in Velike Britanije 1. Zmagala sta Slovaka relativno suvereno s 7:3. Za zlato medaljo sta se pomerila tima Italije 2 in Turčije 1, kjer sta zmagala Italijana presenetljivo z  lahkoto 6:0. Od 30 izstreljenih nabojev, sta skupno zgrešila samo trikrat.

 

 

Ekipno – člani blizu boja za medalje, a vendar spet daleč

 

Članska ekipa je prvo serijo odstrelila odlično in se zavihtela na peto mesto. Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec sta zadela 24 tarč, Boštjan Maček pa 23. Tudi druga serija, v kateri je zbranost popustila Tadeju Kostanjevcu, ko je zadel 20 tarč, Boštjan Maček 24 in Denis Vatovec 23 tarč, je slovensko ekipo še uvrščala v širši krog kandidatov za boje za medalje. V tretji seriji pa so žal vsi trije streljali slabše in s skupno 64 zadetki pristali na končnem 13. mestu. Zadeli so 202 tarči in zaostali za 11 tarč za tistimi, ki so se spopadli v boju za medalje. V boju za bronasto medaljo so tekmovalci Velike Britanije premagali Nemce s 7:1. V boju za zlato medaljo so nastopili naši sosedi Italijani in Hrvati. Zmagali so Italijani s 6:2 po relativno napetem dvoboju.

 

 

Milan Svetec

 

 

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3099

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla